reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Moja starsza córka ma chorobę lokomocyjną i niestety teraz ma 5 lat i nadal wymiotuje. Nie pomaga nic. Jak nie je i zaśnie to jest ok, ale jak nie śpi to po pól godziny jazdy się zaczyna...
Lokomotiw nic nie daje. Teraz jest ok bo bierze worek, zwymiotuje i po problemie, ale jak była mniejsza to była masakra

reklama
A ja właśnie wróciłam z mężem do domu. Byliśmy w teatrze na , , Szalone nożyczki, , cudowna komedia szczerze polecam... potem kolacja... policzki wołowe z kremem z batatow i marynowana dynia... deser szarlotka z lodami... do tego winko... cudownie... szkoda tylko że tak rzadko udaje się nam wspólnie wyjść... tylko we dwoje...

No wlasnie u nas tez po pol godzinie jazdy. Niby widac kiedy leci bo zaczyna plakac troche ale i tak ciezko zlapac wszystko[emoji52]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Masełko u nas w dość dużym stopniu pomaga jak córka jedzie z przodu. Jak jeździliśmy w dłuższe trasy w dzień to umieszczaliśmy jej fotelik na przodzie i było znacznie lepiej, ale i tak zwykle jeździmy w nocy jak śpi.
No i musi być w aucie świeże powietrze więc otwieramy okna

Też przechodzilismy Bostonke.
Lokomocyjna choroba ? A co to znaczy jej nie mieć ? Ja mam ją od małego . Dużo jeżdżę autem ale za kierownicą bądź z przodu. Pomagają miętowy cukierki ale dziecko za małe. Odwraca nie uwagi pomaga , za krycie okna żeby nie widziało jak z boku mijają szybko różne rzeczy, no i taki sposób który kiedy u mnie działał jak bylam mala co prawda do czasu - zaklejenie pępka plastrem.

Mała kapie się przed 21 , po 21 do łóżeczka i albo odrazu śpi albo się jeszcze powierci i dopiero zasypia.

Nana u mnie w rodzinie nikt nie ma choroby lokomocyjnej. Wszyscy lubia jezdzic. Tylko maly jakos nie lubi[emoji3] a w zasadzie to lubi tylko wymiotuje.

Już nie chciałam pisać o tym zaklejaniu pępka, ale zakleiłam córce jak płynęliśmy łodzią motorową 4 godziny i nie zwymiotowała więc może działa...

Już nie chciałam pisać o tym zaklejaniu pępka, ale zakleiłam córce jak płynęliśmy łodzią motorową 4 godziny i nie zwymiotowała więc może działa...
A ile wtedy miala? Ja mysle,ze z tym pepkiem to taka sila sugestii. Ale male dziecko nie rozumie wiec jak u niego dziala to moze cos w tym jest.

reklama
Byliśmy na wczasach dwa tygodnie temu. Dwa rejsy po 3- 4 godzin i 5 godzinna wycieczka autokarem. Za każdym razem zaklejaliśmy pępek i działało choć nie mam pojęcia jakim cudem. Ma prawie 5 lat więc może to siła sugestii

Do góry