reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Angoba ja też w tej ciąży juz miesiąc leżakowałam tylko wstawałam do łazienki i mąż się śmiał że już pewnie z tego łóżka nie wyjdę a tu ostatnio na wizycie niespodzianka i wszystko się unormowało wróciło na swoje miejsce i leżakowanie się skończyło:) Chociaż i tak w dzeń godzike czy dwie drzemka albo leżenie wskazane...

Sylka, nie chcę Cię dołować, ale ja w poprzedniej ciąży wymiotowałam dosłownie wszystkim, prawie do samego rozwiązania, także każdy organizm inaczej znosi ciąże, ale życzę Ci z całego serca być Ty nie musiała przez to przechodzić.
W tej ciąży lepiej się czuję i głęboko wierzę w to, że już lada dzień dostanę energii i chęci na jakiekolwiek działania, bo w niedzielę zaczyna mi się II trymestr. Jak na razie do tej pory mnie mdli i zdarzają się wymioty :baffled:

Ja na szczęście nie wymiotuje, ale mnie mdli. Liczę ze wraz z pierwszym trymestrem to minie i liczę tez na ten zastrzyk energii o którym piszecie bo ciągle jestem zmęczona. Pasowałoby się teraz wziąść za sprzątanie ale mam mega lenia.

Wiem wiem moja kolezanka juz w 25 tc i dalej ja mdli i czasem rzygnie. W sumie to fakt fajnie by bylo by ciaza przebiegła milo i spokojnie ale i tak przetrwam wszystko byle maluchy byly zdrowe. Taki banal ale tak bardzo pragnę by było dobrze ze nawet nie śmiem narzekać :) Bardziej nie moge sobie wyobrazić jak to będzie na l4 tyle czasu. Niebawem będę musiała zrezygnować z pracy. A w sumie od podstawowki nie mialam tyle miesiecy wolnego i dziwnie sie z tym czuje :D szkoda ze nie da sie naladowac baterii na zapas ;)

Sylka ja już 2 miesiąc na l4 siedzę i dostaje świra do głowy nie mam co z sobą zrobić i z tym wolnym czasem jeszcze się przeprowadziliśmy z mężem na moje stare śmieci myślałam że jeszcze ktoś z moich znajomych tu pozostał a tu dupcia wszyscy uciekli i nawet nie ma z kim na spacer wyjść:(... Dziewczyny które mają dzieci to według mnie z jednej strony maja lepiej bo dziecko zajmuje im czas chociaż współczuje się nim zajmować jak samopoczucie złe...

Posiadanie dziecka w ciazy ma swoje plusy i minusy bo faktycznie nie ma zmiluj sie czy ci dobrze czy zle trzeba sie ogarnac.
Ja dzisiaj mam 12t i 3 dni wiec jeszcze 3 dni i koncze I trymestr ale jakiegos specjalnego przyplywu sil nie czuje nadal do wszystkiego musze sie zmuszac.
Mi w obcislej koszulce juz widac mocno ze to ciaza w luznych tak nie ale ja juz kupilam sobie kilka sukienek takich trapezowych tyle ze bede mogla w nich tez i po ciazy chodzic .

reklama
Ja zaczela dobrze w nocy sypiac z czego sie bardzo ciesze :-)zaczely sie wieczorne mdlosci strasznie nie mecza leze I walcze caly wieczor na cale szczescie caly dzien jest w porzadku mialam juz tak w ciazy z corka u nie bedzie roznica wieku 2,5 roku 10 I 13

Do góry