reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Wiem dziewczyny, ze to późno ale ja mieszkam w UK i wszystko robię zgodnie z systemem.Ciążę zgłosiłam w 7 tyg. w przychodni i dali mi kartę do wypełnienia, którą wysłałam do szpitala. Szpital odesłał zaproszenie na wizytę na 23 kwietnia, czyli czekam kilka ładnych tygodni.W pierwszej ciąży byłam prywatnie, maleństwo straciłam i nic mi to nie dało, że byłam wcześnie wtedy.I tak je straciłam.A prywatnie tutaj to mega wydatek. Na polskie złotówki to chyba około 500 -600 zł. Aż tak mi nie zależy.Jak ma być dobrze to jest niezależnie od tego czy ja słucham bicia serca. :-)

Ja nie mialam toxo ale jak bylam na lipcowkach to dziewczyna miala I wszytsko sie skonczylo dobrze :-)u mnie pieknie sloneczko swieci 20 st dzisiaj sie wybieram do szpitala z chlopakami mam nadzieje ze juz nas wypisza bo zaraz dwa lata skoncza I nie widze sensu zeby tam lazic:-)co do moich wybitnych dzieci to mi zrzucili drukarke I wszytskie klepki od niej odpadly:wściekła/y:normalnie oczy wokolo glowy musze miec taka mnie spiaczka dopada ze chyba zaczne wczesniej chodzic spac bo rano porazka a musze jeszcze corke do szkoly wyprawiac I chlopaki robia wrzask o 7 :wściekła/y:nie dadza pospac ile bede miec usg to sie dowiem za tydz jak mi zrobia pierwsze oficjalne :-)
Nie wiem czy zauwazyliscie ale pazdziernik ma juz watek zamkniety

Pewnie, ze ciekawość jest zawsze.Najlepiej to było by mieć taką aparaturę w domu i samemu sobie robić usg według potrzeb.Niektóre przyszłe mamusie to by chyba sprawdzały codzienne.Kto wie, może ja również... :confused:

Wiolinka masz całkowitą racje. Jeżeli ma byc dobrze, to będzie. Jeżeli nie to i tak za wiele zrobić nie można. Gdy cos się dzieje jest szpital id tego. U nas nawet prywatnie lekarze nie chca robić usg przed upływem 8tyg. Ja mam naprawdę super gina(bardzo dobrze i dokładnie wykonuje swoj zawód) i taniego jak na standardy ale i tak na wizytę idzie 100€.

reklama
cześć mama290, u mnie też ze 20 stopni i bezchmurne niebo.Wczoraj wygrzewałam się na słoneczku i dziś też zamierzam. Jest cudnie.Jak patrzę przez okno to od razu mam same pozytywne myśli.Taka pogoda wpływa na samopoczucie. :-D
Powodzenia wszystkim kobitkom ,które mają dziś badania.Oby były dobre.

Do góry