reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

hej. u Nas dziś był najzimniejszy dzień jak do tej pory. rano 6 stopni i zimny wręcz mroźny wiatr. ja wczoraj się raczej kiepsko czułam ale dziś jest super. myślę że mój mały wczoraj próbował zmienić pozycję w brzuchu. nie mam pojęcia co z tego wyjdzie. wizytę mam na 14 października więc jeszcze trochę

reklama
Mama wlasnie do mnie pisaka sms ze u niej w pracy dziewczyba w 5 mc stracila dziecko zal mi jej tak strasznie ponoc wyszedl jej konflikt krwi nie wiem jak tutaj to traktuja w uk :-(

Dziewczyny ten zastrzyk z wit.K to w Polsce podają noworodkom? Bo ja pierwszy raz o tym słyszę. Wiem, że podaje się codziennie wit K i D ale tą w twistach. O zastrzykach nie słyszałam

A z innej beczki, jak myślicie, czy mięso z kaczki jest dobre dla matek karmiących? Jest promocja na kaczki w lidlu i zastanawiam się czy wysłać męża po zapasy ;-)

ja już po wizycie. córka rośnie jak na drożdżach. teraz waży ok 2580 g :) ktg wyszło ładnie, skurczy nie było, tamta akcja niedzielna to prawdopodobnie dno macicy się obniżało, szyjka ok, wszystko pozamykane. następna wizyta za 2 tygodnie. pani dr mówi że raczej nie powinno się nic dziać poważniejszego w tym czasie ale dodała też że porodu nigdy nie da się przewidzieć. ale jestem spokojniejsza :) teraz będę się coraz więcej oszczędzać i zbierać siły na ostatnie tygodnie ciąży :)

aha i jakiś plan porodu wypełniałam z panią położną, i po raz 3 mam zrobić badanie combs bo niby 3 wyniki są wymagane wg nowych przepisów

Ja też już po wizycie...

Badania mam w normie, GBS pobrany, mała waży 2300, ma długie nogi.

Oczywiście tak jak czułam położenie poprzeczne w kierunku miednicowego, wpisane już w kartę więc już pewna sugestia lekarza, że różnie może być.
Ale warunki ma dobre żeby się obrócić, wód sporo, nie jest duża więc szansa jest.

Od wczoraj zaczęłam pić napar z liści malin więc lepiej żeby jednak był poród sn.

Mi została tylko jedna wizyta przed porodem i koniec...

Reni wit k podają już bardzooo dlugooo :)w Polsce i na świecie pierwszy zastrzyk po urodzeniu to właśnie wit k co do kaczki to ja jem tak jak wołowinę na granicy i jak karmie to nie jem czerwonego mięsa ale spokojnie można jeść rosół ugotować jak kto lubi pierożki takie na azjatycki styl jak lubisz i jest dobra promocja to warto ale muszę rozczarować magicznych mocy mleko pędnych kaczka nie ma :) Kinia ze konflikt serologiczny? Przecież to jedno z pierwszych badań jakie sie robi w uk tez leczy sie tak ze dostajesz zastrzyk przed porodem i po

reklama
Do góry