reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Wiem dziewczyny, ze to późno ale ja mieszkam w UK i wszystko robię zgodnie z systemem.Ciążę zgłosiłam w 7 tyg. w przychodni i dali mi kartę do wypełnienia, którą wysłałam do szpitala. Szpital odesłał zaproszenie na wizytę na 23 kwietnia, czyli czekam kilka ładnych tygodni.W pierwszej ciąży byłam prywatnie, maleństwo straciłam i nic mi to nie dało, że byłam wcześnie wtedy.I tak je straciłam.A prywatnie tutaj to mega wydatek. Na polskie złotówki to chyba około 500 -600 zł. Aż tak mi nie zależy.Jak ma być dobrze to jest niezależnie od tego czy ja słucham bicia serca. :-)

Ja nie mialam toxo ale jak bylam na lipcowkach to dziewczyna miala I wszytsko sie skonczylo dobrze :-)u mnie pieknie sloneczko swieci 20 st dzisiaj sie wybieram do szpitala z chlopakami mam nadzieje ze juz nas wypisza bo zaraz dwa lata skoncza I nie widze sensu zeby tam lazic:-)co do moich wybitnych dzieci to mi zrzucili drukarke I wszytskie klepki od niej odpadly:wściekła/y:normalnie oczy wokolo glowy musze miec taka mnie spiaczka dopada ze chyba zaczne wczesniej chodzic spac bo rano porazka a musze jeszcze corke do szkoly wyprawiac I chlopaki robia wrzask o 7 :wściekła/y:nie dadza pospac ile bede miec usg to sie dowiem za tydz jak mi zrobia pierwsze oficjalne :-)
Nie wiem czy zauwazyliscie ale pazdziernik ma juz watek zamkniety

Pewnie, ze ciekawość jest zawsze.Najlepiej to było by mieć taką aparaturę w domu i samemu sobie robić usg według potrzeb.Niektóre przyszłe mamusie to by chyba sprawdzały codzienne.Kto wie, może ja również... :confused:

Wiolinka masz całkowitą racje. Jeżeli ma byc dobrze, to będzie. Jeżeli nie to i tak za wiele zrobić nie można. Gdy cos się dzieje jest szpital id tego. U nas nawet prywatnie lekarze nie chca robić usg przed upływem 8tyg. Ja mam naprawdę super gina(bardzo dobrze i dokładnie wykonuje swoj zawód) i taniego jak na standardy ale i tak na wizytę idzie 100€.

reklama
cześć mama290, u mnie też ze 20 stopni i bezchmurne niebo.Wczoraj wygrzewałam się na słoneczku i dziś też zamierzam. Jest cudnie.Jak patrzę przez okno to od razu mam same pozytywne myśli.Taka pogoda wpływa na samopoczucie. :-D
Powodzenia wszystkim kobitkom ,które mają dziś badania.Oby były dobre.

Do góry