reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

ja nie znam serków ale ogólnie z tego co widzialam to marka Nestle Laduje duZo cukru. sprawdZ sklad- jak ma maltodekstryne,cukier albo syrop glukozowo-fruktozowy to ja bym nie dawala

reklama
ale się dzisiaj rozpisałyście :happy:
witam nowe mamusie

Krzysiowi wprowadzamy już trzy tygodnie nowe posiłki ale zjada maksymalnie pół słoiczka i dojada cyckiem
w nocy budzi się co 2-3 godziny ale wtedy mało je, chyba bardziej pić mu się chce
no i już jakiś czas zdarza mu się obudzić o 3 żeby potrenować pełzanie i raczkowanie po naszym łóżku przez jakieś 45 minut

Hey. Witam nowe dziewczyny....

Fusun twój maluch jest tylko kilka dni starszy od mojej małej... my kończymy 7 miesięcy w piątek...
Nasz dzień wygląda następująco:
4.00-5.00 butla mleka kolo 150 ml
7.00-8.00 pobutka kompocik
8.00-9.00 kasza manna z połowa jabłka lub banana
10.00-10.30 drzemka kolo półtorej godziny
12.00 obiad plus kompot
14.30 drzemka około godziny
15.30 całe jabłko plus banan
18.30 150 ml mleka
20.00 kasza manna plus 150 ml mleka
20.30-21.00 zasypia na noc... czasami jak zje mało na noc daje kolo 23 butle na śpiocha...

Wiec śpi dwa razy w dzień i w zeszłym tygodniu pierwszy raz w życiu miała w dzień drzemkę prawie dwu godzinna jak było cudownie... szkoda ze tylko raz. ..

NaNa a może zblenduj jogurcik naturalny z jakimś świeżym owocem - będziesz wtedy mieć pewność, że dajesz dziecku zdrowe i świeże, bo z tymi owocami w kupnych jogurtach to nigdy nie wiadomo :/ jak jej będzie za kwaśne to możesz zblendować razem z namoczonym daktylem, morelą suszoną albo kilkoma rodzynkami (jak namoczysz pół godziny wcześniej to Ci sie pięknie zblenduje) a morele suszone mają dużo żelaza, więc dla was jak znalazł:)

reklama
a ten Nestle z czego jest? ja będę podawać wcześniej, przetwory mleczne - sery, twarog troche inaczej działąją

Do góry