reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Ja dzisiaj zlozylam wniosek w ZUSie o zasilek rechabilitacyjny bo 270 dni l4 konczy mi sie w sierpniu i mi braknie na reszte ciazy mam nadzieje ze to tylko formalnosc i nie beda mi robili problemow

cześć dziewczyny :-) mąż poleciał dziś więc znowu wracam do czytania. mam nadzieję że przez te parę dni nic złego się nie wydarzyło. u mnie ok. rzygam dalej nawet 3 razy dziennie. ale spowodowane jest to tym że żołądek mam lekko pod splotem słonecznym. ogólnie cały czas chudnę bo nic z jedzenia we mnie nie zostaje...

pozdrawiam wszystkie dziewczyny :-)

Dziewczyny a orientujecie się czy jeśli ja mam umowę na czas określony to firma będzie mi płaciła przez całe 8 miesięcy bo ja w tych sprawach jestem zielona a przeraża mnie również późniejsze załatwianie urlopów wychowawczych czy tam macierzyńskich dla mnie nie to czarna magia...

J dopiero wstałam tak mnie od rana głowa rozbolała ze sie położyłam
ZUS to jakaś dziadowska organizacja w Łodzi pobudowali taki budynek ze ludzie jak przechodzą to plują na drzwi bo niby skąd mieli na taki moloch i to do tego ze szkła moja księgowa ciagle coś z nimi ma wiecznie jakieś problemy szkoda gadać
Ja połówkowe dopiero 25 chyba sie nie doczekam moje dziecko uparło sie zeby mnie kopać po szyjce i ciagle tam dostaje kopniaki mam wrażenie ze zaraz mi nóżki wyjdą dołem

Tak pisalysmy ale zastanawialam sie jakie kto poczynil kroki moja ksiegowa niestety mniej wyluzowana powiedziala ze bardzo duze ryzyko stracenia sporych pieniędzy. Poderzewam ze przesadza ale zobaczymy. Kinia napisz jak u lekarza. Ja tez odebralam wyniki i morfologia i mocz idealne. Ufff tyle wymiotow bez szwanku dla organizmu :)

Dziewczyny a orientujecie się czy jeśli ja mam umowę na czas określony to firma będzie mi płaciła przez całe 8 miesięcy bo ja w tych sprawach jestem zielona a przeraża mnie również późniejsze załatwianie urlopów wychowawczych czy tam macierzyńskich dla mnie nie to czarna magia...

A dlaczego 8 miesięcy? Na jak długo masz podpisaną umowę? Wygaśnie przed porodem? Jeśli kończy się przed do automatycznie przedłuża się do czasu porodu a później świadczenia "przechodzą" na ZUS (pracodawca musi przygotować stosowne dokumenty dla obu stron).

mnie się na macierzyńskim skończy umowa. macierzyński do listopada a umowa do końca sierpnia 2016. wieczorne wymioty zaliczone. ja chce mieć już spokój. czy mierzyłyście ile cm przybyło Wam w brzuchach???? ja właśnie zmierzyłam i mam 7 cm na plusie :-) ale wciąż wyglądam jak bym miała wzdęcie po grochówce

reklama
Minia to mi się kończy tylko pół miesiąca później ale ja chyba zrezygnuje wrócę wcześniej do pracy żeby przedłużyli a M pójdzie już do końca...

Ja szczerze nie mierze brzucha wystarczy mi jak znajomi widzą mnie raz na jakiś czas i mówią że jest coraz większy:p:D

Do góry