reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Przeczytałam 10 rad dla rodziców gdy ich dziecko zaczyna chodzić i tam jest fajnie wszystko opisane z czym mam już problem... nie pamiętam już jak moja leżała w pozycji pół leżącej... obecnie rozwija stanie bez trzymanki dzisiaj ponad minute juz sama ustala...

reklama
Ja mojej nie sadzalam i nie stawiałam... sama zaczęła wszystko... jak w gondoli mi sama usiadła w sekundę przytrzymując się wózka rączkami przerzucić am się na spacerowke bo i tak cały czas przekrecala się w niej na brzuszek i płakała...

a nikt Wam nie powiedziałem że wożenie dzieci w fotelikach samochodowych jest nie zdrowe???? fotelik samochodowy jak sama nazwa mówi że do krótkiego przewożenia dzieci

mój Stasiu siada sam z pozycji do raczkowania ale nie umie usiąść z pozycji leżącej na płasko na plecach.

mój syn ma 7 i pół miesiąca waży prawie 10 kg gdzie robią gondole dla takich dużych dzieci?

ja mam spacerówkę kubełkową więc mój synek jeździ z dupcią pięknie wpasowaną w kubełek i jeździ w pozycji pół siedzącej. a w domu siedzi w krzesełku i na podłodze jak stary nawet się nie zawaha to dzięki mocnym mięśniom grzbietu od spania na brzuszku.

a nikt Wam nie powiedziałem że wożenie dzieci w fotelikach samochodowych jest nie zdrowe???? fotelik samochodowy jak sama nazwa mówi że do krótkiego przewożenia dzieci

mój Stasiu siada sam z pozycji do raczkowania ale nie umie usiąść z pozycji leżącej na płasko na plecach.

mój syn ma 7 i pół miesiąca waży prawie 10 kg gdzie robią gondole dla takich dużych dzieci?

ja mam spacerówkę kubełkową więc mój synek jeździ z dupcią pięknie wpasowaną w kubełek i jeździ w pozycji pół siedzącej. a w domu siedzi w krzesełku i na podłodze jak stary nawet się nie zawaha to dzięki mocnym mięśniom grzbietu od spania na brzuszku.
Mysle,ze jak wyrosl z gondoli to powinnas go na plecach nosic:-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Oj rany rety! Dyskusja na całego :)
Ja też od fizjoterapeuty słyszałam, że dziecka się nie powinno sadzać dopóki samo nie usiądzie i tutaj zgadzam się z Malają. Staram się mojej nie sadzać, aczkolwiek czasami na moich kolanach siedzi.
Natomiast rozumiem tych, którzy niesiedzące dziecko przenieśli do spacerówki bo sama tak zrobiłam.
Moja Zosia jak miała 5 miesięcy już nie mieściła się w gondoli więc nie miałam wyjścia. Wożę ją na płasko i naprawdę nie widzę różnicy ja leżała w gondoli a jak leży w spacerówce. Co więcej w spacerówce mam ten komfort, że jest przypięta pasami i na pewno mi nie wypadnie.

Dziewczyny zmieniając temat czy polecacie jakąś fajną spacerówkę, która składa się do małych rozmiarów. Powoli zaczynam się rozglądać za taką a wybór jest ogromny. Osobiście spodobała mi się PegPerego Si, ale nie wiem czy jest sens aż tak przepłacać

Spacerówka, którą mamy teraz jest bardzo fajna i wygodna da małej, jednak spora po złożeniu. I do moego mikrosamochodu się nie mieści :(

ja też szukam drugiego wózka który łatwo będzie się składał i mało miejsca zajmował w bagażniku. mojego cameleona nie zamienię na nic innego ale chcę mieć coś w bagażniku na zakupy itp. myślałam o quinni zapp ale zupełnie nie przemawiają do mnie te 3 kółka.

Szczerze mowiac to oglupialam... nosidelko jest dla dziecka zle? Jest wyprifilowane jak lezaczek to chyba w lezaczkach tez nie powinny lezec? Tyle godzin mlody spedzil w aucie jak jezdzilismy po lekarzach i wtedy nawet sie nie ma wyboru. Skoro do roku dziecko powinno spac na twardym materacu to gondole tez sa zle. I spanie na poduszkach tez zle a i tak wiekszosc na nich spi. Chyba we wszystkim trzeba zachowac odrobine luzu i obserwowac kiedy dziecku jest dobrze.

Reni nie mam pojęcia, ale też będę szukać bo jeszcze w niej jeździć nie zaczęliśmy, a już wiem że będzie mnie wkurzać buda :p.

Nam mówili,że jak najmniej lezaczkow, najmniej w foteliku, najlepiej na płasko
Mała śpi bez poduszki. W bujaczku musi czasem być bo nic bym nie zrobiła, w aucie sporo jeździmy wiec ona z nami co zrobić.
Wiec skoro tym juz naginam to sadzac nie będę.

Maselko spacerówka na lezaco niezdrowa?
Czemu? Chyba niezdrowo jak się w niej na Hama posadzić i jeździ po pięknych chodnikach :p

reklama
Szczerze mowiac to oglupialam... nosidelko jest dla dziecka zle? Jest wyprifilowane jak lezaczek to chyba w lezaczkach tez nie powinny lezec? Tyle godzin mlody spedzil w aucie jak jezdzilismy po lekarzach i wtedy nawet sie nie ma wyboru. Skoro do roku dziecko powinno spac na twardym materacu to gondole tez sa zle. I spanie na poduszkach tez zle a i tak wiekszosc na nich spi. Chyba we wszystkim trzeba zachowac odrobine luzu i obserwowac kiedy dziecku jest dobrze.
Z tego co slyszalam to w lezaczkach tez nie zaleca sie dlugiego lezenia.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry