reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Hej dziewczyny dawno nie tu nie było, ale uroki ciazy pochłonęły mnie całkowicie ....mdłości itp.
Do wczoraj czułam sie w miarę znośnie. Wieczorem zauważyłam plamę krwi na wkładce. Spanikowałam. Odrazu wzięłam progesteron ( dodam tylko ze mieszkam w Londynie). I tak jakby sie poprawiło krew więcej sie nie pojawiła aż dziś rano na papierze zobaczyłam starą krew, pomyslałam ze to pozostałości po wczoraj.... Jestem dosyć pozytywnie nastawiona i wierze ze będzie dobrze.... Dziś boli mnie brzuch tak jak na okres ale krwi nie ma... Boje sie! Miałam juz kilka poronień w swojej historii i jedna pozamaciczna wiec dmuchał na zimne. Leżę plackiem... Poczekam do jutra rana jeśli będzie sie cos działo to pójdę do szpitala. Doswiadczenie mi mówi ze tu i tak mi nikt nie pomoże wiec co ma być to będzie... To nie Polska ze dostanę leki na podtrzymanie czy może jakaś kroplówkę... I tak mam szczęście ze przepisano mi ten progesteron... Proszę pomódlcie sie za moje dzieciątko ...
Dziękuje X

Ela jestem z Tobą!&&&
Rzeczywiście co by nie mówić o Polsce to tu się dba o podstawową opiekę dla dzieci, również tych jeszcze nienarodzonych. Moja koleżanka w Wlk.Bryt. nie została przyjęta z chorym na wiatrówkę dzieckiem bo pani w rejestracji powiedziała, że jak nie ma bardzo wysokiej gorączki to mu się wizyta nie należy. U nas nawet jak nie ma miejsc do pediatry to i tak przyjmą jeśli matka powie, że stan dziecka tego wymaga. Niestety specjaliści to już inna bajka.

Natka gratuluje ;) ja po cichu licze, ze gdzies tam u mnie rozwijaja sie blizniaki.. Poki co tylko jedno widac ale mam nadzieje ze sa dwa.. Ot tak.. Bardzo bym chciala i Ci zazdroszcze ;)

Wow mamy blizniaki :o Gratuluje ja podziwiam bo mnie trzeba bylo z gabinetu wyprowadzam bo chyba sama nie dalabym rady ;)
Ela trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok &&&&
Dziewczyny czy takie sapnie w ciazy to napewno normalny objaw??? Nie wiaze sie to jakos z cukrzyca??? Tak pytam bo przeciez dnia mi brakuje jak tak padam do spania w dzien conajmniej na 1.5 godz
Moj Oli znow ma katar i zaczyna pokaslywac :( Niech sie to juz skonczy bo sily mi brakuje zeby walczyc z tymi infekcjami
Ide poczytac ksiazke w lozku bo mi jakos tak ciezko na brzuchu. Brzuch mam taki ze wygladam jak wielbicielka obzarstwa

ester to po prostu hormony. tak jest w ciąży że hormony buzują i jedne mają nudności inne wymiotują a innym pryszcze wyskakują... uroki

Gratuluję wszystkich pojedynczych i podwójnych serduszek ! :yes: i przez Was coraz bardziej nie mogę się swojego doczekać, ale jeszcze niestety 2 tyg muszę przeboleć :crazy:

Ela Iguokundia, wszystko będzie dobrze, trzymamy kciuki !!! Ja co prawda nie krwawiłam, ale wczoraj też mnie brzuch bolał jakbym miała dostać okres, ale znalazłam w internecie wypowiedź ginekologa, że takie bóle w I trymestrze są normalne w czasie, kiedy powinna wystąpić miesiączka, i przechodzą samoistnie.

Ja dzisiaj miałam jakiegoś kopa. Może nie kopa, ale nie miałam chwili wolnej, żeby się zdrzemnąć, a ostatnio ukochałam sobie takie drzemki 1-2 godzinne w ciągu dnia. Zrobiłam dzisiaj dużo. Byłam na zajęciach, posprzątałam, pojechałam robić projekt, wróciłam, zrobiłam zakupy i jeszcze na dodatek zrobiłam na jutro obiadek i nie będę musiała się już męczyć :-p
Wiecie co, kupiłam sobie pyszny chlebek ciemny z żurawiną, niby słodki, ale z chudą szyneczką jest pyszny! (yogimum, ja też mam apetyt, zwłaszcza dziś, ogromny. Zjadłam całe opakowanie kabanosów na raz...Mamba_2008, mój brzuch wygląda podobnie...)

Ostatnia edycja:
Gratuluje i ciesze się razem z tymi które już widziały swoje serduszkowe maleństwa:) Czy komus z Was dokucza również ból, napięcie (jakbym sięgała coś bardzo wysoko) w pachwinach?

reklama
Dziewczyny czy takie sapnie w ciazy to napewno normalny objaw???

Mamba też o to zapytałam lekarza i stwierdził że to całkiem normalny objaw. Nie wiem jak ty ale ja bym spała chyba non stop. To przez to że w nocy kiepsko zazwyczaj budzę się koło 5 i nie mogę już zasnąć. Potem chodzę zakręcona, choć przyznam się że dziś odstawiłam młodego do przedszkola i postanowiłam się kimnąć jak się obudziłam to zobaczyłam 13.30 i dalej byłam śpiąca. W życiu tyle nie przespałam w ciągu dnia ( prawie 6 h)

Do góry