reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Ja mialam na poprzedniej wizycie juz +2kg, jutro sie bede bala stanąc na wadze... mam ssanie straszne. Aczkolwiek panikuje juz bo dzisiaj wyjatkowo dobrze sie czuje tj nie jestem senna, cyce az tak nie bolą... nie mam az takiego ssania w zoładku. Mam nadzieje,ze mimo to jutro bedzie ok, bo prawde powiedziawszy chyba nie bede miala sily na kolejny raz...

Doskonale Cę rozumiem, jak zdarzy się dzień z całkiem dobrym samopoczuciem to też się zaczynam zastanawiać czy wszystko w porządku. Denerwuję się teraz tą Twoją wizytą bardziej niż swoją:) Trzymam oczywiście kciuki.

Gossik trzymamy kciuki!!!

Ja dzisiaj o 3 w nocy miałam takie ssanie, że zasnąć nie mogłam. Nie obyło się bez spaceru do lodówki i książki:)

reklama
Ja teraz zlapalam stresa na wyniki badań bo tez nie przechodzilam w zyciu toxo. A potrafie zjesc slabo umyty owoc lub warzywo, kocham sushi nawet w tej ciazy sie zapomnialam i zjadlam z surową rybą :/ i z kotami mam duży kontakt. Ale czytam w necie ze dziewczyny rodzą zdrowe dzieciaczki ze po to sa te badania bo są na to leki i szybko wychwycona choroba jest do wyleczenia bez skutkow na maluszku. I u ciebie gosikk tez tak musi byc!

Gosik bedzie dobrze, musi byc trzymaj sie cieplutko . Tutaj od rana tak smutno . Ja jestem juz po wizycie i tylko tak z grubsza napisze ze jest wszystko dobrze termin porodu mi przesunal na 9 listopad na pierwszej wizycie mowil 1-2 listopad lub nawet koncowka pazdziernika.
A i dodalam zdjecie maluszka w temacie z brzuszkami i zdjeciami. Ma 4 cm i 2 mm bez nozek z nozkami okolo 6 cm :) Prenatalne nie wiem czy bede robila mam dwa tyg na zastanowienie.

Gosikk &&& I za reszte tez. Ja również nie przechodziłam toxo,musze uważać. Będąc wegetarianka moje posiłki to 90% warzywa i owoce. Warto tylko pamiętać by dobrze myć wszystko i nie będzie problemów.
Dzis zapisałam się na "duo test"(na trysomie 13,18,21). 11/05 krew 13/05 dwa usg - normalne i 3D.

Sylka zazwyczaj toxo maja kobiety ktore maja doczynienia ze zwierzetami ale reguly nie ma.... Nawet przy kontakcie z ziemia mozna nabyć. Wiadomo ze jest to stresujace ale sa na to leki i jak zadziala sie szybko jak gosikk bedzie dobrze.
Sylka nie masz jeszcze wyniku toxo?

Gosikk &&& I za reszte tez. Ja również nie przechodziłam toxo,musze uważać. Będąc wegetarianka moje posiłki to 90% warzywa i owoce. Warto tylko pamiętać by dobrze myć wszystko i nie będzie problemów.
Dzis zapisałam się na "duo test"(na trysomie 13,18,21). 11/05 krew 13/05 dwa usg - normalne i 3D.
A moja doktorka na krzyczala ze nie mozna robic 3d przed 20 tyg ze nie powinno sie i mam po czekac ciekawe czemu .....musze zapytac

Witam w kolejny ciepły, słoneczny poranek.

Dziewczyny kochane, nie dajcie się zwariować.Toxo ma się tylko po surowym mięsie.Każde inne można jeść.Ja miałam badania na toxo tuż przed ciążą , tak profilaktycznie i mój gin,bardzo dobry specjalista wyjaśnił kiedy można się tym zarazić.To wcale nie jest takie proste. Wyluzujcie.Nie nakecajcie się negatywnie bo dzieciom zaszkodzicie. :)
Ja i moje maleństwo wygrzewaliśmy się wczoraj w wiosennym słoneczku.

reklama
Do góry