reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

hej. ja miałam to badanie.
u mnie dziś byłam do południa tragedia z brzuszkiem ale teraz jest ok. dziś była też pielęgniarka środowiskowa u nas żeby zapisać Stasia i wytłumaczyła mi dla czego sap simplex jest lepszy niż nasze specyfiki nawet te mocniejsze.

reklama
Miniaa co mówiła na temat sab? Bo moja mówi że ten Bobotic, espumisan, infacol to to samo. Bo ma. Symetykon tyle. Tylko że każde inne stężenie wystarczy dać więcej kropli i. Wtedy wszystko to to samo... U nas sab działa troszkę fakt ale nie jest tak ze całkiem przeszło, mieliśmy usg brzuszka i wyszło że Lenka ma dużo gazów.. Choć go bierzemy

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Polecala ta Pani akademiabebilonu.pl
Mówiła co wprowadzać najpierw, że marchewka od jednej łyżeczki później dwa razy więcej, tak by 5 dnia być cały słoiczek zamiast jednego mleka. Później to samo z jabluszkiem. Następne dynia z ziemniakami ta sama zasada. Następnie winogron, bo na nim oparte są niby zupki dla dzieci(nie wiedziałam). Później zupki i coś z mięskiem. Królik niby bardzo uczula. Gluten powinno się wprowadzać niby osobno i stopniowo. Itp

Na obecną chwilę niby go nie ma, ale badanie trwało tylko 7h, a miało 24h być.
Po za tym jakoś nie ufam badaniu, bo twierdzili ze nie było cofnięcia pokarmu ani razu, a przecież raz jej się tak porządnie ulało. Wiec nie wiem.
Bezdechy są krótkie, saturacja nie spada wiec nie ma się co martwić. Jak nie sinieje. Może z tego wyrośnie. Bezdech może trwać 20sek. i wtedy jest problem dopiero. Jestem dobrej myśli. Ale trzeba czekać. Dziś idziemy chyba do domu.
Moze wedlug nich ulanie to nie to samo co refluks.

Polecala ta Pani akademiabebilonu.pl
Mówiła co wprowadzać najpierw, że marchewka od jednej łyżeczki później dwa razy więcej, tak by 5 dnia być cały słoiczek zamiast jednego mleka. Później to samo z jabluszkiem. Następne dynia z ziemniakami ta sama zasada. Następnie winogron, bo na nim oparte są niby zupki dla dzieci(nie wiedziałam). Później zupki i coś z mięskiem. Królik niby bardzo uczula. Gluten powinno się wprowadzać niby osobno i stopniowo. Itp
A od kiedy mozna ta marchewke?

No właśnie... tym bardziej ze jest to tak samo niebezpieczne jak toksoplazmoza a ja zalecają wszystkim. A przeciwciała ma nawet

Tak propaganda tej cytomegalii to najczęściej można zarazić się od małych dzieci albo jak jest się małym dzieckiem albo jako dorosły głównie od swoich starszych dzieci. Jak czytałam co trzeba robić żeby się tym świństwo nie zarazić to coś nie realnego. Jak można mieć dziecko małe i nie mieć kontaktu z jego ślina. Ja od małego uwielbiałam małe dzieci całe wakacje spędzałam na opiece nad młodszym rodzeństwem. Mam nadzieje ze dawno temu się zaraził am i wszystko będzie ok. Moja mała od kilku dni zaczęła bardziej spać niz zwykle nawet coś z noska wyciągnęłam wiec nie idę jutro na drugie szczepienie wole kilka dni się wstrzymać dla pewności ze w żaden katar się to nie rozwinie.☺

Ile wasze dzieci mają długości pytam te kolo 3 miesięcy bo moja mała urodziła się 50 cm 2640 a teraz ma aż 65 cm przy wadze tylko 5600 bój się ze za mało przybrała i będę musiała sztucznym dokarmiać.

Nie to ze mam coś do mm tylko dopóki wytrzymuje to ściąganie chciałabym swoim karmić bo jak nie wytrzymam psychicznie przestanę i będzie juz sama mm. Chciałabym jeszcze z miesiąc półtora...

reklama
Propo kolki to w związku ze jestem chemik em z wykrztalcenia przeliczylam espunisan 100 na sab simplex aby dawka substancji czynnej była taka sama i wyszło 8 kropli do każdego posiłku i po kilku dniach widziałam bardzo duża poprawę... natomiast bobotik 6 kropli gdyż jest najsilniejszy. Zrobiłam tak bo mimo że mam ten sab simplex w domu to nie mam zaufania do tych leków z internetu... sumienie nie pozwoliło mi ich podać. .. ale nie wiem jakbym postąpiła gdyby to nie pomogło myślę że jak bym nie miała wyjścia zaczęła bym dawać sab. Moim zdaniem i wielu innych osób czas trwania kolki jest indywidualny tak samo jak szybkość dojrzewania układu pokarmowego... myślę też ze najlepszym lekarstwem jest czas... a krople tylko wspomagają ten cały proces... wiem jedno dopóki stosowałam się do dawek espunisanu podanych w ulotce z dnia na dzień kolka była silniejsza... życzę wytrwałości mamom które jeszcze się z nią zmagają. .. mojej Nadii ulgę przy ataku przynosiło tylko noszenie na rękach zawinił ta w rożek bokiem do mojego ciała i mocno docisknie jej brzuszkiem do mojego brzycha ale naprawdę mocno to robiłam efekt był od razu widoczny ale każde dziecko jest inne wiec wytrwalosci

Do góry