reklama
Wiolinka30
Fanka BB :)
Ja jestem w 11 tyg. od dzisiaj i nie miałam jeszcze usg.Nie wiem kiedy będę mieć.Dowiem się tego w czwartek w szpitalu. :-)
Katarzyna92
Ciekawość jest zawsze... Ja cały czas myślę jak zrobić żeby czas szybciej leciał
Wiolinka30
Wiem dziewczyny, ze to późno ale ja mieszkam w UK i wszystko robię zgodnie z systemem.Ciążę zgłosiłam w 7 tyg. w przychodni i dali mi kartę do wypełnienia, którą wysłałam do szpitala. Szpital odesłał zaproszenie na wizytę na 23 kwietnia, czyli czekam kilka ładnych tygodni.W pierwszej ciąży byłam prywatnie, maleństwo straciłam i nic mi to nie dało, że byłam wcześnie wtedy.I tak je straciłam.A prywatnie tutaj to mega wydatek. Na polskie złotówki to chyba około 500 -600 zł. Aż tak mi nie zależy.Jak ma być dobrze to jest niezależnie od tego czy ja słucham bicia serca. :-)
M
mama290
Gość
Ja nie mialam toxo ale jak bylam na lipcowkach to dziewczyna miala I wszytsko sie skonczylo dobrze :-)u mnie pieknie sloneczko swieci 20 st dzisiaj sie wybieram do szpitala z chlopakami mam nadzieje ze juz nas wypisza bo zaraz dwa lata skoncza I nie widze sensu zeby tam lazic:-)co do moich wybitnych dzieci to mi zrzucili drukarke I wszytskie klepki od niej odpadlynormalnie oczy wokolo glowy musze miec taka mnie spiaczka dopada ze chyba zaczne wczesniej chodzic spac bo rano porazka a musze jeszcze corke do szkoly wyprawiac I chlopaki robia wrzask o 7 nie dadza pospac ile bede miec usg to sie dowiem za tydz jak mi zrobia pierwsze oficjalne :-)
Nie wiem czy zauwazyliscie ale pazdziernik ma juz watek zamkniety
Nie wiem czy zauwazyliscie ale pazdziernik ma juz watek zamkniety
Wiolinka30
Pewnie, ze ciekawość jest zawsze.Najlepiej to było by mieć taką aparaturę w domu i samemu sobie robić usg według potrzeb.Niektóre przyszłe mamusie to by chyba sprawdzały codzienne.Kto wie, może ja również...
cil101215
Zaciekawiona BB
Wiolinka masz całkowitą racje. Jeżeli ma byc dobrze, to będzie. Jeżeli nie to i tak za wiele zrobić nie można. Gdy cos się dzieje jest szpital id tego. U nas nawet prywatnie lekarze nie chca robić usg przed upływem 8tyg. Ja mam naprawdę super gina(bardzo dobrze i dokładnie wykonuje swoj zawód) i taniego jak na standardy ale i tak na wizytę idzie 100€.
reklama
Wiolinka30
cześć mama290, u mnie też ze 20 stopni i bezchmurne niebo.Wczoraj wygrzewałam się na słoneczku i dziś też zamierzam. Jest cudnie.Jak patrzę przez okno to od razu mam same pozytywne myśli.Taka pogoda wpływa na samopoczucie.
Powodzenia wszystkim kobitkom ,które mają dziś badania.Oby były dobre.
Powodzenia wszystkim kobitkom ,które mają dziś badania.Oby były dobre.