reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Ja też jem 5 posiłków dziennie pije tylko wodę i herbatę bez cukru nie jem też wogóle smażonego tylko gotowane lub na parze ale tak jem od dawa wiec to nie jest jakaś tam szybka zmiana pod ciąże. no ale oczywiście . Nie chce też zbyt dużo przytyć . Staram się nie jeść słodyczy choć czuje że lato lody mnie nie ominą. Chodzę na basen raz w tygodniu na godzinkę i na siłownię jak dobrze się czuję. Spaceruje też dużo.

W pierwszej ciąży przytyłam 40 kg popełniałam mase błędów ogólnie pierwsza ciąża była dla mnie ciężkim okresem byłam młoda mój maż odtrącił mnie bardzo z jakiś tam swoich powodów . A ja tylko siedziałam płakałam i jadłam czekoladę. Teraz podchodze do ciazy bardziej racjonalnie , cieszę się tym i jestem bardzo szczęśliwa długo czekałam na ten czas :)

reklama
Mama290 ja tez mam doplera kupilam w pierwszej ciazy , dla mnie to zajebista sprawa, ja juz serduszko slyszalam tydzirn temu;) i wczoraj tez sle faktycznie trzeba miec wprawe, bo mozna zwariowac;)

Najlepiej poprosic polozna zeby pokazala ale w instrukcji powinno byc napisane gdzie dokladnie szukac ja z chloapkami nie mialam duzego problem bo kazdy mial inny puls a moj jest bardzo niski wiec jak znajde cos powyzej 140 to napewno bedzie dziecko:-)ale dla mnie to jest bardzo duza ulga psychiczna ze moge sobie posluchac serduszka :-)

Zazdroszcze spacerow, basenu, nawet pracy. Ja w pierwszej ciazy marzylam, ze bede piekna, aktywna mama az do porodu a bylo inaczej... musialam uwazac na siebie i dziecko wiec bylo L4. Teraz ciaza zaczela sie super, duzo energii i znowu mialsm nadzieje, ze bedzie normalnie. Niestety, juz w 7tc wyladowalam na lezacym L4 :( I wez tu czlowieku cokolwiek planuj.
Teraz oczywiscie dziecko jest najwazniejsze ale bardzo bym chciala aby moje problemy minely i abym mogla wrocic i do aktywnosci i pracy tez.

Ja na raziem jem co 4h a pomiędzy owoce-niedużo.Po 18 nie jem bo po 20 śpię więc nie zdąże zgłodnieć ale za to zaraz po 8 rano jem.W pierwszej ciąży przytyłam 20 kg a syn ważył 3100 - bezsensu. Kupiłam marchewki na parę.Brokuły mnie odrzucają. Najlepiej wcale bym nie jadła bo wszystko mi nie smakuje.Zacznę pewnie jakieś sałatki na kaszach robić.Za chwilę pokażą się nowalijki których w ciąży jeść się nie powinno i tak do końca czerwca się trzeba przebujać na mrożonkach ale ja poszukam kogoś z ogródkiem.
A ten dopler drogi?I gdzie go można kupić?

Ja na raziem jem co 4h a pomiędzy owoce-niedużo.Po 18 nie jem bo po 20 śpię więc nie zdąże zgłodnieć ale za to zaraz po 8 rano jem.W pierwszej ciąży przytyłam 20 kg a syn ważył 3100 - bezsensu. Kupiłam marchewki na parę.Brokuły mnie odrzucają. Najlepiej wcale bym nie jadła bo wszystko mi nie smakuje.Zacznę pewnie jakieś sałatki na kaszach robić.Za chwilę pokażą się nowalijki których w ciąży jeść się nie powinno i tak do końca czerwca się trzeba przebujać na mrożonkach ale ja poszukam kogoś z ogródkiem.
A ten dopler drogi?I gdzie go można kupić?
allegro
od 100zl widzialam

reklama
Do góry