reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Hej dziewczynki nie bylo mnie dzień a tu taka znow wiadomość. Biedna Justynka :( te statystyki poronien chyba sa jeszcze gorsze :/ to jest przerazajace i jak tu myśleć pozytywnie :/ a co do pralki to automatyczna chyba można obsługiwać do porodu to nie frania hihi nie ma co sie tak rozleniwiac;) ja szczerze sobie nie wyobrazam jak będę taka wielka i nie wiele będzie mozna robić.

Witam :-) Justyna przykro mi, mnie tez ciagna pachwiny niemilosiernie ja statystyk nie czytam ten temat jak jestem w ciazy mnie nie interesuje nic nie czytam co do ratowania wczesniakow to w uk ratujemy powyzej 24 tyg ciazy I raczej watpie zeby to sie mialo zmienic tzn ze ten prog zostanie podniesiony czemu nie ratuje sie prosta przyczyna pieniadze w 23 tyg ciazy na 10 ciaz przezyje 2 dzieci w tym jedno pelni niepelnosprawne poprostu sluzbie zdrowia sie to nie oplaca zreszta w Polsce tez nie ratuja w niektorych szpitalach tak niskich ciaz smutne to co do ogarniecia domu to ja mam pania co sprztaa pare razy w tyg a pralke wlaczam z telefonu tylko trzeba zaladowac ja :-)przy duzej ilosci dzieci musi byc dobra organizacja nie ma latwo:-)

Justynka bardzo mi przykro.
Co do ćwiczeń to ja chodzę a "siłownię" 5 dni w tygodniu głównie ćwiczę na orbitreku 30-40 min potem robię delikatne ćwiczenia na ręce i nogi z tym że obciążenie słabe max do 9 kg, dodatkowo w wtorki są specjalne ćw dla kobiet w ciąży. O ćwiczenia zapytałam lekarza i on jest jak najbardziej za, a plan ćwiczeń ustaliłam z trenerem. Ważne jest aby pilnować tętna tzn aby nie przekraczało 120.
Wczoraj udało mi się nadrobić trochę porządki jakoś siły witalne we mnie wstąpiły i postanowiłam to wykorzystać :) Bo u mnie jedynym objawem jest to że w nocy kiepsko śpię a potem chodzę przez pół dnia jak śnięta ryba i ciężko mi się zmobilizować do czegokolwiek.

Mama290 wczoraj bylam w szpitalu tu w uk lekaz przepisal mi lek na wymioty ktory jest zabroniony u kobiet w ciazy kurze nie biore go moze ty mi poradz co zrobic?

Gina29, tak, pierwsza ciąża, w sumie to już sama pora, mam 30:)
Migduch, my w ogóle nikomu nie mówimy o ciąży, tylko ja i mąż wiemy, nawet rodzicom, chcemy wytrzymać do maja, kiedy będzie bezpieczniej. nawet w pracy jeszcze nie mówiłam bo na razie nie jestem na zwolnieniu teraz oczywiście mam problem jak odmówić alkoholu na Wielkanoc bez większych tłumaczeń, bo zawsze chętnie piłam winko.
Sylka87, pralkę oczywiście obsługuje sama, to powiedziałam jako przykład ze mąż się nie orientuje w sprawach domowych, na razie daje rade ze sprzątaniem sama, potem zobaczymy, jak powiedziała Ewel87 będę robić na wszystko instrukcje :-D
mama290, pralka z telefonu to dopiero technologia poszła do przodu :tak:

Spoko to nie miało byc ukasliwe bardziej chodziło mi o to ze ja w domu mam tak ze np jak ja sama czegos nie zrobie to sie wkurzam bo ja zrobilabym to lepiej. I nie wyobrażam sobie zeby pewne czynności wykonywal za mnie mąż :) ale zobaczymy jak to bedzie. Aczkolwiek golenia mnie przez niego się nie boję faceci sa ostrozni i delikatni w tych kwestiach :)

Ja spie caly dzien dzisiaj np wstalam o 10.30 nowego czasu.
Zazdroszcze tych cwiczen ja w domu nie umiem cwiczyc a silownia do mnie nie przemawia. Planuje aktywna ciaze ale to dopiero od 14 tygodnia.
Ja golilam nogi i nie tylko do samego konca sama a i obcinanie paznokci wraz z malowaniem z nogach tez jakos szlo takze spokojnie ;)

reklama
Sylka87, w sumie tez nie jestem pewna, czy mój mąż dobrze wysprząta, ma na sobie odkurzanie i śmieci, i dobrze mu idzie ;) co do golenia, to chyba za długo by to zajęło facetowi, ja szybszej cale nogi ogolę niż on brodę ;)

Do góry