reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopad 2015 :)

Mój mi zrobi krzesełko w pracy :)tak jak łóżeczko, ale jeszcze chwile na to ma.
Zakładacie jeszcze czapeczke po kąpieli? I czym przykrywacie malucha w nocy?

reklama
ja też nie zakładałam wcale. ja już nawet na spacery nie zawsze zakładam.
Przykrywam rożkiem ubranym w poszewkę albo kocykiem jak jest cieplej

Ja zakładam na moment aż włoski i uszka wyschną. A przykrywam kocykiem tylko, śpi w bodach i pajacu.
Kurcze ja to się jeszcze boje bez czapki na spacer. Wiecie 2razy katar, szpital-oskrzele i teraz jestem przewrazliwiona.

Ja czapki po kapieli nie zakladam, ale wycieram uszy zawsze po kapieli
Przykrywam Mala kocykiem, bo ona sie odkrywa i w nocy potrafi sobie "przejść" na drugi koniec lozeczka, a kolderka jest grubsza wiec wole dac lzejszy koc.
Jak jest cieplo to na spacer zakladam opaske albo bardzo lekka czapke taka letnia :)

Wycieram uszka-swoja droga lubi :).
A Pierzecie jeszcze w proszku dla dzieci czy juz w normalnych?
Ja piore w Jelp-ie i zastanawiam się Czy nie robić pół na pół żeby zobaczyć czy nie uczulona

Ja czapeczki po kąpieli nie zakładam. Na spacerze tylko raz nie miała czapki jak było bardzo ciepło.
Mała śpi znowu w rożku, tzn. już się w nim nie mieści wiadomo i nóg jej nie zawinę, ale jest owinięta rożkiem i przykryta kocykiem. Próbowałam ją do kołderki przyzwyczaić, ale spać nie mogła

Co do prania to od początku piorę w białym jeleniu. Mam jeszcze kilka opakowań i jak mi się skończą to będę próbowała prać już w naszym proszku.

reklama
Kasza manna z owocami np. Jabłkiem jest słodziutka myślę że nie warto dodatkowo słodzic.
Walczę z tym mlekiem żeby trochę więcej jadła ale ciężko idzie... dzisiaj to w ogóle mało jadła i mleka i stałych posiłków.

Naprawdę jak bym tylko miała swoje mleko i mogła karmić do tej pory to tak bym robiła bo uważam ze ono jest najlepsze dla dzieci... ale niestety nie mam... ciesze się ze mała je owoce warzywa... a nie tylko proszek mimo że zawiera wszystko co powinna dostawać każdego dnia... po co dawać sam sztuczny proszek jsk można te same witaminy i zw organiczne dostarczyć w sposób naturalny... pozostałe musi pobierać z mm. Dopóki nie będzie jadła wszystkiego...

Do góry