reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Wnuczka - ja myslę, że dzwiganie nie jest najzdrowsze, im większy brzuch tym będzie ci ciężej i jak nie musisz to nie dźwigaj żeby dodatkowo nie obciążać swojego kręgosłupa. Podobno na żadnym etapnie ciąży nie jest wskazane dzwiganie dużych ciężarów.
Ja dzwigałam dużo- codziennie dzieci w wieku od pół roku do 2lat w poprzedniej ciąży ( starconej) i jak dzwoigalam te dzieci to mnie strasznie rwało z bólu i teraz wiem, ze to mogło mieć wpływ na poronienie - dowirdziałam się po fakcie. Jesli cię nic nie boli to noś malucha ale korzystniej dla kręgosłupa żeby za dużo tego nie robić wg mnie oczywiście.

reklama
Ja tez nosze moje 15 liko ale wiadomo nie ciagle ale jak zasnie na podlodze trzeba do lozka zaniesc albo czasami jak cos go boli. Czuje sie dobrze wiec jest spoko wczoraj nawet z taczka po placu latalam jak mnie moja mama zobaczyla to myslalam ze padnie wiadomo nie nakladlam tam duzo ale jednak

i jeszcze jedno pytanie do dziewczyn które miały USG robione koło 15 tygodnia czy u Was też waszemu maleństwu tak bardzo zeberka było widać taki mały szkieleciorek??? Bo ja się aż przestraszyłam i pomyślałam jaka wyrodna matka ze mnie... Gin niby na to że zdąży jeszcze przytyć ale tak źle mi z tym....
Wnuczka to normalne i tak będzie widać te żeberka bo usg widzi wnętrze zoladek i serduszko i żeberka itp jak rtg:)

Dzieki dzziewczyny za odpowiedź. To córeczka mojej siostry ciotecznej i sąsiadki w jednym tak dużo teraz musze czasu na dworzy spędzać bo w domu duszno mi bardzo że co rusz to ją widze a ona taka słodka jest, uwiebiam ją. Wczoraj na komunii ponosiłam ja trochę a dzisiaj od rana tak mnie rwie brzuch, mięśnie skurczone twarde. Czyli to napewno od tego więc koniec z noszeniem małego bąbelka zwłaszcza że nie muszę...

i jeszcze jedno pytanie do dziewczyn które miały USG robione koło 15 tygodnia czy u Was też waszemu maleństwu tak bardzo zeberka było widać taki mały szkieleciorek??? Bo ja się aż przestraszyłam i pomyślałam jaka wyrodna matka ze mnie... Gin niby na to że zdąży jeszcze przytyć ale tak źle mi z tym....

Wnuczka do tego etapu ciąży wszystkie dzieci wyglądają praktycznie tak samo/ Rosną w podobnym tempie i każde ma tylko skórę i kości. Dziecko nabiera tłuszczyku po 22 tygodniu dlatego połówkowe trzeba zrobić do 22 tygodnia bo jak dziecko tyje to już gorzej widać narządy wewnętrzne. Poza tym tym łożysko zaczyna działać w 16 tc i od tego momentu twój organizm żywi organizm dziecka. Więc wcale go nie głodzisz, nie martw się

ja już od dawna mówię do mojego maleństwa. Mam nadzieje że mnie słyszy... Tab bardz chciłabym je jużmieć przy sobie a tu jeszcze 5 i pół miesiąca...

reklama
Malaja u mnie 16 tydzień dobiega końca a od dwóch tygodni jem znacznie więcej mam nadzieje że mu niczego nie brakuje... Jak tylko skończyłam trzeci miesiąc i wiedziałąm że teraz to ja bede żywić moje maleństwo zaczełam jeść bo wcześniej prawie nic nie jadłam... Mimo nudności jem i wymiotuje i mam nadzeje że coś zawsze zostaje dla mojego maleństwa.:-:)-)

Do góry