reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Makartaka Ty nasza dyżurna panikaro tak się cieszę, że wszystko dobrze u Ciebie :)

Mam nadzieje, że już będzie spokojniej u Ciebie...choć na dwa dni :)

reklama
Witajcie.
Od dawna mnie nie bylo,ale szczerze checi na pisanie odchodza,jak tylko wlaczam pc. Pogoda dosc piekna to z niej korzystam,wiec w domu mnie prawie nie ma.
Zdrowie w sumie jest,widzialam wczoraj bebe przy okazji pobytu niezapowiedzianego u gina. Kolejne wizyta we wtorek,potem czeka mnie diabetolog i tydzien pozniej badania prenatalne.
Mam nadzieje,ze Wy sie wszystkie trzymacie i co moge polecic to mnie informacji=wiekszy spokoj i mniej paniki ;)

Makartaku - super, że wszystko ok :)
a u nas dzisiaj pogoda coś kiepska...
wczoraj bolał mnie brzuch, ale wyczytałam, że wtedy normalnie powinnam mieć okres i ten ból może z tego powodu właśnie ;)

U nas wieje tak bardzo ze nie da rady wyjsc z domu wiec z mlodym wyszlismy na 5 minut i do domu a larmo jak cholera bo jemu oczywiscie wiatr nie przeszkadza za to mi cos w gardle przeszkadzalo patrze a tam bialy migdal poplucze sola amjak do jutra nie przejdzie to chyba do lekarza jakos boje sie angin w ciazy tym bardziej ze zawsze przechodze ja z wysoka goraczka

U mnie jest tak ni jak nie wspominając że od 6 rano pod oknem wycinają mi drzewo...Mam pytanie chodzi któraś z was w ciąży do dentysty???
Bo mój zażyczył sobie zgodę od mojego gina i zastanawiam się czy mi ja da bo mam zęba po leczeniu kanałowym i chyba mi ktoś go spaskudził bo zbiera mi się ropa:( Chciała bym zeby mi go zrobił bo strasznie nie komfortowo się z nim czuje...

Katarzyna ja mam do wyrwania ale zeby wyrywac i leczyc kanalowo mozna po 12 tygodniu. Podobno lepiej zeby usunac lub wyleczyc bo zbierajaca sie ropa to nic fajnego dla dzidzi i mamy. Ja musze wlasnie usunac ale nie wiem co dentysyka powie mam wizyte 11 maja u niej.

No mi dentysta nawet nie zobaczył tylko powiedział że zaświadczenie od gina żebym przyniosła to bez terminu sie mną zajmie... Mam nadzieje że mi da bo ten ząb i tak sie rozsypuje a nie chce do każdego mówić z gumą w ustach

Ja jestem obecnie po przejściach dentystycznych. Po pierwsze mam spore kłopoty z dziąsłami (tak samo miałam w pierwszej ciąży), a po drugie dwa tygodnie temu wypadła mi plomba. Plomba już założona tydzień temu.

Można znieczulać, można wyrywać, można leczyć. Z kanałowym gorzej. Nie zaleca się robić zdjęć rtg, a bez tego się kanałowo chyba się nie leczy.

Ja myślę Katarzyna, że lekarz ci może nie dać takiego zaświadczenia, ale może warto zmienić dentystę bo pierwszy raz słyszę, że nie chcą leczyć w ciąży.

No chyba, że w grę wchodzi tylko i wyłącznie kanałowe top mogą nie chcieć, ale przecież muszą jakoś Ci inaczej pomóc

Ostatnia edycja:
Powiem Ci że ja chodzę do instytutu stomatologi a oni lubią bawić się w papierkach a dwa później nikt nie chce mieć nikogo na sumieniu...

reklama
Do góry