reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

na na przykład przestałam rozszerzać dietę. będę czekać aż Stasiu skończy 6 miesięcy. zauważyłam że po każdym posiłku nie mlecznym miał problemy z brzuszkiem. bolał go, kręcił się w nocy, w kupce pojawiał się śluz więc postanowiłam dać sobie spokój z rozszerzaniem diety na jakiś czas. trzeba obserwować dzieci one nas mogą najwięcej nauczyć tylko trzeba być na to otwartym
I bardzo dobrze ze tak robisz :) chwała Ci za to :)
Sluz w kupce to moze byc katar.
Zaczynam próby przestawienia małej żeby jadła co 3h a więcej :) bo je co dwie godzinki. Ledwo skończę.karmić juz znów zaczynam
Nasza tez tak miala przez 2 tygodnie, jadla co 2h ale 90, teraz je 150 a po nocy - spi 10h dajemy jej 180. Wiecej nie zje :) A twoja ile je co 2h?

Na basen chcemy sie wybrać ale najpierw musze kupic czepek i chodzic po domu zeby sie oswoila zz mama - ufo :p.

reklama
haha stokrotka tylko nie zapomnij zdjąć czepka jak listonosz przyjdzie bo się zdziwi :)

Mam pytanie odnośnie kaszek
Wiem, że wiele źródeł podaje, że te gotowe kaszki nie są dobre, mają masę cukru, "pąpują" dzieci i nie mam przekonania czy je podawać. Czy w zamian można gotować mannę na moim mleku i potem dodawać np owoce? Czy to będzie lepsze niż podawanie gotowych kaszek?

To takie przyszłościowe pytanie bo na razie jeszcze nie zabrałam się za gluten...może od poniedziałku...

NaNa wychodzę z nim z wody 15 minut przed resztą rodziny

Stokrotka ten pomysł z czepkiem to by się sprawdził u mnie w domu, żeby młody tak za włosy nie ciągnął

Stokrotka
Co dwie h zjada 90 albo 120. Zależy od dnia. W nocy jak się budzi wypija 120 albo 150. Tak ogółem na dzień wypija w granicach 670 do max 830 również zależy od dnia. Mam zeszyt i wszystko zapisuje

Ja uważam że kaszki zrobione na mannie a szczególnie własnym mleku z dodatkiem owoców są o niebo lepsze i zdrowsze... wystarczy ugotować bardzo gęsta kaszkę na wodzie poczekać aż wystygnie rozcienczyc swoim mlekiem... dodać jabłko zmiksować blenderem albo banana albo truskawki z kompotu i masz kaszki smakowe bez grama cukru i konserwantów. .. Nasze dzieciaczki i tak przez całe życie najedza się tego syfu dlatego odwlekam jak mogę...

Dziewczyny ja nie mieszkam na wsi tylko w mieście w Radomiu na obrzeżach w ogródku nie mam nic oprócz warzyw... rodzina moja i mojego meza mieszka poza radomiem i stad źródło zdrowego mieska... krowa dla naszych maleństw długo się nie przyda wiec macie jeszcze sporo czasu na jej zakup i ulokowanie... ani mleka ani mięsa krowiego nie zamierzam dawać przy najmniej do roku... chociaż moja mama i mnie i moje rodzeństwo z powodu braku swojego mleka karmiłam od trzeciego miesiąca mlekiem krowim...
Jeśli chodzi o rozszerzanie diety to na pewno ciężko wam uwierzyć ale moja mała super reaguje na każdy jeden nowy posiłek jest uśmiechnięta wesoła nigdy nie byli żadnej wysypki płaczu w nocy czy problemu z kupka... kupka nieco bardziej gęsta i ciemniejsza... ale to normalne... przy tak rozszerzonej diecie...

reklama
Byłam przedstawicielem handlowym przed ciążą, regularnie dowiedziałam co miesiąc wasze miejscowości :) szkoda ze wcześniej nie pisaliśmy :)
A propo pracy po macierzyńskim idziecie na wychowawczy?

Do góry