reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Nie mogę oduczyć swojej lulania. Katastrofa.
Nareszcie dziś chłodniej. Kurcze połowa wakacji minęła. A to oznacza że niedługo czas wracać do pracy. Nie wiem jak to wszystko ogarnę. Muszę wymienić garderobę. Teraz ciągle w trampach sandalavh lub balerinach koszulce a do pracy jednak trzeba elegancko. A z tamtych przed ciąży wyrosłam

Ja przez okres ciąży odzwyczailam się od obcasow, jedno wyjście i ból okropny.

Przestałam biegać teraz bo wakacje, szpital itd i widzę że znów oponka się robi :(

Dziś rano u nas mocno padało, później juz przelotnie, wybraliśmy się do aquaparku, ale woda była zmniejsza biz pisało i mała zmarzla, choć była dłuższą chwilę.

gosikkku dokładnie o tym samym zaczynam myśleć
te trzy miesiące zlecą szybko
trzeba będzie się wbić w obcasy :oo:
i logistycznie wznieść na wyższy poziom niż poprzednio :rolleyes2:

i jak to na początku miesiąca znowu obiecuję sobie ćwiczyć przynajmniej 3 razy w tygodniu
ale nawet jeśli trochę schudnę to i tak w większość bluzek cycków nie dopnę

masakra z tymi zębami, gorączka, marudny, dotknąć się nie da i nie wiem nawet czy to tylko ta drug jedynka daje tak popalić czy idzie coś jeszcze

relepka a jaką ma temperaturę? Cały czas ma czy jak to wygląda?

Moja mała od dwóch dni jest bardzo niespokojna, źle śpi, wczoraj pojawiła się temperatura koło 37, 5 dziś po południo to samo. Nie więcej niż 38 stopni.
Nie ma innych objawów, kataru, kaszlu nic, ale bardzo biedna jest. Jak płacze to ślini się taką gęstą śliną. Ale dziąsła nie rozpulchnione i nie widać żadnej zmiany na dziąsełkach.
Myślicie, że to zęby?
Myślę, że jakby to była jakaś infekcja to już byłyby inne objawy...Jak myślicie?

Mała nie ma jeszcze ząbków, a starsza przy ząbkowaniu zawsze miała katar ale gorączki nigdy więc sama nie wiem co robić...
Podałam kamilie i się uspokoiła...

u nas powyżej 38
kataru nie ma i nie ślini się jakoś bardziej niż zwykle
też się obawiałam czy to nie jakieś choróbsko bo darł się w sobotę jakby zapalenie ucha miał
ale widać, że trze czym popadnie, dzisiaj dokupiłam gryzaków chłodzących bo nie nadążałam chłodzić ;) a widzę że mu to pomaga

Moja jak dostała temperatury to najpierw 37 a następnego dnia już ponad 40 stopni bardzo się slinila... plula ślina i okazało się ze to jednak gardło przestała jeść...
Ale nam nadzieje ze twoje malenstwo tak reaguje na żeby...
U nas zawsze dziąsła czerwone spuchniete... najpierw pojawiała się ciemna dziura z której wychodziły małe białe zabki...
Osiem sztuk i na razie spokój mała wesoła pogodna i wreszcie zaczyna się sama czymś zajmować uwielbia przykrywki od słoikow łapki na muchy kupiłam jej specjalnie 5 każda w innym kolorze...

Bardzo lubi bić wszystko i wszystkich rączka lub zabawkami robi to coraz mocniej poza tym bardzo mocno szczypie i ciągle wyrywa włosy...
Ja przez długi czas usypiałam na rękach najpierw przez kolke potem z przyzwyczajenia odkąd zacz mnie boleć kręgosłup nie noszę kładę się x nią na łóżku przytula się do miękkiej narzuty 5 góra 10 min I śpi...

My dzis zaczelismy turnus rehabilitacyjny. Nasza Pani jest zaskoczona, ze jeszcze nas skierowali, ja w sumie tez ;) dostal cwiczenia i basen, we srode bedzie jego debiut na basenie. Przeraza mnnie fakt, ze musze isc i sie rozebrac...:zawstydzona/y: :szok: Ale czego sie nie robi dla dziecka...Trzeba sie za siebie zabrac!
Mlody od kilku dni przyjmuje pozycje do raczkow i sie smiesznie buja. Moze ruszy? :)

Gosikkk, moj zasypial sam w lozeczku, ale sie oduczyl i teraz albo sie z nim klade, daje butle i tule albo na raczkach tulililuli... w lozeczku szaleje a tak jestem w stanie jakos go okielznac.
Ja do pracy nie wracam, ale zawartosc mojej szafy wola o pomste do nieba...

reklama
Wnuczka, moj tak rwie wlosy, ze mieszkanie wyglada jak by mieszkal w nim jakis pies z dluga sierscia...wszedzie klaki :( nie dosc ze same leca to jeszcze rwie jak szalony :(a ja je ciagle zwiazane mam. Uwielbia drapac, slinic i gryzie dziaslami... ale na widok wlosow oczy az mu sie blyszcza. Teraz taka modna fryzura na "Pazdana" powaznie rozwazam...

Do góry