reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Nie, jako przedstawicielowi po prostu chcą dać najniższą krajową :). Walczę o swoje, jak wygram to moje jak nie to najniższa krajowa.

reklama
hej
jeśli chodzi o 500 + to jestem zadowolona, dostaję od Państwa 1000 zł na dwójkę dzieci, przy 3 dzieci każdy grosz się liczy :-) Do pracy wracam w styczniu (pracuję w urzędzie marszałkowskim) a z małą będzie moja mama - wiem, szczęściara ze mnie. Ze średniakiem miałam nianię i wyłam w pracy że jakaś obca baba tuli moje dziecko. Mimo, że była ok. Ale to zawsze obca baba. Będzie z babcią, będę spokojniejsza. Co do 500 + nie liczyłam, że program wejdzie w życie, znam rodziców którzy zwolnili się aby dostać więcej grosza, ja mimo że dostaję pieniążki nie mam zamiaru rezygnować z pracy, nie wydaję kasy na alkohol ani papierosy. I nie jestem patologią - bo słyszałam że 3 dzieci mają tylko rodziny patologiczne :-)
Małej idą górne jedynki, marudzi. We wtorek ważenie, mam nadzieję że przybrała prawidłowo bo się schizuję. Jutro też odbieram wyniki moczu. Modlę się aby było ok.
Mała nie raczkuje tylko pełza do tyłu i bardzo się jej to podoba. Gdy posadzę ją w łóżeczku to pada na kolana i tańczy :-) trzymając się łóżeczka. Kupiłam kojec bo na łóżku już nie mogę jej zostawić ...

ktoś się pytał o zmniejszenie etatu? ja po jasiu wracałam na 7/8 etatu zamiast wychowawczego. wniosek trzeba złożyć na 30 przed powrotem do pracy. nie mogą Ci zlecić nadgodzin i nie mogą Cię zwolnić z pracy

ja dziś zakupiłam drugi wózek i jestem zadowolona. baby design enjoy :-) taka mała spacerówka

Gosikkk mam to samo, jeśli nie będę musiała nie oddam dziecka opiekunce, a jak życie mnie zmusi to co zrobię.

Ja narazie testuje spacerowke, jest lżejsza wiec jest mi trochę łatwiej.

ktoś się pytał o zmniejszenie etatu? ja po jasiu wracałam na 7/8 etatu zamiast wychowawczego. wniosek trzeba złożyć na 30 przed powrotem do pracy. nie mogą Ci zlecić nadgodzin i nie mogą Cię zwolnić z pracy

ja dziś zakupiłam drugi wózek i jestem zadowolona. baby design enjoy :-) taka mała spacerówka

Tak tylko nie wiem czy te 30 dni mam liczyć przed końcem macierzyńskiego czy może przed końcem urlopu, który chce po macierzyńskim wykorzystać

Pytanie dot wózka: po jakich nawierzchniach spacerujesz? Zastanawiam się czy sprawdziłby się na drodze żwirowej

Jaga masz gdzies jakis poradnik do BLW?

Nana to trochę kiepsko... oby ci sie wszystko poukladalo

A ja w domu popadam w depresję az zyc mi sie odniechciewa z TZ nie rozmawiam bo on i tak mne nie zrozumie i tego co czuje ... reszta rodziny tez mnje mega wku**** jak niedługo gdzies nie wyjde to zwariuje do reszty...ohhh sorry za moje gledzenie ale normalnie mam dosc

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Kiniasw Ja też bym zwariowala, ale wychodzę, zależnie od tego jakie mój ma zmiany, idę pobiegać albo na rolki, na zakupy, czasem z koleżankami. Albo razem gdzieś wychodzimy wszyscy, żeby nie tylko park i dom :p

reklama
Nana moj robi przeklete nocki wiec w dzien spi dlatego u nas jest park dom , dom park ewentualnie sklep ale i tak z dziecmi ... ehh ide spac dobranoc wam :-(

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry