reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Mi sie w glowie nie miesci jak mozna nie ratowac nawet tak wczesnej ciazy:angry:
Ja dzisiaj mdlosci mam niewiele ale za strasznie szczypia mnie sutki jakby sie tam jakies kanaliki otwieraly no i sa mega gorace.
Mysmy byli na spacerze Oli pogonil pojezdzil na rowerze a teraz spi. Ja gotuje fasolowa i czekam wtorku ;)

Justyna - przykro mi bardzo :no:
o prawdopodobieństwie poronień wyczytałam "Uważa się, że średnio 1 na 6 potwierdzonych ciąż ulega poronieniu w pierwszych 14 tygodniach ciąży (czyli w pierwszym trymestrze) a 1 na 50 – w następnych 14 tygodniach (w drugim trymestrze)." przerażające liczby :baffled:
trzymam kciuki, żebyśmy nie straciły już żadnej naszej malej fasolki tu.
jeżeli chodzi o mnie, to cały weekend jestem zmęczona, ciągle bym spala i spala. jeszcze ta zmiana czasu :szok:

Listopadowki chyba odpoczywają dziś;-) albo śpią... Ja spałam 1h trochę porzadkowalam w lekach.
Bolą was też tak pachwiny? I boki jak by zakwasy były czytałam ze rozciągają się więzadła macicy i takie jest odczucie wlasnie

ewel87, tak, mi czasami tez boli, i jeszcze plecy na dole. najgorzej ze spaniem, bo przyzwyczajona jestem spac na brzuchu, a teraz boje sie i staram się położyć na boku, ale niewygodnie mi:crazy:

Cheettah no właśnie plecy... Aż dziwne że już bolą bo to początek a też rano jak wstałam to ja bym z łóżka spadła tak się czułam;-)

ehhh, jesteśmy rozpieszczonym pokoleniem, kiedyś to kobitki w polu pracowali prawie do porodu, a teraz od razu l4 :-) może te bóle przejdą w 2 trymestrze, ale w 3 to znowu będzie czad.. :tak:

Noooo;-)) ja myślę jak paznokcie u nóg obetne he ze Brzuch mi nie pozwoli haha i pytam męża czy będzie mógł wtedy pomóc;-) to sie śmieje ze bede najwyżej ze szponami i;-)

Hej dziewczyny!! Kurcze mam taki szalony weekend, ze nawet nie mialam kiedy wejsc i was poczytac;)) Pozniej nadrobie zaleglosci.
Czy wy juz powiedzialyscie znajomym i rodzinie o ciazy? My powiedzielismy na razie tylko moim rodzicom i teraz w weekend tesciom, nikt inny nie wie. Wczoraj bylismy u znajomych gdzie byly dwie dziewczyny ktore za chwile rodza no i tammjuz wszyscy dzieciaci albo za chwile beda mieli i teoretycznie tylko ja z mezem jestesmy takimi jakimis odludkami:( Jeszcze znajomym nie mowilismy tym bardziej ze jestem przed pierwsza wizyta u lekarza... Jeszcze pytania szczegolnie jednej dziewczyny ktorej nie lubie "a kiedy wy, przeciez jestescie malzenstwem" blablabla no myslalam ze ja palne:))) Az mialam na koncu jezyka powiedziec no wiesz my juz w ciazy a ty kiedy ( ona sie spotyka z naszym kolega od x lat i ciagle sie rozstaja, kloca itd) no jakas masakra. Wam tez jest tak ciezko utrzymac jezyk za zebami jak mi?;))))

reklama
chyba ze na pedicure iść do kosmetyczki :) golić nogi tez będzie problematycznie:-D
w ogolę nie wiem, jak mąż da rade z praca domowa jak będę w zaawansowanej ciąży, on nawet pralki nie umie włączyć sam :)

Do góry