reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Powiem wam że roczek za pasem i coś chciałam zmienić w tym żywieniu. Może.będę.dawać takie małe Danonki tez??? wiele osób daje i jest ok.
Zupy daje tak ze wybieram gęstsze, mięsko rozdrabniam tylko palcami, ale nie dorzucam tam ani pietruszki ani selera, tylko jak się góruje to jest w wywarze.
Spróbuję dać budyń, ale.jak juz będziemy w domu.
Z drugim daniem mam troszkę problem, bo nie wiem ile powinna tego zjeść :p ziemniaczki z maselkiem jej daje i mięsko ale to tak bardziej Odemnie z obiadu.
Owocki bardziej ze słoika, albo jabłuszko starte ma tarce, po bananie świeżym miała krostki na buzi, wiec narazie nie daje. Kiwi lubi.
Kurcze no, najbardziej to mam problem co ile jej coś dawać bo ona to by mogła non stop coś jeść :) trzymam się tego co 3h, ale w miedzy czasie tez.coś dostaje.

reklama
Moja Nadia próbowała juz wszystkich potraw ode mnie od męża i moich rodziców... tych co nie powinna jeść dostaje mało... te co może zajada razem z nami siedząc na kolanach potem i tak poprawia swoimi posiłkami bo nie wiele z reguły zjada... ja nie mam pojęcia jakie stałe obiady mogę hej gotować skoro moje zupy do rej pory to ziemniaki mięso plus marchewka pietruszka seler i czasami cebula... bardziej gęsto i sucho się nie da... myślę że va razie dostane przy zupkach a stałe będzie jadła z nami do momentu aż zje tyle żeby traktować to jako posiłek...

NaNa ciesz się ze twoje malenstwo ma apetyt moja nawet co cztery godziny nie chce buzi otwierać na polecenie am tylko trzeba kombinować żeby zjadła... dlatego nie jestem w stanie wyrobić się z 5 posiłkami w ciągu dnia zjada cztery piąty mleko nad ranem...

Podajecie tran? Jeśli nie to polecam z morelsa o smaku cytrynowym... chodź I tak czuć ryba... podaje co dwa dni jakieś 3-4 ml. Jak na razie działa... zdrowa mimo kontaktu z chorymi zakatarzonymi dziećmi...

Ja młodemu zrobiłam pulpety z indyka z kasza manna, do tego tarta marchewka uduszona i makaron. Pulpeta zjadł całego z apetytem. WsYstko jadl rękoma.troche pouciekalo ale generalnie zjadl sporo.
Jutro kończy roczek i przywita go z cieknacym nosem. Chyba znów zęby. Kapie z buzi z nosa. Moze do 11 przejdzie bo gosci bedzie mial. Mam nadzieje, ze pomieszcze 11 osób.

Napisane na HTC One_M8 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja młodemu zrobiłam pulpety z indyka z kasza manna, do tego tarta marchewka uduszona i makaron. Pulpeta zjadł całego z apetytem. WsYstko jadl rękoma.troche pouciekalo ale generalnie zjadl sporo.
Jutro kończy roczek i przywita go z cieknacym nosem. Chyba znów zęby. Kapie z buzi z nosa. Moze do 11 przejdzie bo gosci bedzie mial. Mam nadzieje, ze pomieszcze 11 osób.

Napisane na HTC One_M8 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja musze pomiescic 15:-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry