reklama
Do baru z koleżankami też wychodzę. Nie często, ale raz na dwa, trzy tygodnie. Odciągam jedną porcję mleka więc na 4- 5 godzin mogę wyjść.
Od jutra zaczynam podawać marchew. Mała już dostawała trzy dni więc od jutra dostanie już pełną porcję jako jeden posiłek a potem od razu z ziemniakiem.
No i końcem tygodnia zaczynam gluten Fajnie...coś się będzie działo
Od jutra zaczynam podawać marchew. Mała już dostawała trzy dni więc od jutra dostanie już pełną porcję jako jeden posiłek a potem od razu z ziemniakiem.
No i końcem tygodnia zaczynam gluten Fajnie...coś się będzie działo
Kaszki mleczno- ryżowe robi się na wodzie. Można kupić kaszkę ryżową i zrobić na mleku modyfikowanym które dziecko pije jak np jest alergikiem i ma specjalne mleko, albo jak wiesz, że nie każde mleko jest tolerowane dobrze. Wtedy dobrze robić na tym które dziecko pija.
Ja bym na pierwszy raz zrobiła małą porcję taką nie za gęstą. Jak dziecko dobrze toleruje nowości to bym się nie babrała w podawanie po 2 łyżeczki...
Ja bym na pierwszy raz zrobiła małą porcję taką nie za gęstą. Jak dziecko dobrze toleruje nowości to bym się nie babrała w podawanie po 2 łyżeczki...
reni84
Fanka BB :)
Ja kaszki nie podaję. Tak myślę, czy nie wprowadzić jej jednak kaszki przed snem, może przespałaby całą noc. Bo teraz budzi się razy a czasami nawet 3 razy i chce jeść.
A jak podajecie te kaszki? Z butelki czy łyżeczką?
Dziewczyny znalazłam artykuł o wprowadzaniu glutenu. Wprowadzam tak jak opisano w artykule, czyli codziennie dostaje po pół łyżeczki grysiku, który gotuje na wodzie i potem rozpuszczam z mm
Link do: Gluten: jak wprowadzać go do diety dziecka?
A czy Wy też tak wprowadzacie gluten, czy może podajecie tego więcej.
A jak podajecie te kaszki? Z butelki czy łyżeczką?
Dziewczyny znalazłam artykuł o wprowadzaniu glutenu. Wprowadzam tak jak opisano w artykule, czyli codziennie dostaje po pół łyżeczki grysiku, który gotuje na wodzie i potem rozpuszczam z mm
Link do: Gluten: jak wprowadzać go do diety dziecka?
A czy Wy też tak wprowadzacie gluten, czy może podajecie tego więcej.
Ja mam takie informacje, że jak się nie wprowadzi glutenu po 5 miesiącu to potem dziecko może go źle tolerować.
Też jestem zwolennikiem podawania kaszek łyżeczką.
Moja mama wprowadzała gluten. Gotowała mannę a kiedyś też koło 6 miesiąca dawało się dzieciom chleb.
Też jestem zwolennikiem podawania kaszek łyżeczką.
Moja mama wprowadzała gluten. Gotowała mannę a kiedyś też koło 6 miesiąca dawało się dzieciom chleb.
reklama