reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

To super ze wszystko u was na polowkowym bylo ok oby u mnie tez tak bylo. .. dziewczyny mam do was takie nietypowe pytanie I troche wstydliwe jak u was jest ze wzdeciami bo u mnie to jakas masakra nie jem nic co by wywolywalo wzdecia a jednak sa. .m

reklama
Ja rowniez na nfz mam polowkowe prawdopodobnie w 24 tyg , najlepsze jest to ze ide na wizyte akurat w 21 tyg i pytam sie lekarki czy bedzie usg to powiedziala, że nie. Ja w szoku, nawet nie zapytalam dlaczego dopiero potem w karcie ciazy patrze , ze ona mi o 2 tyg nizsza ciaze wpisuje (bylam np w 18 a wpisuje 16 normalnie szok ). czyli wedlug Om bede w 24 tyg a wedlug niej to dopiero 22 . Paranoja , bo dokladnie wiem kiedy zszlam.
ciesze sie ze jade na badania plenatarne bo bede spokojniejsza i wiem ze dzidzie przebadaja o prawidlowym czasie a nie tak pozno. zaczynam zalowac ze zdeccydowalam sie na ta lekarke, ale juz nie chce zmieniac po prostu po 30 tyg tez sobie pojde prywatnie na usg , zeby sprawdzic czy jest ok.

Poczadkowo bylam pewna ze synu a ostatnie dwa tygodnie zaczelam sie wachac ze moze jednak dziewczynka a tu prosze ale nie bylam zaskoczona jak mi powiedzial tak jakbym w glebi serca wiedziala ze bede miala synka.

Dziewczyny gratuje takich wizyt. Cudowne wiesci. Ja obgryzam paznokcie przed jutrem. Strasznie sie stresuje. Kinia wzdecia to normalka tak jak zaparcia. A mnie u mbie dziwi ze nie cierpie na zaparcia a wręcz przeciwnie... czytam w necie ze hormony ciazowe czasem dziala tak ze stolce są luzne i poki nie jest to więcej niz 3 razy dziennie to ok. Sama nie wiem bo jem normalnie ale jutro zapytam dr.

DZIEWCZYNY JESZCZE MAM PYTANIE :-D
czy potwierdzily sie Wam pierwsze zasugerowane przez lekarzy plci dziecka ?
czy nagle na polowkowym dziewczynkom urosl siusiak, a chlopaczkom sie schowal :szok:

ja mam tak pozno to polowkowe, ze juz nie moge sie doczekac i swiruje :rofl2: z ciekawosci :-D

reklama
kinia ja zaparć nie mam a wzdęcia czasami, ale w I trymestrze były znacznie większe
dddmala moja ciąża tak bardzo przypomina I ciążę z córcią, że byłam prawie pewna, że to dziewczynka, na razie w 17tc jest na 90% dziewczynka (tak pani dr wpisała już do swojej karty), ale będę to sprawdzała w połowie lipca, mnie pani dr powiedziała, że jajeczka mogą schodzić do 18 tc stąd czasami pomyłki, ale powiedziała też, że to mało prawdopodobne, żeby na tak późnym etapie jednak się pomylić ;-)

Do góry