reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Ulla no trochę poraczkowala a teraz podciąga się na rączkach nóżki pod brzuch i jak gąsienica chodzi.

Maselko moja używa. Chyba za bardzo ją do niego przyzwyczaiłam :p

reklama
Moja też smoczka używa, najlepszy uspokajacz :) Jak potrzebuje to sama potrafi go zlokalizować i włożyć do buźki

hej. tak ja jestem na tej diecie o której pisałam wcześniej opartej o indeks glikemiczny.
podaję Stasiowi jedzenie jak zaczyna być marudny. i są to mniej więcej stałe pory chyba że jest gorąco to najczęściej wtedy nie je mleka tylko pije.
nana twoja mała to artystka akrobatka :-)

jak skończyłam karmić w miesiąc przytyłam 5 kg bo apetyt miała ogromy. teraz dopiero wróciłam do wagi z poza kończenia karmienia. jeszcze 10 kg i będę szczęśliwa. jak schudnę 15 to będę super szczęśliwa :-) nie ciągnie mnie do słodyczy bo mam super wyregulowany poziom cukru.

Miniaaa ja mam słabość do slodkiego, na diecie bym była jakby ktoś mi pod buzię podstawial i godzin pilnował :pale zobaczymy co da się zrobić.
Non stop robi takie pozy, przestała przez to próbować siadać :(

Z tym jedzeniem to spróbuję zrobić tak ze dam
Mleko po 4, po 8, o 12 zupka, 14 deserek, 16:30 mleko, po 20 mleko.... A w praniu wyjdzie co i jak. W między czasie jakiś chrupek, czasem jabłko do rączki... Może być? Zobaczę ile będzie piła to może mleko o 16:30 być kaszą manną??

Ostatnio robilam kasze manna na niewielkiej ilosci wody i dodawalam mm, konsystencja byla jak dla mnie zbyt plynna i trudna do podania lyzeczka. Pewnie za malo kaszy manny...ale boje sie dac za duzo zeby malego nie przytkalo

Dzis zrobilam na wodzie z tartym jablkiem bez mleka w ramach deseru - byl zachwycony :D

A jak Wasze dzieciaczki znosza te upaly?

Moj maly slabo je, duzo pije i wiecej spi w dzien i budzi sie nieco wczesniej, zje pogada albo i nie i dalej spi.

reklama
Ja gotuję kaszę mannę na wodzie, wychodzi dosyć gęsta więc rozrabiam z mm lub z jakimś owocem

Moja dzisiaj poszła spać o 18:30. Prawie cały dzień spędziłyśmy na świeżym powietrzu. Jak wróciłam do domu to ją przebrałam, bo się spociła w foteliku, położyłam do łóżeczka i wyszłam przygotować jedzenie. A jak wróciłam mała już spała. Na jedzenie obudziła się dopiero przed chwilą. Musiała być totalnie padnięta.

Wkurza mnie fotelik. Teraz jak są upały to młoda się strasznie w nim poci. Dzisiaj jechałyśmy max 10min a jak ją wyjęłam to ubranko można by wykręcać, takie było mokre. My mamy maxi cosi city. W Waszych fotelikach dzieci też się tak pocą?

Do góry