reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

reklama
Moja mała w 36 i 6 dni 2900 wiec przez ostatnie trzy tygodnie przybrała 700 gram ponad 200 na tydzień do końca trzy tygodnie jeśli będzie tak dalej rosnąć to może wazyc nawet 3, 5 kg a tak się bałam ze będzie mała brzuszek prawie 2 tyg do tylu jest szczupła po prostu po usg to z wyglądu Buzki cały mój mąż a on się urodził 3 kg jego siostra 2600 wiec moje 4350 nie gra roli... może będzie łatwiej taka kruszyne urodzić. .. choć wiem ze to nie reguła. . .

Mam pytanie czy w waszych szpitalach macie dostęp do znieczulenia zewnątrzoponowego bo ja jestem z Radomiu i mimo zapowiedzi w żadnym takie znieczulenia nie ma zastanawiam się nad porodem w Piasecznie pod Warszawą tam nie ma z tym żadnego problemu. Czy któraś z was rodziła z tym znieczulenie 8 czy warto ryzykować 40 minut drogo samochodem dla tego znieczulenia?

Ja mieszkam przy samej wylotowe na Warszawę, mój mąż często jeździ do way na jakieś rady i szkolenia wiec drogę niby zna ale i tak to wszystko zależy od pory dnia i korków wiec zależy wszystko od tego którego dnia i w jakich godzinach się zacznie...

ale różnorodność wagowa :-) ale to akurat na tym etapie norma. ja ważyłam koło 3700 g ale mój Sławek ważył 4800 g a Jasiu ważył 4560 g więc pewnie Stasiu też będzie miał coś koło tego jeśli dotrwam do terminu

u mnie nie ma zzo(Gniezno), bo nie maja anestezjologów. ja sama do szpitala mam ok 35 min przy dobrej jezdzie, ale wyjscia nie mam, mam inny szpital, blizej, bo jakies 20min moze, ale nigdy bym tam urodzic nie chciała... :/

Moja fryzjerka rodzila w Piaseczno i wlasnie narzekala ze nie chcieli jej cc robic, bo limit na dzien byl wyczerpany a dziecko prawie sie udusilo. W koncu jednak zrobili.

reklama
U mnie w szpitalu jest zzo tylko ze wskazań lekarza czyli nie ma.
W sumie mi nie zależy. Mój pierwszy poród był do zniesienia jeżeli chodzi o ból...

Wnuczka dojazd do godziny to nie jakiś długi dojazd moim zdaniem. Trzeba tylko wyjechać wcześniej a nie jak skurcze będą co 5 min bo nikt nigdy nie przewidzi jak szybko akcja będzie postępowała. Wyjedziesz jak się zacznie i spokojnie zdążysz.
A jak zorientujesz się, że poród zapowiada się szybki i sprawny bo np będą od razu częste skurcze to wybierzesz ten szpital bliżej.
Ja bym tak zrobiła.

Inna kwestia to sprawa ewentualnych odwiedzin np męża- jak blisko to może wpadać dwa razy dziennie, a jak daleko to jest już większy problem.

Sylka moja córka ma tyle co każde z Twoich dzieci osobno. Pięknie Ci rosną :) A rozważasz sn czy raczej nie?
Na macierzyński na razie mam złożone papiery i czekam na odpowiedź. Z prawnego punktu widzenia nie mają możliwości odmówić. Prowadzę działalność od 5 lat i wykazuje co miesiąc spore dochody więc nie mają czego się przyczepić. Pytanie tylko czy pójdzie gładko czy będzie trzeba się szarpać

Cofam to, że pisałam, że po malinie nie mam skurczów. Wczoraj się zorientowałam, że mam, ale ich po prostu nie czuję.
Już czekam na poród. Bardzo jestem ciekawa jak to tym razem będzie. Czasami jestem ciekawa, a czasami się boję :) Taka skrajność uczuć

A patrzyłyście na statystyki w waszych szpitalach? U mnie ponad 40% cesarek i niestety 43% nacięć krocza.

Do góry