reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Malaja, rozumiem :) ja dawno jestem na L4 bo uwazam ze nikt mi nie podziekuje za to ze siedzialam do konca, a meczylam sie bardzo w pracy.

No moze to byc dzisiaj, jutro albo 1 listopada :szok: :p

reklama
Ewel końcówka jest męcząca fizycznie i psychicznie, ja też czuję skurcze nawet podczas snu, ale doskonale wiem, że to przepowiadające :tak: Najbardziej na mnie działają spacery i schody ;-) Sprawdzano Ci szyjkę na IP ?
Finkemma 12 dni to dosłownie lada moment, podziwiam Twój spokój, ja panicznie boję się porodu a nawet szpitala :szok:

Hej a ja od dzisiaj zaczynam 38 tydz tak więc mogę rodzic bo ciąża donoszona.maz nie wyjechał do pracy, żeby nie ryzykować i czekamy. Jednak coś czuję z e tym razem przenosze ciążę. Od dzisiaj robię spacery dłuższe,wchodzenie na 4 piętro teraz będzie wskazane a nie unikane i po usg we wtorek jak wszystko ok to ruszamy z sexem heheh
Ta herbatę z liści malin już mogę pić tak?

U mnie w donoszona bedzie w poniedzialek rowniutko 38 tc i czekam na ten dzien jak na szpilkach :D wtedy co by sie nie dzialo wezme to na klate a teraz kazdy dzien na wage zlota . Alei faktycznie w miare spokojnie sobie czekam choc juz mam glupie sny ze umieram ze dziecko umiera dzis to nawet ze maz mial wypadek . Takze w glowie swoje siedzi ale staram sie tak nie myslec o tym szpitalu i cesarce o ryzyku itd. Kladuska nasza urodzila o 10:50 :) coreczke :)

Ale fajnie że już coraz więcej dzieciaczków się rodzi, nie jestem już sama i niedługo będziemy mogły wymieniać się radami odnośnie dzieci. Jedyny plus tego ze urodziłam tak wcześnie to to że nie stresowalam się porodem bo jeszcze nawet nie zaczęłam dobrze o tym myśleć a tu wody mi odeszły. Współczuję Wam dziewczyny tego czekania ale z drugiej strony to warto poczekać bo chociaż będziecie miały dzieciaczki szybciutko w domu. Trzymam kciuki za lekkie porody:)

reklama
dddmala nie ma niestety dowodów na skuteczność herbatki z liści malin, ale może Tobie pomoże, co do tego kiedy należy pić to podobno przynajmniej kilka tygodni przed porodem, żeby to miało sens, to przygotowuje szyjkę i teoretycznie ma skrócić II fazę porodu ;-)
Ja próbowałam w tej ciąży, ale smak jest tak okropny, że dałam sobie spokój :-D

Do góry