reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Dziewczyny weźcie pocieszcie czy te bóle brzucha są normalne bo już zaczynam się mocno denerwować.
Leżę od rana i na razie boli trochę mniej ale jednak ciągle ciągnie. Wy tak nie macie?

W pierwszej ciąży miałam bóle koło 19 tc bo pamiętam, że dzwoniłam do swojego lekarza ale nie pamiętaj czy były takie czy słabsze czy całkiem inne...sama już nic nie wiem...

reklama
Malaja jak nospa ci nie pomaga to skontaktuj sie z lekarzem może sie dźwigała a jak to ból czujesz jakby cię ktoś zaciskał w pasie czy raczej ciągnięcia ku dolowi

Malaja, nie bardzo potrafie pomoc bo tak nie mialam nigdy
Moze magnez by pomogl doraznie a jak nie to moze warto by to skonsultowac z lekarzem (chocby telegpnicznie jesli masz taka mozliwosc).

Malaja zadzwon do lekarza. Ja moje malenstwo czuje sporadycznie i czasami sie zastanawiam czy to dziecko czy cos innego bo sa tak sporadyczne zupelnie inaczej niz przy pierwszym. Przy mlodym czulam ruchy juz w 17 tygodniu i byly takie ciagle ze jak rano sie cieszylam tak wieczorem juz mi na nerwy dzialalo. To dziecko jakies takie zaspane chyba. Moj detektor dalej nie doszedl i juz jestem zla jak bak.

Malaja jak nospa ci nie pomaga to skontaktuj sie z lekarzem może sie dźwigała a jak to ból czujesz jakby cię ktoś zaciskał w pasie czy raczej ciągnięcia ku dolowi

Ciężko ocenić, ale raczej ciągnięcia. To taki stały ból, bez twardnienia brzucha. Brzuch mam miękki całkiem. Jak to nie minie to pojadę do lekarza...ale na razie wolałabym tego uniknąć.
Tydzień temu badał szyjkę i była bardzo długa.

Dziewczyny mam wynik testu okazalo sie ze mam jakas infekcje pochwy dostalam tabletki dopochwowe na noc i masc kurde staram sie jsk moge zeby nic nie zlapac a tu jakies cholerstwo. Myslicie ze te dopochwowe to bezpieczne dla dziecka? Nigdy tego nie bralam

Malaja albo pęcherz albo jakiś infekcja dowcipna w kAzdym bądź razie lepiej skonsultować
Kinia nie zaszkodzą lepiej wszystko wyleczyć i miec z głowy nie leczona infekcja może zatakować szyjkę i wtedy będzie gozej

Wiecie o tym ze w ciazy leczenie zebow jest za darmo razem z kanalowym placi sie tylko za plabe, ja nie wiedziala ale juz wiem :-)

Globulki nie zaszkodza

reklama
dzieki Claudia31. Nie wiedziałam o tym ale i tak państwowo nie pójdę bo jak chodziłam to mi tylko wszystko psuli w moich zębach jak byłam dużo młodsza a potem musiałam chodzić na poprawki prywatnie. Złe wspomnienia z państwowych wizyt. :baffled: Nie zamierzam chodzić podwójnie.Od kiedy mam dentystkę sprawdzoną w prywatnym gabinecie to się jej trzymam zębami i rekami. :-) Natomiast jest to dobra wiadomość dla kobiet które zamierzają chodzić pańswowo. Warto przekazywać takie wiadomości.

Do góry