reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Kinia nie martw sie na zapas :) u mnie zawsze w liście ten ważniejszy wynik podkreślają ja biorę paracetamol bo mnie głowa często boli ja oczywiście druga polowe dnia przespałam i teraz już mi sie odechciało jak zwykle :)

reklama
Mama ja mialam jeden wynik tylko bo z usg mialam na scanie ze jest ok. Chyba jestem zabardzo przewrazliwiona pozatym by dzwonili jak by cos bylo nie tak lub tak jak innej kolezance wyslali dwa listy na ponowny scan etc. Prosze Boga zeby dzidzia byla zdrowa i wierze ze wszystko jest ok mialam ponoc dobry wynik jak czytalam po innych forach czym wyzszy tym lepszy ponoc.

Kinia Twój wynik jest bardzo bardzo wysoki, czyli prawdopodobieństwo wyjątkowo niskie, nie stresuj maluszka, na pewno wszystko jest idealnie :tak:

Cześć dziewczyny! Mało się udzielam bo brakuje mi czasu.
Jakiś czas temu miałam usg genetyczne i test papa i wszystko wyszło idealnie bez wskazań do badań inwazyjnych :) bardzo się ciesze.
Jak często robicie Usg? bo ja jestem w 16 tyg a miałam zrobione 3. w pierwszej ciazy średnio raz w miesiącu podgladalam córkę lub przynajmniej słuchałam bicia jej serca. Teraz jest inny lekarz prowadzący i on nie wykonuje usg... brakuje mi podglądania co dzieje się w brzuszku ;)
Co do karmienia piersią to uważam ze jest to najwspanialsza i najbardziej naturalna rzecz. Więź z dzieckiem jest niesamowita! Wszystko jest w głowie - trzeba być zdeterminowanym a wszystko się uda. Córkę chciałam karmic do 2 roku życia, ale przez ciaze i moje słabe samopoczucie odstawila się niemal sama w 13 miesiącu (ok 3 miesiąca ciazy). Ciągle to przeżywam i martwię się jak poradzi sobie bez moich przeciwciał. .. na razie jest ok. Powiem Wam ze nawet po zakończeniu karmienia mamy silna więź, bardzo dużo się przytulamy, jest dużo bliskości :)
Miłego dnia!

Ja tez bardzo chce karmic piersia ale rozumiem w pelni mamy ktore po prostu nie chca i to tylko ich wybor i nie uwazam ze dziecku stanie sie krzywdam. Weszlam ostatnio przeczytac cos na temat mojego szpitala i na forum omawiajacym szpital dziewczyna zadala pytanie jakim mlekiem karmione sa tam dzieci a jakas idealna mama odpowiedziala jej mlekiem matki a co cycki ci urwalo ze chcesz truc dziecko. Takie pipy to tylko leb w drzwi i mocno trzasnac.

Ja swojej corki nie moglam karmic poniewaz nie mialam wystarczajaco duzo pokarmu i mala byla glodna. Potem wogole nie chciala cyca tylko butelke. Jesli bede tym razem mogla karmic to napewno bede jesli nie to bedzie butelka. Dzis mam straszna ochte na barszczyk z uszkami :-)

Kinia To w takim razie znajoma mi źle powiedziała bo mówiła że pierwszy jest z krwi s widzę że mama napisała że inaczej. Teraz to już sama niewiem

Ja tez byłam oburzona jak kobiety się wypowiadały na temat karmienia piersią. Zresztą ostatnio nawet został poruszony temat ślubu kościelnego i wcześniejszego macierzyństwa i byłam w szoku co ludzie wypisywali. Nie dziw ze historia ma taka kartkę jak faszyzm

reklama
Bo ja to mam wrazenie sa kobiety ktore wyszly za maz urodzily sn i karmily piersia siedza w domu i opiekuja sie dziecmi i domem a do pracy chodzi tylko maz i w dupach im sie poprzewracalo uwazaja sie za symbol matki polki wspanialej kobiety matki i jak ktos ma inny poglad na swiat to powinien na stosie splonac.
Ja ostatnio od swojej tesciowej uslyszalam ze ja nie wiem co to rodzeniw dzieci i wychowanie bo rodzilam cc wiec jak to okreslila w moim mozgu nie wl sie maciezynstwo bo poprzez bol porodu kobieta staje sie matka. Uzywalam papmersow i nie karmilam piersia nie dopilnowalam zeby zaistniala wiez miedzy mna i synem.

Nie wazne jest ze cala ciaze lezalam myslac o dziecku a ona poronila 3 razy bo miala lezec w szpitalu ale ona sie nie zgodzila bo co ma byc to bedzie, nie wazne ze dostalam krwotoku i o malo bym zmarla przy porodzie nie wazne ze pekla mi macica i bol po cesarce z poszyta jak szyna macica byl okropny. Nie wazne ze odciagalam pokarm przez kilka miesiecy majac po 3-4 razy w tyg zapalenie piersi to wszystko jest niewazne bo nie rodzilam sn wiec zadna ze mnie matka.

Do góry