reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Wczoraj jak zjadlam paczke wafelek i popilam cocacola to chyba czulam ale takie bardzo delikatne a wczesniej czulam juz wyraznie no ale zdaje sobie sprawe ze dzidzia w 18-19 tygodniu jest malenka wiec duzo jest czynnikow ze moge nie czuc. Zamowilam detektor tetna w tym tygodniu juz raczej powinnam sama wyczaic serduszko a jak nie to moja kolezanka jest polozna to mi pomoze. Stwierdzxilam ze nie bede siala paniki tulko zaczekam z mslenstwem jest wszystko ok bo co niby by sie moglo stac ja poltora tyg temu mialam wizyte i byl okaz zdrowia

reklama
Mnie tez nic nie boli nawet podczas przytulania. Claudia kurcze myslalam ze ich obowiązkiem jest przyjąć kobietę :/ przecież w przychodni bez zapisania sie x czasu wstecz obcy lekarz tez nie przyjmie :/ ciekawe jakby mnie potraktowali tym bardziej ze po dluzszej obserwacji doszlam do wniosku ze to wzdecia :D skoro taka pilka zrobila mi sie z godzine po kolacji i trzymalo bardzo dlugo a nie chwilkę. Taka ze mnie panikara.

Claudia ja Cię doskonale rozumiem bo teraz każda czeka na te kopniaki ale widocznie za bardzo ja też leże często wieczorami i próbuje coś wyczuć ale moje chęci na nic... Najważniejsze że z bobasem wszystko ok a reszta przyjdzie w swoim czasie trzeba być cierpliwym:)

Dobrze ze was nic nie boli szkoda ze nie moge tego powiedziec o sobie.... u mowie sie tu do GP zobaczymy co powiw

Claudia na pewno jest ok pewnie wtedy udało sie malenstwu trafic tak ze poczulas a poki ma duzo miejca moze tam tanczyc a ty tego nie czujesz. Wiem ze latwo mowic ale na pewno wszystko jest dobrze. Ten detektor dobrze Ci zrobi :)

cześć dziewczyny :-)
nie chcę denerwować nikogo ani urazić ale przepisy wcale nie są po to żeby je łamać a ciąża to nie jest niepowtarzalny stan w którym każdy musi na Nas dmuchać i chuchać. izba przyjęć gdyby miała przyjmować przez cały dzień ludzi którzy mogą załatwić sprawę u lekarza kto nie odbywały by się operację, przyjęcia planowe itp... tak już działa system. i całe szczęście bo gdy już przyjdzie nam rodzić i pojedziemy do szpitala to fajnie będzie jak nie będziemy w kolejce 15 przed kilkoma dziewczynami które mogą iść do przychodni...

ja dziś jestem okropnie zmęczona :-( nie chciało mi się wstać z łóżka ale cóż siła wyższa bo dziecko do przedszkola trzeba zaprowadzić :-)

co do tranu ja kupuję dobrej jakości tran 120 kapsułek za 15 zł więc jest tańszy niż dha a sama wolę olej lniany ten kupuję za 8 zł 60 kapsułek.

Tak problem polega jednak na tym ze jesli pokazesz mi przychodnie specjalistyczna ktora zbada mnie w ten dzien o godzinie 17 albo np na nastepny dzien na kase chorych to naprawde bede wdzieczna bo rozwiazanie zeby isc prywatnie jest conajmniej nienamiejscu. Place podatyki i to niemale regularnie chodze prywatnie do ginekologa , prywatnie do neurologa bo czas oczekiwania na kase chorych to kilka miesiecy to samo jest z kazdym innym lekarzem. Wiec jesli ja nie moge liczyc w tym systemie nigdy na kase chorych to ja sie pytam dlaczego biora moje zarobione pieniadze, wychodzi na to ze jednego lekarza place 2 razy nieatety.

Kiniasw ja miałam wcześniej takie uczucie jakby ktos mi wsadził ciężkiego kamienia w szyjke taki napór dyskomfort ginka powiedziałam mi ze dzidzia szybko sie rozwija i dlatego takie odczucia dostałam magnez forte i powoli ustepowało

reklama
Cześć!

Zastanawia mnie jedna rzecz. W suwaczku pisze mi, że dziecko waży 28 gram. Ginekolog wyliczył mi, że 108!!
Wiem, że to tylko orientacyjne ale jednak ogromna rozpiętość i zastanawiam się ile faktycznie może ważyć dziecko w 16 tc.
Mój lekarz twierdzi, że po 14 tygodniu nie mierzy się crl tylko orientacyjną wagę.

Do góry