reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Ja juz robilam te badania tez w enel medzie i czekalam na wynik rozyczki i hiv 3 dni.
Chyba te wiatry okropne tak na nas wplywaja.
Claudia to ty zwymiotowalas i masz spokoj a mnie mdli mdli i nic....

U mnie tez na hiv i rozyczke sie czeka. Ciekawe ze mialas tak szybko wyniki bo mi powiedzialy ze hiv np potrzebuje 24 godzin wyklucia czy cos takiego

Cześć!
Powiem wam, że ja nie znoszę pierwszego trymestru. Cały czas stresuje się, mam czarne myśli, nie mogę doczekać się czwartego miesiąca.
Szkoda, że USG jest jedynym sposobem na sprawdzenie czy wszystko gra...

Mdłości miałam 6- 8 tydzień, wymiotowałam raz dziennie, czasami dwa. Potem przeszło i oczywiście była panika. Sobota, niedziela znów wymiotowałam. Może jak pracuje nie mam czasu myśleć o tym, że mi źle ;)

Tez mnie ciągnie do niezdrowego- pizzę jadam taką domową, hamburgery i frytki sobie odpuszczam głównie ze względu na wagę. No i popijam coca colę. Wyjątkowo mi smakuje...

Tez jestem zdziwiona że tak szybko są wyniki. Ja mam podgląd do wyników przez internet. Jedynie na odczyn coombsa mam czekać do środy, a wszystkie inne badania, które dziś robiłam juz mam wyniki.

Cześć dziewczyny!
oj mnie też ciągnie do fast-foodów ;)
ja dzisiaj zwymiotowałam 2 razy, no mozna powiedzieć, że nawet 3...
wczesniej mnie tylko mdliło i mdliło, a dzisiaj pierwszy raz wymioty... oj jak mnie wymęczyło, ale taki stan, to tak ma prawo się dziać ;)
ja ostatnio nie dostałam zadnych badan do zrobienia, a te, o których piszecie już miałam robione przed ciaza, w klinice zalecone były ;) albo zaraz na początku ciąży, wiec lekarz mi je uwzględnił ;)

pozdrawiam Wam gorąco!! :*

Dziewczyny... a ja mam kocioł w głowie.
Nie sikam już tak często, piersi mnie nie bolą. Jestem tylko senna. Strasznie się boję kolejnego USG i powtórki z rozrywki... z drugiej strony serduszko biło..to czemu miałoby przestać?

Jeszcze dzisiaj w pracy jestem 10,5h... nie ma zlituj.

Odliczam do przyszłego wtorku...

Jestem już po wszystkim, z dzieckiem wszystko w porządku :)ufff...Powiedzieli, że to normalne że czasami występuje plamienie, ponieważ kobieta w czasie ciąży ma więcej płynów i wszystko jest mocno ukrwione. Muszę przyznać, że dzisiaj potraktowano mnie bardzo poważnie, mimo, że to 11 tydzień zrobiono mi badanie USG, USG wewnątrz brzucha, pobrali wymaz, zbadali mi krew, mocz, ciśnienie itd., Lekarka była zdziwiona, że nie zrobili mi tego, kiedy byłam w szpitalu w sobotę, ale już i tak nie mam na co narzekać, dostałam masę informacji, przeprowadzono ze mną dokładny wywiad, byli raczej przejęci moją sytuacją. Jestem bardzo szczęśliwa, bo widziałam mój mały skarb, wiem, że wciąż go mam i że czuje się dobrze :):):) Jednak ta służba zdrowia w UK nie jest taka zła, chyba że mój przypadek jest wyjątkiem. Wszyscy byli dla mnie bardzo mili :)

reklama
Do góry