reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Wiecie co, powiedziałam dyrektorce, że zapisałam się dziś do lekarza na 14.15, bo mam gorączkę i problemy z zatokami, i będe miala zwolnienie do końca tygodnia, to zrobiła minę jak srający kot na płocie. Nie powiedziałam jej oficjalnie, ale sie domysla, że jestem w ciąży!!!!Powiem jej w środę po prenatalnych, które mam we wtorek. Ręcę opadają

Nie mam wyjscia do póki nie znajde pracownika. Pomaga mi mama dzis ide na 11. Ale dlugo tak nie pociagne musze kogos znalesc ale chyba nie ma bezrobocia :/

Sylka moge zapytac sie siostry ciotecznej bo ona szuka pracy z tego co wiem i mieszka w Warszawie. A ile godzin dziennie to jest?
Calineczka jak lekarz wpisze Ci znaczek B to bedzie wiedziala o ciąży i wtedy 100% bedziesz miala platne.

Dzień dobry dziewczynki.
Blueberry, bardzo mi przykro. Trzymaj się jakoś i dużo siły i spokoju życzę.
Dziewczyny tak pisałyście o tych zanikach pamięci w ciąży, to ja też cierpię na tą przypadłość. Na zakupy wybieram się z listą, bo w innym wypadku nie kupiłabym połowy potrzebnych rzeczy.
Dziewczyny nie martwcie się chwilowym brakiem objawów w ciąży, czasem takowe nasilają się, a na pewnym etapie ustępują, proszę mi nie popadać w paranoję i nie nakręcać się na wzajem!
Mnie jutro czekają badania prenatalne i już siedzę jak na szpilkach, bo nie mogę doczekać się kiedy zobaczę mojego bąbelka.
Muszę się Wam przyznać, że w niedzielę pozwoliłam sobie na małe zakupy dla fasolki, kupiłam komplet: spodenki+body+czapeczka na 62 cm, pajacyk welurowy na 56cm, komplet: pajacyk+ czapeczka na 62 cm. Wszystko w kolorze białym z kolorowymi dodatkami także będzie się nadawać i dla syncia i dla córci.
Co do cierpienia na bezsenność, to też się z tym męczę. Niby jestem zmęczona, bo oczy same mi się kleją, ale codziennie budzę się przed 3-cią i zasypiam o 5-tej, później mąż wstaje do pracy i ja znów się budzę i już nie mogę spać, a o 7 wstaje mój synuś.
W niedzielę mamy urodziny synka, które organizujemy we figloraju.
Miłego dnia.

Ja dziś mam usg genetyczne, ale dopiero na 19.30, bo już nie chciałam, żeby znowu mąż brał wolne w pracy, bo w końcu kierowniczka straci cierpliwość i nie dostanie. I z jednej strony to już się nie mogę doczekać, a z drugiej zaczynam już się stresować trochę.
Do tego teraz lekarz mi teraz zalecił zmniejszenie leków i napisał, że jakbym zaczęła plamić do powrót do wcześniejszej dawki i na wizytę, to też mnie przerażenie bierze. Całe szczęście, że mnie uprzedził, bo pewnie bym zaczęła panikować. Tylko najgorsze jest to, że on przyjmuje raz w tygodniu.Mam nadzieję, że jednak obejdzie się bez plamienia i spokojnie będę mogła zejść z leków.

Karciaaa, to powodzenia na prenatalnych życzę. Ja mam przeczucie, że z dzidzią będzie wszystko dobrze, na początku miałam obawy, ale im bliżej badań, tym bardziej optymistycznie na to patrzę. Wydaje mi się, że już wiem dlaczego lekarz zlecił mi te badania genetyczne, bo my z mężem mamy konflikt serologiczny, ja mam ujemną grupę krwi.

reklama
Blueberry, bardzo mi przykro :(
Dariasara, dobrze, że otrzymałaś fachową pomoc i co najważniejsze, że to tylko niegroźne krwawienie/plamienie.

Ja dla odmiany śpię znakomicie. Usypiam momentalnie i pospałabym dłużej ale córka robi mi pobudki (dzis 6.15).
Trzymajcie za mnie kciuki - mam o 12tej wizytę kontrolną, mam nadzieję, że krwiak choć trochę się zmniejszył. A jutro badania tarczycy i USG piersi mnie jeszcze czeka.

Rany... dziewczyny już zaczynamy czas usg w 11-14 tygodniu... Wow, jak en czas leci. Tylko i wyłącznie dobrych wizyt Wam życzę!

Ostatnia edycja:
Do góry