reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Wczoraj jak zjadlam paczke wafelek i popilam cocacola to chyba czulam ale takie bardzo delikatne a wczesniej czulam juz wyraznie no ale zdaje sobie sprawe ze dzidzia w 18-19 tygodniu jest malenka wiec duzo jest czynnikow ze moge nie czuc. Zamowilam detektor tetna w tym tygodniu juz raczej powinnam sama wyczaic serduszko a jak nie to moja kolezanka jest polozna to mi pomoze. Stwierdzxilam ze nie bede siala paniki tulko zaczekam z mslenstwem jest wszystko ok bo co niby by sie moglo stac ja poltora tyg temu mialam wizyte i byl okaz zdrowia

reklama
Mnie tez nic nie boli nawet podczas przytulania. Claudia kurcze myslalam ze ich obowiązkiem jest przyjąć kobietę :/ przecież w przychodni bez zapisania sie x czasu wstecz obcy lekarz tez nie przyjmie :/ ciekawe jakby mnie potraktowali tym bardziej ze po dluzszej obserwacji doszlam do wniosku ze to wzdecia :D skoro taka pilka zrobila mi sie z godzine po kolacji i trzymalo bardzo dlugo a nie chwilkę. Taka ze mnie panikara.

Claudia ja Cię doskonale rozumiem bo teraz każda czeka na te kopniaki ale widocznie za bardzo ja też leże często wieczorami i próbuje coś wyczuć ale moje chęci na nic... Najważniejsze że z bobasem wszystko ok a reszta przyjdzie w swoim czasie trzeba być cierpliwym:)

Dobrze ze was nic nie boli szkoda ze nie moge tego powiedziec o sobie.... u mowie sie tu do GP zobaczymy co powiw

Claudia na pewno jest ok pewnie wtedy udało sie malenstwu trafic tak ze poczulas a poki ma duzo miejca moze tam tanczyc a ty tego nie czujesz. Wiem ze latwo mowic ale na pewno wszystko jest dobrze. Ten detektor dobrze Ci zrobi :)

cześć dziewczyny :-)
nie chcę denerwować nikogo ani urazić ale przepisy wcale nie są po to żeby je łamać a ciąża to nie jest niepowtarzalny stan w którym każdy musi na Nas dmuchać i chuchać. izba przyjęć gdyby miała przyjmować przez cały dzień ludzi którzy mogą załatwić sprawę u lekarza kto nie odbywały by się operację, przyjęcia planowe itp... tak już działa system. i całe szczęście bo gdy już przyjdzie nam rodzić i pojedziemy do szpitala to fajnie będzie jak nie będziemy w kolejce 15 przed kilkoma dziewczynami które mogą iść do przychodni...

ja dziś jestem okropnie zmęczona :-( nie chciało mi się wstać z łóżka ale cóż siła wyższa bo dziecko do przedszkola trzeba zaprowadzić :-)

co do tranu ja kupuję dobrej jakości tran 120 kapsułek za 15 zł więc jest tańszy niż dha a sama wolę olej lniany ten kupuję za 8 zł 60 kapsułek.

Tak problem polega jednak na tym ze jesli pokazesz mi przychodnie specjalistyczna ktora zbada mnie w ten dzien o godzinie 17 albo np na nastepny dzien na kase chorych to naprawde bede wdzieczna bo rozwiazanie zeby isc prywatnie jest conajmniej nienamiejscu. Place podatyki i to niemale regularnie chodze prywatnie do ginekologa , prywatnie do neurologa bo czas oczekiwania na kase chorych to kilka miesiecy to samo jest z kazdym innym lekarzem. Wiec jesli ja nie moge liczyc w tym systemie nigdy na kase chorych to ja sie pytam dlaczego biora moje zarobione pieniadze, wychodzi na to ze jednego lekarza place 2 razy nieatety.

Kiniasw ja miałam wcześniej takie uczucie jakby ktos mi wsadził ciężkiego kamienia w szyjke taki napór dyskomfort ginka powiedziałam mi ze dzidzia szybko sie rozwija i dlatego takie odczucia dostałam magnez forte i powoli ustepowało

reklama
Cześć!

Zastanawia mnie jedna rzecz. W suwaczku pisze mi, że dziecko waży 28 gram. Ginekolog wyliczył mi, że 108!!
Wiem, że to tylko orientacyjne ale jednak ogromna rozpiętość i zastanawiam się ile faktycznie może ważyć dziecko w 16 tc.
Mój lekarz twierdzi, że po 14 tygodniu nie mierzy się crl tylko orientacyjną wagę.

Do góry