reklama
ewelisia85
Fanka BB :)
A ja dziś kupiłam truskawki i właśnie biorę się za robienie ciasta z truskawkami i galaretką
oletka86
Hehe no wlasnie to zalezy czy zwazylam sie rano czy wieczoren, po jedzeniu, po piciu;p
Ja wlasnie zadnego ciagniecia nie czuje, nic nie kluje itd
Juz nie koge sie doczekac tych ruchow, wtedy to juz odpoczne nerwowo bo przynajmniej bede czula ze dzidzia ma sie dobrze, a podobno w drugiej ciazy szybciej sie wyczuwa ruchy.
W pierwszej poczulam w 20tyg i to taki konkretny kopniak z wybrzuszeniem. Podobno sa wczesniej jakies bulgotania itd ale ja to mysle ze to jelita
Ja wlasnie zadnego ciagniecia nie czuje, nic nie kluje itd
Juz nie koge sie doczekac tych ruchow, wtedy to juz odpoczne nerwowo bo przynajmniej bede czula ze dzidzia ma sie dobrze, a podobno w drugiej ciazy szybciej sie wyczuwa ruchy.
W pierwszej poczulam w 20tyg i to taki konkretny kopniak z wybrzuszeniem. Podobno sa wczesniej jakies bulgotania itd ale ja to mysle ze to jelita
oletka86
Hhmmmm mm ale mi zrobilas ochote na truskawki, muzze zadzwonic do meza zeby po pracy wstapil do sklepu zrobie moze na szybko jakis koktajl
A ja nawet nie wiem ile już przybrałam na wadze, bo dość spory czas przed ciążą nie wchodziłam na wagę, ale na moje oko +2 kg jest na pewno do przodu.
Co do ręki do kwiatów, to ja mam antytalent do pielęgnacji kwiatków, dla mnie chyba najlepsze są kaktusy. Też mam dwa storczyki, ale nie najlepiej się one u mnie mają
Ja jestem od wczoraj cała w skowronkach po tym usg prenatalnym, bardzo mnie to uspokoiło i ponadto jest wielka szansa, że tym razem będzie córcia, do parki.
Co do ręki do kwiatów, to ja mam antytalent do pielęgnacji kwiatków, dla mnie chyba najlepsze są kaktusy. Też mam dwa storczyki, ale nie najlepiej się one u mnie mają
Ja jestem od wczoraj cała w skowronkach po tym usg prenatalnym, bardzo mnie to uspokoiło i ponadto jest wielka szansa, że tym razem będzie córcia, do parki.
Katarzyna92
Witam mamusie
Jestem w drugiej ciąży . Niestety obawy większe jak w pierwszej ciąży i dolegliwości też dużo gorsze, samopoczucie masakryczne mdłości strasznie dokuczają do tego jeszcze przeziębienie. Siedzę w domu na L4 bo pracuję na produkcji w firmie elektronicznej i gin dał mi już zwolnienie. Termin mam na 18 listopada.
Jestem w drugiej ciąży . Niestety obawy większe jak w pierwszej ciąży i dolegliwości też dużo gorsze, samopoczucie masakryczne mdłości strasznie dokuczają do tego jeszcze przeziębienie. Siedzę w domu na L4 bo pracuję na produkcji w firmie elektronicznej i gin dał mi już zwolnienie. Termin mam na 18 listopada.
Witam wszystkie Listopadowe Mamusie,
Od jakiegoś czasu sobie do Was zaglądam i podczytuję z ukrycia :-) troszkę z obawy gdyż rok temu 3 razy poroniłam ale teraz jestem pełna nadziei, że wszystko będzie dobrze. Miałam już 3 razy usg, maleństwo się rusza, bije serduszko więc odważyłam się ujawnić Mam też już jedna córeczkę Amelkę 7 letnią :-) Z uwagi na wcześniejsze przejścia jestem na L4 od początku więc chętnie z Wami porozmawiam od czasu do czasu
Od jakiegoś czasu sobie do Was zaglądam i podczytuję z ukrycia :-) troszkę z obawy gdyż rok temu 3 razy poroniłam ale teraz jestem pełna nadziei, że wszystko będzie dobrze. Miałam już 3 razy usg, maleństwo się rusza, bije serduszko więc odważyłam się ujawnić Mam też już jedna córeczkę Amelkę 7 letnią :-) Z uwagi na wcześniejsze przejścia jestem na L4 od początku więc chętnie z Wami porozmawiam od czasu do czasu
Ja na raziem jem co 4h a pomiędzy owoce-niedużo.Po 18 nie jem bo po 20 śpię więc nie zdąże zgłodnieć ale za to zaraz po 8 rano jem.W pierwszej ciąży przytyłam 20 kg a syn ważył 3100 - bezsensu. Kupiłam marchewki na parę.Brokuły mnie odrzucają. Najlepiej wcale bym nie jadła bo wszystko mi nie smakuje.Zacznę pewnie jakieś sałatki na kaszach robić.Za chwilę pokażą się nowalijki których w ciąży jeść się nie powinno i tak do końca czerwca się trzeba przebujać na mrożonkach ale ja poszukam kogoś z ogródkiem.
A ten dopler drogi?I gdzie go można kupić?
A dlaczego nie powinno się jeść nowalijek?
Dopplera można kupić na allegro, albo olx. 100 zł za taki typowo domowy, od 300 za bardziej profesjonalny,
A mi wszystko smakuje
reklama
Katarzyna92
Witam was również mam termin na listopad dokładnie 18 Jest to moja druga ciąża i lęk jeszcze większy do tego czuje się sto razy gorzej niż w pierwszej ciąży... Siedze od początku na l4 więc troszkę się już nudze w domu i jakoś wolniej mi płynie przez to czas