reklama
Moja mała nie chodzi do typowego żłobka ale do przedszkolnego klubiku który jest od pierwszego roku życia więc jest najmłodsza...
Jedzenie dzieci mają gotowane na miejscu więc jedzą śniadania, obiady dwudaniowe i podwieczorki. Wszystko dostosowane do dzieci ale nie do niemowląt więc np ostatnio jadła kotlecika z piersi z kurczaka (dostała do ręki na wynos), jada kanapki, domowe ciasto...generalnie wszystko zdrowe, ale już doprawione, nie papkowate,.
Zjada raczej wszystko, pełne porcje i ze smakiem.
Od czasu żłobka w domu wszystko chce jeść sama- ostatnio SAMA zjadła serek łyżeczką- miała go nawet na włosach ale poradziła sobie nieźle.
I chce też jadać rękami.
Martwiłam się na początku jak to będzie bo w wielu żłobkach się przynosi jedzenie a tu gotują na miejscu...ale na razie jestem bardzo zadowolona.
Mała nie płacze, idzie i wraca szczęśliwa, w żłobku siada na nocnik i myje zęby I
Jedzenie dzieci mają gotowane na miejscu więc jedzą śniadania, obiady dwudaniowe i podwieczorki. Wszystko dostosowane do dzieci ale nie do niemowląt więc np ostatnio jadła kotlecika z piersi z kurczaka (dostała do ręki na wynos), jada kanapki, domowe ciasto...generalnie wszystko zdrowe, ale już doprawione, nie papkowate,.
Zjada raczej wszystko, pełne porcje i ze smakiem.
Od czasu żłobka w domu wszystko chce jeść sama- ostatnio SAMA zjadła serek łyżeczką- miała go nawet na włosach ale poradziła sobie nieźle.
I chce też jadać rękami.
Martwiłam się na początku jak to będzie bo w wielu żłobkach się przynosi jedzenie a tu gotują na miejscu...ale na razie jestem bardzo zadowolona.
Mała nie płacze, idzie i wraca szczęśliwa, w żłobku siada na nocnik i myje zęby I
Ale Wasze dzieci dużo już potrafią! Mój młody patrzy sie i cieszy jak go czegoś uczę ale nie chce powtarzać. Chociaż dziś w końcu nauczył się przebijać piątkę. Ogólnie zrobił się mały złośnik. Siada i macha rączkami i potrafi sie obrazić.
Buzia mu sie nie zamyka ostatnio. Ale nie mówi nic konkretnego.
Młody chorował tylko 3 dni i chyba wtedy nie wychodzliśmy.
Napisane na HTC One_M8 w aplikacji Forum BabyBoom
Buzia mu sie nie zamyka ostatnio. Ale nie mówi nic konkretnego.
Młody chorował tylko 3 dni i chyba wtedy nie wychodzliśmy.
Napisane na HTC One_M8 w aplikacji Forum BabyBoom
Daje jej serki dla niemowląt - te z hippa albo z rossmana. Lubię je bo nie wymagają trzymania w lodówce. Czasami dam danonka (wiem, wiem, ze nie powinno się dawać bo to sama chemia, ale daje i co jakiś czas nadal będę dawać)
I daje twarożek z owocami ze słoiczka.
Jedzą o 8. 30 śniadanie, ok 11 zupkę, o 13 po spaniu II danie i o 14 podwieczorek więc ciągle coś
I daje twarożek z owocami ze słoiczka.
Jedzą o 8. 30 śniadanie, ok 11 zupkę, o 13 po spaniu II danie i o 14 podwieczorek więc ciągle coś
Rano mała pije mleko ok 6 i wtedy już śniadanko w żłobku, a czasami wypije koło 4 w nocy i wtedy jeszcze rano daje jej kaszkę.
Po żłobku koło 17 dostaje deserek, serek albo owoc, potem kolację i na noc koło 21- 22 mleko. Nie je mało...ale wczoraj latała goła po domu i stwierdzam, że jednak jest straszna chudzinka
Po żłobku koło 17 dostaje deserek, serek albo owoc, potem kolację i na noc koło 21- 22 mleko. Nie je mało...ale wczoraj latała goła po domu i stwierdzam, że jednak jest straszna chudzinka
Jeśli o mnie chodzi to każdego dnia modlę się wieczorem dziękując za to ze dziecko urodziło się zdrowe.... waga 2600 w terminie nie jest niczym normalnym... I dlatego zastanawiam się obawiając co będzie z kolejną ciąża... nie chodzi tu tylko o wagę... skoro dziecko nie urósło tzn ze może być coś nie tak ze mną... I pewnie całą kolejna ciążę będę się obawiać... taka już jestem...
reklama