reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Spokojnie spokojnie nie jest tak ze musisz czuc to zalezy od budowy ciala pewnie od macicy tez. Kazda z nas jest inna inaczej zbudowana wiec i to wszystko inaczej wyglada :)

A ja za to w pierwszej ciąży nie czułam żadnych bóli w brzuchu, jajnikach, macicy, czy pachwinach. Za to w tej drugiej ciąży mam takie dolegliwości. Np. nie mogę zrobić żadnego gwałtownego ruchu, bo od razu mnie kuje w jajnikach, ale lekarz powiedział mi, że to nic niepokojącego. Te bóle w okolicy pachwiny są spowodowane powiększaniem się macicy i rozciąganiem się wiązadeł.

witam
mnie też czasami pobolewa brzuch, ale myślę że to normalne. mam prenatalne 5 maja dopiero, osiwieję do tego czasu :-( w drugiej ciąży też miałam skierowanie na prenatalne, mimo że wszystko było ok. teraz mam to skierowanie ze względu na toksoplazmozę pieprzoną. dlatego bardzo się boję i modlę, żeby z maleństwem było ok ...... lekarz mówił, że jak coś wyjdzie nie daj boże nie tak, to niestety będę musiała przejść prenatalne już inwazyjne. jutro mam wizytę w poradni chorób zakaźnych. Dziewczyny które mają prenatalne za sobą - bardzo wam zazdroszczę, możecie spać spokojnie. bo u mnie to ciągle wielka niewiadoma ................

Gosikkk nie martw się tak ja mam dzień później i też głowę pełną niewiadomych mam nadzieje ze tym razem żadnych wad nie będzie chociaż nie miałam jeszcze okazji zapytać lekarza co by było gdyby jednak jakaś była ale nawet nie biorę tego pod uwagę

Nikka ja mam to samo że jak gwałtowny ruch zrobie to mnie bolą jajniki aż czasami za bardzo...
Oj tak ten ból jest dość intensywny, że aż ciężko wykonać jakiś ruch, ale to ponoć też nic niepokojącego. Takie już uroki ciąży :-p
Gosikkk postaraj się tym tak nie zadręczać. Chodź wiem, że ta niewiadoma jest najgorsza. Musi być wszystko dobrze, dzięki odpowiedniemu leczeniu nic dzidziusiowi nie będzie.

reklama
Dziękuje Wam bardzo :) Dla mnie to odpowiednia pora na USG prenatalne - jestem w końcówce 10 tygodnia i zabieram się za szukanie dobrego gabinetu oferującego takie badanie :) Dam znać :)

Ostatnia edycja:
Do góry