reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

A nie jest tak, że takie robienie mostków to objaw wzmożonego napięcia mięśniowego?

Moja wczoraj pierwszy raz obróciła się z pleców na brzuch. Zastanawiam się czy to normalne na tym etapie. Niby zrobiła to prawidłowo i nie ma objawów wzmożonego napięcia, ale zwykle "za szybko" też nie jest dobrze.

Nana a ,macie monitor oddechu?

reklama
A ile tygodni ma twoja Wiki? Mojej tez nie byli widać mleka w buzi jak tak mam lala językiem i myślałam że coś jej się trochę odbiło kwaśne go i połyka z powrotem. .. miejmy nadzieję że to nic poważnego a jak te bezdech y zauważyliście macie ta mate kontrolując oddech przyznam się szczerze ze myślałam o jej zakupie dopóki mała się urodzila potem zapomniałam całkowicie...

Mi się wydaje ze niemowlakiem tak jak dzieci i dorośli dzieła się na te spokojne i nerwowe ruchliwe szybkie i myślę że moja się do takich zalicza kręci nogami i rękami prawie cały czas z różną szybkością i jakoś nie myślę że coś nie tak z napięciem mięśniowych moja mama mówi ze byłam dokładnie taka sama i jestem bo do tej pory mój mąż mówi ze nie potrafię spokojnie na tyłku pisiedziec

Smoczek kwaśny odkryłam, bo jak tak robiła języczkiem i go wyplula to sprawdzałam na sobie go. Wiktoria nie ulewa w ogóle także to nie dlatego. A badanie konieczne bo są tez bezdechy jak spi.
Wiki tez robi taki MOSTEK ze opiera się tylko na piętach i głowie.
A bezdechy sa zwiazane z tym refluksem?

Maty nie mamy., pani dr powiedziała ze jak u malucha nie rusza się brzuszek to znaczy ze nie oddycha, wiec kładlam rękę na.Brzuch i czekałam. Zdarza się jej to często jak spi, niestety.
Wiki ma niecałe 8 tyg.
Bezdechy są z tym związane, powiedziało to 2 lekarzy i neurolog

wnuczka na te nerwy kup sobie melisę tylko nie taką w torebkach tylko sypaną w liściach. działa cuda. jak sobie wypijesz 3 razy dziennie będziesz bardziej wyciszona. ja się śmieję że jak za dużo melisy wypijemy z mężem to mamy chillout. to na prawdę pomaga :-)

ja dziś byłam u Pani doktor z wynikami kupy Stasia wszystko jest ok. 27 stycznia mamy usg brzuszka. od wczoraj daję latopic więc do tej pory powinny być już widoczne pierwsze efekty działania probiotyków.

pożyczyłam od koleżanki laktator bo muszę mieć trochę mleka żeby te probiotyki rozpuścić. i przez pół godziny nawet 5 mililitrów nie wycisnęłam. ręką lepiej mi poszło. na szczęście nie jest mi potrzebne dużo tego mleka

Co do ściągania to chyba trzeba mieć dobry laktator ja też mało ściągam jak chce zrobić zapas a czasem się uda jakieś większe porcje ale teraz rzadko ściągam bo mi się nie chce tego robić zniechecona jestem
Moja mała bardzo dużo ulewa czasem.mam wrażenie że więcej niż zje i nawet po godzinie i więcej ulewa jak leży nawet spokojnie :-(
Ja mam wiem że na mm może być jeszcze gorzej z wysypka i AZS ale wiadomo jak to każda kobieta najpierw winy u siebie szuka mnij najbardziej irytuje to że nie.moge jeść tylu rzeczy a chleb i mięso mi się nudzi lubię warzywa jakoś nabiał a tu tyle czasu odstawienie już mam dość... Ale narazie daje rade dla małej chciałabym naprawdę chociaż to pół roku wytrzymać wtedy będę miała czyste sumienie

reklama
jak dobrze, że jest takie forum dzieci urodzonych w listopadzie, zawsze jak poczytam wpisy to jakoś lepiej mi się robi, moja mała też spokojnie nie poleży, albo sobie je, albo śpi, albo na rączkach i trudno rozpoznać, czy coś ją boli i nie chce leżeć, czy oszukuje żeby ją nosić

Do góry