reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Jaga a Wielkanoc miesiąc temu prawie. Duży chłopak, Super się uśmiecha. Moja ogólnie tez dużą, jest większa od Dziewczynki 2miesiace starszej :)

Moja jutro kończy 6 miesięcy waży kolo 8 kilo i ponad kilo więcej od córki koleżanki o dwa i pół miesiące starszej.... mimo że ta dziewczynka urodziła się ponad kilo cięższa ważyła 3700. Teraz po 8 i pół miesiąca taka drobna z niej pięknie siedzi bryka po podłodze sama wstaje... to nie waga najważniejsza tylko to że mamy zdrowe pociechy dobrze się rozwijające...
Moja ostatnio usypia o 21 tak do 6-7 raz je kolo 23 i 5 przez sen....
Zeby bardzo nam dokuczają niby nie ma gorączki ale jest taka nerwowa i rozdrażniona ciągle krzyczy uspokaja się na 20 min po posmarowaniu dziąseł i dalej krzyczy... dobrze ze nie będzie tego pamiętała...

Mojej też od szczepienia nie ważyłam, ale przypuszczam, że max 7600 waży. W czwartek szczepienie to się dowiem

Nocy nie przesypia całej. Czasami ma pobudkę około 2-3 i nie chce spać tak z godzinkę. Dzisiaj na przykład o 2 była butla a o 4 pobudka. Nie ma reguły.
Raczkować jeszcze nie zaczyna. W ogóle jeśli chodzi o rozwój ruchowy to się jakby zatrzymała. Skupia się na dźwiękach.

Na policzkach pojawiła się u niej taka kaszka. Nie jest to czerwone tylko takie jakby pod skórą. Martwię się trochę co to takiego. Nie wprowadzałam jej ostatnio niczego nowego do jadłospisu:(

Ja daje soczek jablkowy bo po nim znikly problemy z zaparciami.
A na mleko dwa my przechodzimy jak skonczy nam sie to pudelko 1 ktore mamy. Wczoraj pediatra powiedziala zeby zmienic bo on bardzo malo mleka pije ostatnio.. 200-300ml dziennie a pokarmow nie wprowadzilam jeszcze ale dzis zaczynam

reklama
mój jest na 97 centylu albo i powyżej i wiadomo w populacji b ędą tacy (nielicznui) i też drobniutcy (też nieliczni) a większość będzie taka jak wasze dzieci takie prawo natury. ja oczywiście cieszę się ,że mi dziecko zdrowo rośnie, ale nie miałabym nic przeciwko gdyby był ciute mniejszy ;) a tak to jak dostałam ubranka od koleżanki letnie na roczne dziecko to już nan niegfo pasują, tylko pogoda jeszcze nie taka:/ ciężko go podnieść, ciężko go nosić a chciałabym jak najwięcej :/
no i on nie jest bardzo gruby, jest po prostu ogromny wszystko ma duże głowę, ramiona, nogi i tułów długie :p

Do góry