reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Kinia gratuluję :-) odpoczywaj.
mój Stasiu jeszcze sobie lubi pospać. z tym że ja po karmieniu odkładam do kołyski. tam się trochę pobawi rączkami, trochę pomarudzi i zasypia. budzi się jak jest głodny. zaraz kończy miesiąc więc leżak pójdzie w ruch to mniej będzie spał. :-):-D

ja też zaczęłam wiązać Stasia bóle brzucha z witaminą K. odstawiam na 3 lub 4 dni i sprawdzę czy to przez to.

Kinia gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziś mam wizytę położnej, mówiła ostatnio, że będzie 4 razy.
W nocy pożarłam całą czekoladę:szok:
małą zaczynam przyzwyczajać do łóżeczka - mam nadzieje, że nie za późno

Hejo ale mnie nie było :) ja ćwiczę rodzicielstwo bliskości nosze bujam i śpię razem z Benkiem a co tam cycujemy sie to nawet wygodniej z łóżka nie muszę wychodzić:) Kinia gratulacje urodziłaś i nas wywalili z wątku ciążowego ile wazę to nie wiem baterie w wadze padły jutro mamy operacje maxa wiec narazie stresuje sie i to bardzo

Jeszcze poproś położna albo pediatre żeby zobaczyli czy nie ma wędzidełka pod językiem za krótkiego. Moja starsza córka miała za krótkie i ciężko jej było ssać, potem jej podcięli i było lepiej

Juz jestem sama w pokoju z synkiem Jezu jest taki cudowny ... porod byl ciezki o 23 przebili mi wody pod wplywem oxy malemu spadlo tetno 2 razy do 98 przy ostatnim razie juz chcieli uzyc vacume zeby go wyciagnac ale sama dalam rade go wupchnac odrazu zaczal strasznie plakac i plakal chyba ze 40 min teraz spi zjadl po raz drugi i dalej spi czy wasze dzieci tez tak spaly po urodzeniu? Wazy 3.336 kg i ma 52 cm dlugosci ...

Kinia dzidziuś po porodzie też jest zmęczony i musi odpocząć ;-)
Moja Zosia w pierwszej dobie nawet nie chciała jeść, była bardzo zmęczona po porodzie i pluła wodami płodowymi. Cały dzień spała
Nie miała nic sinego ani zimnych rączek, ale w zamian była cała spuchnięta, zwłaszcza powieki.
Ciesz się tym, że synek dużo śpi. Moja mała już nie bardzo chce spać. W ciągu dnia ma raczej takie krótkie drzemki. Dzisiaj np. wróciłyśmy ze spaceru o 13:30 i do teraz nie śpi.

Relepka u mnie też okazało się, że 4 wizyta jest ostatnią. Nasza córcia od masy urodzeniowej do dziś przybrała 540g a ma 3,5 tyg. Nie wiem czy to mało czy dużo. Jutro mamy wizytę patronażową to pogadam z pediatrą.

reklama
w książeczce zdrowia dziecka jest napisane że położna ma być minimum 4 razy.

mój 16 listopada miał 3300 g a wczoraj na wizycie patronażowej było 4070 g czyli przybrał w 2 tygodnie 770 g :-)

jecie jabłka albo pijecie skoki jabłkowe???? pytanie do mam karmiących!

mama290 a co to za operacja???? oczywiście trzymam kciuki

Do góry