reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Ja napewno nie pójde teraz spać bo u mnie dzień. :-) Ale i tak uciekam zaraz bo mam dużo do zrobienia przed wyjazdem.Mąż zrobił mi wyjazd niespodziankę i muszę poszykowac rzeczy dla moich szkrabów - poprać, wygrzebać niektóre gadzety,sprawdzić jak tam walizki itd. Urlop niespodzianka. :-) Wybieracie się na wczasy pod gruszą w te wakacje? Mnie czeka lot samolotem ale niedługi to się nie martwię. Przy długich lotach czasem puchną nogi ale może mi to nie grozi.

reklama
Ja teraz mam dwa terminy jeden z OM na 4 listopada a drugi z USG na 31 października .....wiec nie wiem jak do tego podchodzić i który jest brany pod uwagę. ...jutro na wizycie musze dopytac. ...

u mnie z usg 14.11 z om 17.11
położna mówi, że obowiązuje ten drugi

mi to w sumie wszystko jedne kiedy byle przed terminem
w pierwszej ciąży schody, okna ani seks nie pomogły
oksytocyna w sumie też nie
42 tc wykończył mnie psychicznie

Moj termin z usg to 4.12 a z om 22.11 wiec tez roznie ... w pierwszej ciazy mialam wywolanie w 42 tyg ...tez mala noe chciala wyjsc ...

Hej :) ja szczęśliwa po wczorajszym połówkowym. na 100% syneczek, trochę nie chciał się pokazać na początku, ale udało się podejrzeć:) Wszystko dobrze, chociaż tak długo badał serduszko i nic nie mówił, że myślałam, że tam padnę na zawał. Ale wszystko ok. Waży 400g :) Leżał sobie poprzecznie, stąśd wiem czemu czasem mam jedną stronę brzucha większą. Łożysko na przedniej ścianie, to pewnie dlatego słabe ruchy czuć. I ogólnie dość spokojny był. Stres mnie dopadł godzinę przed wizytą, mąż coś próbował zagadywać, a ja taka spięta, że nic mnie nie obchodziło. Dobrze, że już po. I teraz za 3 tyg kolejna wizyta.

Gratulacje an ma i mamba udanych połówkowych i czekam na wieści od pozostałych :)

Miłego dnia:)

Hej kobitki u mnie polowkowe na nfz bardzo pozno robia dopiero mam 24.07 a bedzie to juz 23 tydzien!? Ale ide 15.07 prywatnie do mojego gin bo kazal po 20tyg sie zapisac zeby serducho sprawdzic a ze mamy urlop to tak wyszlo na nfz mam wizyte 9.07 jak wrocimy to moze cos tam podejrzymy:)
Moj synek jest strasznie aktywny w nocy od 11 jak zaczyna szalec to nie moge zasnac bo mi nie wygodnie no i nad ranem juz wyraznie ruchy czuje a dzis nawet M jak glaslal to mowil ze poczul :)
Gratuluje udanych polowkowych :)

ja tez licze na cud przed terminem.... wg usg wychodzi mi cos ok 16 listopada, z OM mam 20. pierwszego przenosilam 10dni, ruszył dopiero po oxy i urodził sie po 16h. drugi przenoszony 5 dni, ale trafilam na inna położna i poszło szybko, jak przebiła mi pęcherz to ledwo zdazyły mi pomóc wejsc na łóżko, urodził sie w 10min od tego momentu. boje sie dlugiego przenoszenia, bo starszak miał juz zielone wody i dostał zakażenia, na sam poczatek miał terapie antybiotykowa.
bede znow testowac wszelkie metody ;-) poprzednio mycie okien nic, latanie po schodach nic... moze tym razem tych malin bede próbowac :)

reklama
Do góry