reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowa Mama u ginekologa:)

reklama
gratulacje blue swietnie miec i synka i corcie naprawde super :D
ja ide 4 lipca ciekawe czy juz bede wiedziala w domciu mam corcie i jakies wewnetrzne przeczucie mowi ze teraz to tez dziewczynka ;) no niedlugo sie okaze ;)

Nasze dzidzi jest zdrowe, wazy juz 400 g :)) I oczywiscie jest tajemnicze :) albo wstydliwe ;) Wyniki badan mam bardzo dobre, wiec nastepna wizyta bez klucia. Na skurcze lydek mam brac nadal magnez i gdyby nie pomagal to zwiekszyc dwukrotnie dawke.

Pozdrawiam :)

WITAM LASKI. 27.06 BYLAM NA USG. WSZYSTKO JEST DOBRZE. GIN POWIEDZIAL , ZE NA JEGO OKO TO DZIEWCZYNKA :))))) , ALE ZDARZA SIE , ZE CHLOPCU SIE SIUSIACZEK PODWINIE. CIESZE SIEM BO MIALAM NADZIEJE , ZE BEDZIE DZIEWCZYNKA. LATAM ZE SZCZESCIA. MINULKA

Minulka ja sobie obiecalam cieszyc sie po ciazy.. ateraz spokuj tylko mnie uratuje..... :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
my na usg 10.07 zobaczymy co atm nasze chlopaczysko porabia....

Wiecie co dziewczynki, byłam wczoraj u gina w związku z moimi skurczami. Pani doktor bardzo mnie uspokoila, powiedziala ze wszystko pozamykane, nic sie nie skraca, nie ma powodu do obaw. Kazala odpoczywac, nie stresowac sie i brac nospe na tym sie skonczylo. UFF

Gratulacje dla wszytskich Kobitek!
Ewa, a co u Ciebie? U mnie (niespiodzianka)-dziewczynka! Wciąż mam kłopoty z przestawieniem się z oczekiwanego  przeze mnie chłopca:) Z USG wynika, że wszystko ok, więc jestem spokojniejsza. Niestety nie udało mi się wymusić badania krwi (jestem w 5 miesiącu, a miałam dopiero jedno!!!) ale (dla mojego i swojego świętego spokoju) połozna pozwoliła mi na kolejną wizytę (czyli za miesiąc) przynieść mocz do zbadania na obecność cukru. Powiedziała, że u nich się już tego nie praktykuje, bo niewiele z tego badania wynika...Ale skoro bardzo nalegam....O krwi, nie ma mowy. Zrobi mi ok. 30 tygodnia. Zgroza, nie???? 20.08 jadę do Polski i tam się dopiero przebadam....Nie mogę się doczekać.

Cynamonka to dobrze że gin Cie uspokoił, jak pisałam ja tak mam już drugą ciążę.
Pola jeszcze raz Ci gratuluję, dziewczynki też jakieś muszą być, bo jak na racie to przewaga facetów na naszym forum. Zobaczymy tylko co się okarze po naszych porodach ;)

Następny termin na sierpień i znowu badania. A juz było tak pięknie :) Teraz czas na glukoze a wiec podwojne klucie, brrr

reklama
Dziewczyny a jak wyglądają Wasze wyniki morfologii ? Ja niedawno odebrałam i hemoglobina, hematokryt i erytrocyty poniżej normy. Zaczynam się martwic pomimo tego, że w ciąży te składniki krwi, które są związne z żelazem spadają ale z córką spadły mi ok. 7,8 miesiąca a nie jak teraz już na początku 5 miesiąca, kiedy pobierano mi krew. Wizytę teraz mam 14 lipca, obym uniknęła preparatów żelaza podobno one niszczą zęby ::).

Do góry