reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

ja nie powiedziałam że system dobrze działa ale żyjemy w takim kraju w jakim żyjemy i trzeba zaakceptować reguły. rozwiązanie jest banalne poczekać godzinę i iść w godzinach w których izba może Cię przyjąć.
tak samo dzieję się z chorymi dziećmi czy jak dorosły zachoruję... przykre ale prawdziwe. a mnie chodziło tylko o to żeby powiedzieć jak jest system

reklama
Claudia z tym szpitalem to niestety faktycznie zadziałali zgodnie z prawem. Jak się chce jechać na IP to albo trzeba zadzwonić czy przyjmą albo czekać na godziny wieczorne gdy przychodnie już nie pracują.
Jak nie wiadomo gdzie jechać to powinno się dzwonić do NFZ i oni pokierują.
Wiem, że to się wydaje durna zwłaszcza jak kobieta w ciąży jest spanikowana i potrzebuje lekarza na już, ale trzeba zrozumieć, że każdemu najłatwiej uderzać na szpital a oni nie wyrobiliby gdyby każdą kobietę mieli przyjmować.

Ja używam detektora chwalę sobie. Ostatnio miałam trochę kopotów i też byłam na IP ale wcześniej wysłuchałam sobie serduszko i jechałam wyluzowana bo wiedziałam, że dziecko żyje :)
A myślałam, że na tym etapie już nie będę używać.

Mnie strasznie boli jak to wyglada. Ja ostatnio mialam duze problemy ze zdrowiem i na kase chorych odsylali mnie z miejsca na miejsce nuby pilne ale trzeba czekac i kazdy delikatnie sugerowal mi prywatnie ale ile mozna wszystko zalatwic prywatnie to sa ogromne pieniadze.
Policzylam ze od poczatu ciazy czyli razem z beta do teraz wydalam la badania lekarzy i leki 1100 zl.
Cytologie mialam robiona pol roku temu w zwyklej przychodni i tu prywatny mnie pyta kiedy byla i ze on by musial miec wynik i wiecie co , babka w przychodni nie dala mi go bo wynosic z przychodni nie moge a oni nie maja ksera az mi sie smiac chcialo. Nie chce sobie szarpac nerwow wiec wyszlam i zaplacilam prywatnie za cytologie .

Powinni cos zmienic ok jesli musi byc kasa chorych to niech przynajmniej zmienia to ze jak chodzisz prywatnie do lekarza amodrowadzane masz skladki to zeby przynajmniej moc robic badania na kase. Przeciez chodzac prywatnie zostawiam nieruszone pieniadze w kasie. To jest takie zlodziejstwo ze az sie plakac chce. Niestety dla Dudy priorytetm jest pomnik smolenski przeciez piersolami zajmowac sie nie bedzie

Sorry ale w ciazy z porodem tez nie jest powiedziane ze od tak cie przyjma...bylam swiadkiem gdy moja siostra zaczynala rodzic przed nia 20 os na izbie i jej tez kazali czekac. ..
Kobieta w ciazy jak jedzie bo jest cos niepokjacego to jest zle ale jak siedzi ktos pobity bo sie ochlal jak swinia i cwaniakowal to ok albo inne przypadki....bo chlop byl pijany i sie przewrócił. ...
Dostac sie do ginekolga na nfz w Warszawie graniczy z cudem mi kazali czekac na wizyte 2msc dobrze ze stac mnie chodzic prywatnie ale nie kazdy sobie moze ma to pozwolic taka prawda.

Kinia trzeba było do położnej zadzwonić albo na odpowiedni do wieku ciąży unit w szpitalu mam nadziej ze gp ci pomoże
Claudia u mnie to wyglada to tak ze mozna sie dostać bezpośrednio na oddział ginekologiczny teraz tez mamy taki specjalny numer gdzie sie dzwoni oni robią wywiad i kierują u nas jest taki ruch na IP Ze mozna czekać nawet 6 godzin raz tylko byłam z koleżanka jak miała krwawienie we wczesnej ciąży po 6 godzinach czekania spędziliśmy kolejne 6 u nich i jedyne co wywalczyłem to usg na drugi dzień teraz to używam znajomosci i idę zawsze jak ktoś poprosi bezpośrednio na oddział szkoda czasu

Claudia - fakt, jest jak jest... tylko szkoda Twoich nerwów i że Maluszek je odczuwa. A nie mogłaś poczekać godzinkę i pójśc po 18? chyba ze nie wiedziałaś tego.. z jednej strony to staram się ufać intuicji kiedy mi mówi że coś nie tak i szukać pomocy, a z drugiej to dziewczyny też mają rację pisząc, że nie powinnyśmy się tak napalać na ruchy, bo jeszcze dość wcześnie i różnie to może być, a nerwy naprawdę nie działają dobrze i ten litr coli też dzidzi nie służy
mnie rodzina ostatnio funduje duże i małe awanturki i jak tylko się wkurzę to od razu brzuch boli i muszę nospę brać -tyle dobrze, że działa, ehh życie..

Kiniasw - właśnie z tym cały kłopot w tej szyjce, ze to nie boli jak się otwiera, takie kłucia też miałam i na wizycie się poskarżyłam to gin powiedział, że szyjka nie jest tak unerwiona, żebym czuła jak się otwiera, więc może to z infekcji a może ot tak :rofl2:
ale co tam - cieplutko się robi, weekend przed nami, humorki nam się poprawią i bliżej do nast wizyty hehe ;-)

dziewuszki co robicie z ryby, prócz pieczenia na patelni i w piekarniku? jest jakaś ryba w sosie albo co?

Ostatnia edycja:
Kinia musza obejrzeć ta szyjkę od środka dokładnie dlatego taki scan a nie miałaś nigdy problemów ?

Mama nigdy poprostu jak siedze to mnie boli ... tak przy pochwie i czuje czasami jak by cos mialo mi wypasc czasami .... umowinam scan na wtorek na 8 rano w szpitalu jeny denerwuje sie... chyba dzis zadzwonie do pracy ze zostaje w domu ..

reklama
Kinia pochwa sie rozpulchnia może ci zciska szyjkę i masz takie wrażenie mnie tez czasem coś tam zakłuje pobili ale równie dobrze może byc to pęcherz tzn cewka na pocieszenie ci powiem ze wiel kobiet ma tak ze czuje taki dyskomfort na dole czasem nawet cała ciąże jak siedZisz to tez sie zwiększa ciśnienie i to wszystko jest bardziej obciążone dla pewności niech obejrzą czy z szyjka wsYstko ok zeby w razie co zareagować szybciej a jak leżysz to ci przechodzi ?

Do góry