reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Haha Ewel ja pierwszego też się nie bałam. Szłam jak na wojnę z nastawieniem, że musi być dobrze i że ze wszystkim sobie poradzę. Miałam naprawdę dobry poród, ale w trakcie nabrałam troszkę pokory i teraz już wiem, że optymizm może i jest ważny ale nie zmienia to faktu, że boli cholernie :)
Po za tym wiele rzeczy mnie zaskoczyło i to niemile więc teraz już wiem czego się można bać.

Sorry, że tak pesymistycznie. Poród ogólnie da się przeżyć, ale jednak jak już się go raz dozna to człowiek trochę inaczej patrzy na pewne sprawy.

Ja mam jeszcze 4 tygodnie i w tym czasie planuje jeszcze wysprzątać mieszkanie tak jak jeszcze nigdy. No i pozamykać pewne zawodowe kwestie.

reklama
Wiem bo moja siostra rok temu rodziła. Drugie dziecko i ciągle mi mówi jakie to straszne i jak mi wspolczuje tego co mnie czeka:-))) o tak mnie pociesza :-))

Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka

Ja juz jeden porod mam za soba i nie bylo zle teraz to nie mam czasy myslec o tym co bedzie bo jeszcze pracuje codziennie rano wstaje z corka do szkoly potem objad praca i jak wracam to zasypiam jak dziecko budze sie na razy na siku i jie jest zle ... tylko ta reke mi puchnie i boli i Bog wie czemu

Malaja ja mam podobne odczucia, teraz wiem co mnie czeka i bardziej się boje. Mam czarne myśli chce by mała już była cała i zdrowa i mieć to za sobą.
Zaczęły mi się też bóle przepowiadajace w nocy,strachu się najadlam ale przeszło,dzisiaj 36 i 4 dni.w środę mam wizytę to zapytwm czy coś wskazuje już na poród i mam nadzieję że do tygodnia będę mieć usg, bo z takim podejściem mojego lekarza to boję się że prędzej urodze :-(

reklama
Fajnie, ze mamy taka liste - dzieki!
No i serdeczne gratulacje dla naszej drugiej mamy i jej syneczka - wszystkiego naj!!!

Dziewczyny, jesli chodzi o strach, niepokoj to moge sie podpisac pod wszystkim co napisalyscie. Czarne mysli mnie dopadaja... ze cos pojdzie nie tak podczas cc, ze cos bedzie ze mna (ta wizja wrastajacego lozyska mi wraca), ze z Hania... chyba za duzo mysle, tylko jak tu wylaczyc myslenie?

Do góry