reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Kleopcia ja padam wcześnie i się budzę rano he. A potem znowu spać się chce.... Zaczynają piersi boleć ;)) fakt dziś brzydko i u Nas i tak będzie w listopadzie Ale za to wiosna już będą duże dzieciaki he tak że będą miały piękna pogodę by oglądać już świat
Zazdroszcze :) Ja niestety budziłam się co chwile albo na siku albo przez to przeziębienie bo mnie męczyło. Ale jest lepiej :) Właśnie u mnie z piersiami zupełnie inaczej niż w poprzedniej. Wtedy nie dawały mi spać a teraz bolały tylko kilka dni, no może tylko sutki troszeczke bardziej tkliwe. To niesamowite, że każda ciąża jest zupełnie inna.

reklama
Na przeziębienie w ciąży stosowałam czosnek, chrzan i syrop z cebuli. A na gardło płukanka z soli kuchennej i wody.
Miłej soboty!

Syrop z cebuli z sokiem z cytryny i pietruszka posiekaną plus miód;) dobre są też inhalacje z szałwii i rumianku na gardło czy kaszel;) i rutinoscorbin można plus wapno

Witam
Dziecko od rana meczu z nudów a ja nie mam na nic siły. Wieczorem wymioty w nocy kiepskie sny kręgosłup mnie boli. Matko te ciąże SA zupełnie inne. Poza tym w pierwszej lezalam a teraz muszę zaspokajać zachcianki dziecka ;)
Miłej soboty życzę ja się muszę pozbierać do sprzątania bo dzisiaj rodzice przyjeżdżają moja mama dużym palcem u nogi czuje ze cos jest grane :p

Jestem mamą ciągle chorującego 5 latka. Wszystko od niego łapie. A co będzie na jesieni jak dziecko przyjdzie na świat?
Termin wg OM to 11.11.
Również w pierwszej ciąży byłam nieświadoma co do poronień, wielkości pęcherzyka i crl.We wrześniu poroniłam-puste jajo.Nawet po teście widziałam że coś jest nie tak z tymi przyrostami-pewnie od początku było wadliwe zapłodnienie.
Obecne bety robiłam dla siebie a czwartą po dobie kazał lekarz powtórzyć.Lekarz powiedział że dość szybko przyrasta le u mnie do zapłodnienia mogło dojść już w 9 dniu cyklu.Obecnie jestem w 38 dc.Od ponad tygodnia mam mdłości a dziś z konwulsjami.Bolała mnie też na początku głowa, mam bardzo realne sny i w ogóle krótko sypiam.
Całą wyprawkę mam zachowaną po synku-choć czuję że będzie to dziewczynka :) Z synem mdłości miałam od 9 tyg.

Dziewczyny wlasnie tak pomyslalam ze to juz tydzien od wizyty w gina jeszcze dwa i nastepne badanie usg to juz bedziw wtedy 7 tydzien i 4 dni wiec juz powinno byc wszystko widacostatnio moja czarna plamka :-). Miala dokladnie taki wiek jaki powinien wyjsc od ostatniwj @ wiec mysle ze wszystko bedzie ok

cześć dziewczyny :-) ja dziś kiepsko spałam bo mój synek całą noc kaszlał i nic mu nie pomagało. poza tym czułam zapach rosołu i muszę ugotować. rano zrobiłam test. 2 kreseczki. termin lekarza mam na 31 marca ale myślę żeby przełożyć na wcześniej. we wtorek zrobię betę. u mnie w pierwszej ciąży też było tak że test pozytywny wyszedł mi dopiero 2 dni po terminie miesiączki. więc wychodzi na to że dzidzie późno się u mnie zagnieżdżają. dziś u mnie 36 dc.
co do poronień to ja nie jestem w szoku bo uważam że świat stoi na głowie i przez to co jemy i w siebie wcieramy czym oddychamy odbija się na naszym zdrowi u na możliwości zajścia w ciążę i donoszenia jej. w starszych czasach przyszło nam żyć

Ewel, Kleopcia Wy już macie objawy? :shocked2: Ja jeszcze nic nie czuję. Wręcz od kilku dni mam taki power, że tylko biegam i sprzątam. A dzisiaj jestem strasznie nerwowa bez powodu, cała się w środku gotuję z nerwów. Zaraz idę zrobić melisę żeby fasolce tym stresem nie zaszkodzić. Dodam, że ja biorę leki na prolaktynę a to jest hormon stresu. I mam zalecenie pod lekarza 0 stresu, żeby mi ten hormon nie skakał. Mam nadzieję, że wszystko jest ok :baffled:

reklama
Do góry