reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Angoba ja też w tej ciąży juz miesiąc leżakowałam tylko wstawałam do łazienki i mąż się śmiał że już pewnie z tego łóżka nie wyjdę a tu ostatnio na wizycie niespodzianka i wszystko się unormowało wróciło na swoje miejsce i leżakowanie się skończyło:) .

Bardzo, bardzo bym sobie życzyła takiego scenariusza bo... naprawdę już wariuję :baffled:
Zrobiłam sobie wczoraj listę rzeczy/spraw do zrobienia - część mogę ogarniać z pozycji leżącej ale zdecydowana większość wymaga abym była na chodzie. Ale... dzielnie leżę, bo jakoś wierzę, że jak się teraz wyleżę to i ten krwiak sobie zniknie szybciej.

reklama
Hejka;-)
Ja wczoraj odebrałam wyniki morfologii i moczu i są ok;-)Tzn. to co w ciąży powinno być podwyższone jest takie, a to co powinno zmaleć-zmalało:-)Mocz jest ok, bez bakterii i innych bajerów, tylko mam śladowe ilości ketonów, ze względu na cukrzyce ciążową.
Wkraczam w II trymestr i zamierzam się w pełni już cieszyć ciążą, lęki i obawy odkładam na bok!:happy:
Jeszcze tydzień i wymarzone L4!!!!:happy:

Ja miałam minimalnie odklejoną kosmówkę na ostatniej wizycie okazało się że też mam krwiaka ale małego który jest stary dlatego lekarz pozwolił mi wstać bo powiedział że jest o niego spokojny

Calineczka jak cukier? Mierzysz pewnie? Ja nie mam tych ketonow w moczu wogole moje cukry sa dziwne...nad czczo 85 mialam.... Bez diety jutro mam obciazenie glukoza zobaczymy co i jak wyjdzie

Ewel, cukier różnie, raz skacze, raz nie, 5 maja idę do diabetologa, i nie wiem, czy na noc nie dostanę insuliny, bo mam problem z cukrem na czczo. Mierzę codziennie po 4 razy glukometrem. A Ty masz stwierdzoną cukrzycę?Daj znać jak po teście OGTT mają się sprawy:happy:

dzień dobry:) widze ze nocki jedne udane drugie mniej:)

moja gwiazda dzisiaj w nocy dala popis swoich umiejetnosci....spadla z lozeczka...UWAGA ...przez szpare gdzie wyjelam jej dwa szczebelki do wychodzenia i wchodzenia.....ja nie wiem jak to jest możliwe:sorry:

ja o dziwo już wstałam- bo wczoraj np spałam do 14tej. Obudził mnie głód! Non stop jem. Masakra.
Też już na l4 i kota dostaję. Generalnie jesteśmy w trakcie wykańczania domu- jest masa rzeczy do zrobienia a ja nie mogę..ni okien umyć ni nic. Miałam w weekend majowy malować pokoje... i oooo:-) będę się leniła:-)

Calineczka wlasnie nie do konca.mam stwierdzona... Ja mam tez nad czczo problem.ale tylko wtedy gdy nie zjem.posilku miedzy 21 a 22 to nad czczo mam max 95 ale jak. Zjem to mam 84 np u mnie jest ryzyko chyba wystapienia cukrzycy i doktoeka od poczatku woli dmuchac na zimne do diabetologa nie kazala.isc. Jutro wynik bede miala wieczorem to zobaczymy dam znac a Ty na czczo jaki masz

reklama
Na czczo mam różnie, bywa i po 100, ale to dlatego, że jem max o 21, a powinnam ok. 23, ale co ja zrobię jak spać mi isę chce, a do pracy trzeba wstać. I przez to te ketony, że w nocy jest się głodnym, za długa przerwa jest od ostatniego posiłku. Zobaczę, jak bedę na zwolnieniu, to popróbuję z tym jedzeniem o 23 i sprawdzę rano cukry.

Do góry