reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Hey dziewczyny moja mała ma 5 i pół tygodnia i z masy urodzeni owej 2640 waży 4250 czyli sporo przybrała. Nie chce ssać mi piersi musze pokarm ściągać laktatorem elektrycznym i jestem wykończona gdyż ściągam co trzy godziny przez godzinę około 100 ml a moja mała potrzebuje w tym czasie 120-130 ml... czy macie podobny problem co zrobić by mieć więcej pokarmu i szybciej ściągnąć bo długo tak nie dam rady a chciałabym bardzo... może jakieś sprawdzone sposoby przystawka nie nie wchodzi w grę krzyk histeria itd?

Ja czasami ściągam ale mi To marnie idzie... Jakoś nie mam cierpliwości do tego, pomału leci i mnie to denerwuje wolę nakarmić piersią, ściągam jak muszę gdzieś wyjść tylko.. ale chciałabym zacząć jakieś małe zapasy robić jakbym miała mniej pokarmu ale maz mówi że nie ufa mrożonemu pokarmowi a ja sama jie wiem co o tym myśleć...
Na pewno trzeba kupić jakiś pojemniczki do mnożenia

Smoczka używamy ale mała nie zawsze chce, za to dzisiaj śpi od około 19 30 a już z 10 razy u niej byliśmy bo smoczek jej wypada i się przebudza aż się go jej nie poda.
czasami wolałabym żeby go nie potrzebowała, ale często ja też uspokaja więc coś za cos

Wit d od urodzenia do odwołania przez lekarza heheh a Wit k od 8 doby do 3 miesiąca jak KP

Położna powiedziała ze chlustanie to wymioty i jak.się będzie powtarzać to znaczy ze może BEBILON nie pasować lub białko w nim zawarte :/.
Smoczka czasem chce, czasem nie, ale jak już zassie to aż na buzi ma odbite.
Przy wypisie dostałam kartkę ze te witaminy od 8 doby.
Karmie swoim mlekiem(odciągam) ale jak nie mam daje mm. Położna mówi żeby już włączyć herbatke)jak karmienie mieszane.
Wit. K juz nie podawać w takiej sytuacji.

Dziś zaliczyłysmy podróż :) 212 km w jedna stronę. Droga przespana a jak auto się zatrzymało to był krzyk, ruszyło i Wiki śpi :p

Kiniasw serio szybko wypuszczają, grunt to ze dobrze się czujecie i mogliście iść do DomQ

Ja smoczka narazie nie uzywam choc wydaje mi sie ze wkrotce zaczne gdyz maly ssie palce ... kiedy pierwszy raz kompaliscie dzieciaki? I co z kikutem pepowiny? Od jutra zaczynam podawac wit D bo dzis juz maly spal myslam ze d podaje sie po tyg ... jutro mamy pierwsza wizyte poloznej zobaczymy co nam powie ciekawego :-) ... czym dopajacie malenstwa i od kiedy?

U nas pepek odpadl po 5 dniach i wtedy wieczorem kapalismy. A co z ta wit D. Mi nikt nic nie mowil, zeby podawac. Midwife przychodzi dopiero w czwartek,to sie jej zapytam.

Kąpiel codziennie wieczorem. Juz w szpitalu codziennie ja brali do kąpieli. Kikutka nie moczymy. Tylko psikamy octeniseptem.
Jak karmisz piersią to nie dopajasz, chyba że mm albo na przemian to woda albo herbatka z kopru. Między posiłkami
posiłkami w niedużych ilościach

Nana dzieki :-) .... a czy ktoras u nas na forum karmi mm? Bo nie wiem czy moge maleg dopajac juz jak ma 2 doby czy poczwkac jeszcze z kilka dni. ..

reklama
Do góry