reklama
Hej czytam Was cały czas. GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAMUŚ. ja nadal czekam.
Mam pytanie do Was... Czy zastanawialyście się nad szczepionkami dla Waszych maluszków? Kupujecie te dodatkowe? Wszystkie? Czy tylko jakieś wybrane? Proszę o odpowiedź, chyba że już za późno by się dołączyć do Was. Pozdrawiam
Mam pytanie do Was... Czy zastanawialyście się nad szczepionkami dla Waszych maluszków? Kupujecie te dodatkowe? Wszystkie? Czy tylko jakieś wybrane? Proszę o odpowiedź, chyba że już za późno by się dołączyć do Was. Pozdrawiam
Cheetah mnie starała.się nie nacinac ale się nie dało bo za mało rozciqgnieta byłam i mówila że u mnie ciężko byłoby bez nacięcia. Ale teraz nacięcia prawie nie czuję może mam mniejsze bo 3 szwy ale jakoś lepiej zszyte ale ogólnie niebo a ziemia jak za pierwszym razem. Wtedy długo mnie bolało i Siedzieć nie umiałam
ja miałam pierwszym razem nacięcie i to mocne, potem zszywali kilka warstw. szwów nawet nie zliczyłam. za drugim razem troche pękłam powierzchniowo, a tylko dlatego ze zbyt szybko poszedl porod i nie dalo rade sie rozciagnąć do końca.
oba razy błyskawicznie doszłam do siebie, zaraz po zdjeciu szwow juz niczego nie czułam i nie mam zadnego dyskomfortu z tego powodu.
wg mnie duzo zalezy od osoby zszywającej. wtedy za pierwszym razem miałam na sali dziewczyny zszywane na drugi dzien - inny lekarz wtedy był - i strasznie je ciągneło, słyszały potem koment w stylu 'biedna, ale cie pocerował"...
oba razy błyskawicznie doszłam do siebie, zaraz po zdjeciu szwow juz niczego nie czułam i nie mam zadnego dyskomfortu z tego powodu.
wg mnie duzo zalezy od osoby zszywającej. wtedy za pierwszym razem miałam na sali dziewczyny zszywane na drugi dzien - inny lekarz wtedy był - i strasznie je ciągneło, słyszały potem koment w stylu 'biedna, ale cie pocerował"...
madzius5
Fanka BB :)
NaNa8 ja myślałam o szczepieniu ale nie wiem jak teraz będzie bo jestem za granicą i kompletnie nie wiem jaki tu jest kalendarz szczepień. Poprzednio jednak wybraliśmy normalne szczepienie, zamiast tego skojarzonego bo co z tego ze dziecko ma mniej wkłuć jak bombardowane jest kilkoma chorobami na raz. Jedno co to dodaliśmy pneumokoki i szczepionka na krztusiec to była ta tzw' oczyszczona' a świnka\ różyczka też płatna taka niby lepsza... Na ilość wkłuć nie patrzyliśmy w końcu dla dziecka to i tak znaczenia nie ma. Moja starsza córka jak z nią ostatnio rozmawialam coś na temat szczepień to zapytała czy ona kiedyś miała szczepienia.... Więc to tyle w temacie ilości wkłuć
ewelisia85
My mamy wyznaczona datę szczepienia na 26listopada i też się zastanawiam nad tym jakie szczepionki. Mojemu małemu jako wcześniakowi pneumokoki przysługują za darmo ale po tym ile naczytalam się różnych negatywnych opinii o szczepionkach i ich nastepstwach to zastanawiam się czy nie zaszczepić go tylko tymi obowiązkowymi szczepionkami.
madzius5
Ewelisia ja uważam ze jeśli masz w planach żeby dziecko poszło do żłobka do warto chociaż to i tak niczego nie gwarantuje. Na pewno warto szczepić tylko z głową i np rotawirus to niekoniecznie bo oni i tak szczepią tylko na jeden typ i to jeszcze szczepionka na podstawie wirusa z zeszłego sezonu. Chociaż ci co mieli dzieci chore na rota a nie szczepili to mówią ze mogli zaszczepić. Ja myślę ze tak jak mówisz najlepiej podstawowymi ewentualnie te pneumo i tyle. Ja tylko jestem przeciwna tym skojarzonym
gosikkk
hej
Co do szczepionek, to będę szczepiła tylko obowiązkowymi. Już mam nerwa, dzwonią, piszą, pytają, czy urodziłam. Nawet własna matka co chwile pyta jak się czuje, i biadoli - oj już mogłabyś urodzić.
Dziś nie pasuje mi rodzenie, bo muszę iść z młodym do lekarza, coś brzydko kaszle, chciałabym go najpierw wykurować. Zaraz dzwonię do prowadzącego co mam robić, bo l4 mam do dzisiaj .....
Co do szczepionek, to będę szczepiła tylko obowiązkowymi. Już mam nerwa, dzwonią, piszą, pytają, czy urodziłam. Nawet własna matka co chwile pyta jak się czuje, i biadoli - oj już mogłabyś urodzić.
Dziś nie pasuje mi rodzenie, bo muszę iść z młodym do lekarza, coś brzydko kaszle, chciałabym go najpierw wykurować. Zaraz dzwonię do prowadzącego co mam robić, bo l4 mam do dzisiaj .....
reklama
ja szczepie tylko na podstawowe. nie dam sie nigdy namówic na zadne dodatkowe "cuda".Hej czytam Was cały czas. GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAMUŚ. ja nadal czekam.