reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Makartaka domyślam się jak musi być Ci ciężko po takich przeżyciach, ale postaraj się myśleć pozytywnie, nie zadręczać się obawami. W którym tygodniu już jesteś? Trzymam mocno kciuki za jutrzejszą wizytę.

reklama
U mnie wie tylko moja mama i najbliższe koleżanki, które są w temacie... wolę nie zapeszać póki co, bo w moim przypadku to się jeszcze różnie może skończyć.

Teściom nie wiem kiedy powiem- zresztą ich to i tak najmniej obchodzić będzie, wiec nie spieszno mi z taką informacją. Pewnie się dowiedzą, jak pójdę na zwolnienie(niestety chwilowo mieszkamy razem).

Ja święta prawie całe przespałam... brzuch mam cały w kropach od clexanu (musze brać- standard po 2 poronieniach) no i czekam jutrzejszej wizyty... stracha mam, że nie gadam. :szok::szok::szok:.

Wolałabym już chyba z łazienki nie wychodzić, mieć mdłości- to by znaczyło, ze wszystko ok, a u mnie oprócz lekko pobolewających piersi żadnych objawów i to mnie martwi.
łatwo mi mówić, ale nie martw sie na zapas. u mnie to teraz 3cia ciaza, a jedynie z objawow to w pierwszej nie mogłam patrzec na kawe i jajka, od razu mnie mdliło. pozatym nigdy nic wiecej. zero porannych mdlosci, nic typowo ciazowego, teraz tak samo. a ciaze miałam 2 bezproblemowe, wrecz przenoszone... kciuki trzymam!

Ja juz po wizycie ;) ciaza wyglada na mlodsza o tydzien niz z okresu ale tego sie spodziewalam bo mam dlugie cykle ;) zalozyli mi w koncu karte ciazy i termin mam wipsany na 13.11 ale pewnie pozniej zmieni sie na pozniejszy ;) w kazdym razie dzidzia ma 13,4 mm i jest serduszko ;) jestesmy Przeszczesliwi ;)

Dziewczyny co do objawow to sie nie martwcie ze nie macie ;) ja przez 1,5 tyg mialam ranne lekkie mdlosci a tydzien temu raz zwymiotowalam i od tamtej pory zero objawow tylko lekko bolace piersi i tez juz sie nakrecalam ze cos jest nie tak i niepotrzebnie;)

asia_9 , ja co prawda nie krwawię, ale z kolei nie możemy się kochać, bo odczuwam dziwną suchość i tarcie i kończymy szybciej niż zaczynamy... Ale z tym podkrwawianiem to się nie przejmuj, tylko na razie poczekaj ze współżyciem do kolejnej wizyty i powiedz o tym lekarzowi. Być może faktycznie to od wrażliwej i mocno ukrwionej pochwy.

kasz, gratulacje!!! :) ja jeszcze czekam. Jeszcze tylko dwa dni i zobaczę moje maleństwo :) !

A ja na razie jestem bardzo spokojna i wyciszona. Po skończeniu Luteiny, plamienie ustało :) Wszystko jest ok, nie boli mnie brzuch, jestem o wieeeele spokojniejsza, i czekam na czwartkową wizytę. Ale przypomniałam sobie, że rok temu dopadła mnie opryszczka narządów płciowych i muszę o tym koniecznie powiedzieć lekarzowi. Naczytałam się, że będę mogła się kwalifikować przez to do cesarki, a bardzo chciałabym rodzić sn :(

Ja cale swieta jadlam i jestem jak slon.
Moja mama wie moja przyjaciolka i moj kuzyn i tyle reszcie powiem innym razem pewnie po prenatalnych.
Zamowie dzisiaj z 2 ciazowe spodniczki bo w normalnych moze i sie miesazcze ale wygladam kiepsko wiec powoli zaczynam kupowac:-)
Co do sexu to ja mam straszna ochote ciagle a piersi sa tak wrazliwe ze wystarczy ze mnie musnie a bralabym nawet i sila. Teraz jest inaczej pamietam w 1 ciazy sex nie istnial.
Moje dziecko walczy z zapaleniem ucha najpierw 10 dni na antybiotyku ledwo koniec a po tygodniu teraz w niedziele wizyta na pogotowiu bo uszy w strasznym stanie chcieli go zostawic na oddziale als wyniki z krwi mial ok wiec zmienili antybiotyk dale mase innych lekow i siedzimy w domu ale wiecie co kurde jedne krople malenkie opakowanis 53 zl no to jakies nieporozumienie w ciagu miesiaca na jego leki na uszy poszlo prawie 300 zl

Dziewczyny powiedzcie mi czy smarujecie cialo jakimis specyfikami i jesli tak to czym? Ulubionym balsamem? Oliwka? Bo ciagle gdzies slysze ze trzeba uwazac co w siebie wklepujemy....ja jestem w 8 tyg teraz, nie wiem czy to ma jakies znaczenie?:)

Ja Jakoś od początku ciąży nie mogę się przekonać do seksu i chyba dopiero się przekonam jak skończę 1 trymestr.
Czytałam trochę o smarowaniu i niby można już od 1 msc Ale są specjalne preparaty do tego z drugiej str farmaceutka pow mi że jak najmniej chemii używać że wszystko to chemia.... Więc sama właśnie nie wiem. Narazie nie mam potrzeby

reklama
Kasz to pozytywnie wiadomosci
Ja za seksem srednio od czasu do czasu sie zdarzy ale teraz przerwa bo mam macmiror dopochwowo.
Teraz nie bola mnie piersi ale brzuch mam jak baniaczek i apka z ciaza pokazuje mi ze mam lekka nadwage a waze 65 kg masakra

Do góry