Przeczytałam 10 rad dla rodziców gdy ich dziecko zaczyna chodzić i tam jest fajnie wszystko opisane z czym mam już problem... nie pamiętam już jak moja leżała w pozycji pół leżącej... obecnie rozwija stanie bez trzymanki dzisiaj ponad minute juz sama ustala...
reklama
Ja mojej nie sadzalam i nie stawiałam... sama zaczęła wszystko... jak w gondoli mi sama usiadła w sekundę przytrzymując się wózka rączkami przerzucić am się na spacerowke bo i tak cały czas przekrecala się w niej na brzuszek i płakała...
a nikt Wam nie powiedziałem że wożenie dzieci w fotelikach samochodowych jest nie zdrowe???? fotelik samochodowy jak sama nazwa mówi że do krótkiego przewożenia dzieci
mój Stasiu siada sam z pozycji do raczkowania ale nie umie usiąść z pozycji leżącej na płasko na plecach.
mój syn ma 7 i pół miesiąca waży prawie 10 kg gdzie robią gondole dla takich dużych dzieci?
ja mam spacerówkę kubełkową więc mój synek jeździ z dupcią pięknie wpasowaną w kubełek i jeździ w pozycji pół siedzącej. a w domu siedzi w krzesełku i na podłodze jak stary nawet się nie zawaha to dzięki mocnym mięśniom grzbietu od spania na brzuszku.
mój Stasiu siada sam z pozycji do raczkowania ale nie umie usiąść z pozycji leżącej na płasko na plecach.
mój syn ma 7 i pół miesiąca waży prawie 10 kg gdzie robią gondole dla takich dużych dzieci?
ja mam spacerówkę kubełkową więc mój synek jeździ z dupcią pięknie wpasowaną w kubełek i jeździ w pozycji pół siedzącej. a w domu siedzi w krzesełku i na podłodze jak stary nawet się nie zawaha to dzięki mocnym mięśniom grzbietu od spania na brzuszku.
No niektorzy jada pare godzin z dzieckiem w takim foteliku. Wtedy sie nie martwia, ale do spacerowki na lezaco nie wloza bo niezdrowe:-)
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Mysle,ze jak wyrosl z gondoli to powinnas go na plecach nosic:-)a nikt Wam nie powiedziałem że wożenie dzieci w fotelikach samochodowych jest nie zdrowe???? fotelik samochodowy jak sama nazwa mówi że do krótkiego przewożenia dzieci
reni84
Fanka BB :)
Oj rany rety! Dyskusja na całego
Ja też od fizjoterapeuty słyszałam, że dziecka się nie powinno sadzać dopóki samo nie usiądzie i tutaj zgadzam się z Malają. Staram się mojej nie sadzać, aczkolwiek czasami na moich kolanach siedzi.
Natomiast rozumiem tych, którzy niesiedzące dziecko przenieśli do spacerówki bo sama tak zrobiłam.
Moja Zosia jak miała 5 miesięcy już nie mieściła się w gondoli więc nie miałam wyjścia. Wożę ją na płasko i naprawdę nie widzę różnicy ja leżała w gondoli a jak leży w spacerówce. Co więcej w spacerówce mam ten komfort, że jest przypięta pasami i na pewno mi nie wypadnie.
Dziewczyny zmieniając temat czy polecacie jakąś fajną spacerówkę, która składa się do małych rozmiarów. Powoli zaczynam się rozglądać za taką a wybór jest ogromny. Osobiście spodobała mi się PegPerego Si, ale nie wiem czy jest sens aż tak przepłacać
Spacerówka, którą mamy teraz jest bardzo fajna i wygodna da małej, jednak spora po złożeniu. I do moego mikrosamochodu się nie mieści
Ja też od fizjoterapeuty słyszałam, że dziecka się nie powinno sadzać dopóki samo nie usiądzie i tutaj zgadzam się z Malają. Staram się mojej nie sadzać, aczkolwiek czasami na moich kolanach siedzi.
Natomiast rozumiem tych, którzy niesiedzące dziecko przenieśli do spacerówki bo sama tak zrobiłam.
Moja Zosia jak miała 5 miesięcy już nie mieściła się w gondoli więc nie miałam wyjścia. Wożę ją na płasko i naprawdę nie widzę różnicy ja leżała w gondoli a jak leży w spacerówce. Co więcej w spacerówce mam ten komfort, że jest przypięta pasami i na pewno mi nie wypadnie.
Dziewczyny zmieniając temat czy polecacie jakąś fajną spacerówkę, która składa się do małych rozmiarów. Powoli zaczynam się rozglądać za taką a wybór jest ogromny. Osobiście spodobała mi się PegPerego Si, ale nie wiem czy jest sens aż tak przepłacać
Spacerówka, którą mamy teraz jest bardzo fajna i wygodna da małej, jednak spora po złożeniu. I do moego mikrosamochodu się nie mieści
ja też szukam drugiego wózka który łatwo będzie się składał i mało miejsca zajmował w bagażniku. mojego cameleona nie zamienię na nic innego ale chcę mieć coś w bagażniku na zakupy itp. myślałam o quinni zapp ale zupełnie nie przemawiają do mnie te 3 kółka.
Szczerze mowiac to oglupialam... nosidelko jest dla dziecka zle? Jest wyprifilowane jak lezaczek to chyba w lezaczkach tez nie powinny lezec? Tyle godzin mlody spedzil w aucie jak jezdzilismy po lekarzach i wtedy nawet sie nie ma wyboru. Skoro do roku dziecko powinno spac na twardym materacu to gondole tez sa zle. I spanie na poduszkach tez zle a i tak wiekszosc na nich spi. Chyba we wszystkim trzeba zachowac odrobine luzu i obserwowac kiedy dziecku jest dobrze.
Reni nie mam pojęcia, ale też będę szukać bo jeszcze w niej jeździć nie zaczęliśmy, a już wiem że będzie mnie wkurzać buda .
Nam mówili,że jak najmniej lezaczkow, najmniej w foteliku, najlepiej na płasko
Mała śpi bez poduszki. W bujaczku musi czasem być bo nic bym nie zrobiła, w aucie sporo jeździmy wiec ona z nami co zrobić.
Wiec skoro tym juz naginam to sadzac nie będę.
Maselko spacerówka na lezaco niezdrowa?
Czemu? Chyba niezdrowo jak się w niej na Hama posadzić i jeździ po pięknych chodnikach
Nam mówili,że jak najmniej lezaczkow, najmniej w foteliku, najlepiej na płasko
Mała śpi bez poduszki. W bujaczku musi czasem być bo nic bym nie zrobiła, w aucie sporo jeździmy wiec ona z nami co zrobić.
Wiec skoro tym juz naginam to sadzac nie będę.
Maselko spacerówka na lezaco niezdrowa?
Czemu? Chyba niezdrowo jak się w niej na Hama posadzić i jeździ po pięknych chodnikach
reklama
Z tego co slyszalam to w lezaczkach tez nie zaleca sie dlugiego lezenia.Szczerze mowiac to oglupialam... nosidelko jest dla dziecka zle? Jest wyprifilowane jak lezaczek to chyba w lezaczkach tez nie powinny lezec? Tyle godzin mlody spedzil w aucie jak jezdzilismy po lekarzach i wtedy nawet sie nie ma wyboru. Skoro do roku dziecko powinno spac na twardym materacu to gondole tez sa zle. I spanie na poduszkach tez zle a i tak wiekszosc na nich spi. Chyba we wszystkim trzeba zachowac odrobine luzu i obserwowac kiedy dziecku jest dobrze.