reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Ewelisia obyście jak najszybciej z Kacperkiem byli w domu.

Miniaaaa są takie małe żelazka turystyczne, do prasowania ubranek byłyby w sam raz :-)

Dziewczyny ja bym się już tak bardzo nie przejmowała, że skurcze skrócą szyjkę. W końcu ona też kiedyś do porodu musi się przygotować. Mojej koleżance szyjka trzymała do końca, nie chciała się skrócić ani zmięknąć i koniec końców 2 tyg po terminie miała wywoływany poród. Tak więc w tę drugą stronę też nie jest dobrze.
Moja szyjka jest już i krótka i miękka, a mnie to nie martwi nic a nic ;-) Myślę, że jeszcze te 2 tygodnie wytrzyma

Dokładnie! Mi w pierwszej ciąży od 30 tc szyjka się regularnie skracała i lekarz nadal zalecał aktywność, ruch. Szłam do porodu ze zgładzoną szyjką ale bez rozwarcia. Teraz też już mam troszkę krótszą.

Miewam skurcze i to coraz częściej i coraz bardziej bolesne, ale dopóki nie są regularne i długie (45s- 1 min) to moim zdaniem nie ma co panikować.

Kahna, ale takie bolesne skurcze i regularne to ja bym jednak skontrolowała i to szybciej niż w środę jeżeli się powtórzą.
Takie sytuacje lubią się zdarzać i wszystko mija, ale każdy lekarz jednogłośnie twierdzi, że skurcze przepowiadające nie mogą być regularne, bardzo bolesne i długie.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, a mnie od kilku dni boli brzuch i czasami tak zakłuje w pachwinach i podbrzuszu, na dodatek cały czas jest mi niedobrze, czuje się jakbym cofnęła się do początku ciąży. Czy to normalne? :]

Kahna, ale takie bolesne skurcze i regularne to ja bym jednak skontrolowała i to szybciej niż w środę jeżeli się powtórzą.
Takie sytuacje lubią się zdarzać i wszystko mija, ale każdy lekarz jednogłośnie twierdzi, że skurcze przepowiadające nie mogą być regularne, bardzo bolesne i długie.

jeżeli się powtórzą to oczywiście że do środy nie będę czekać, od razu zadzwonię do lekarza albo podjadę na IP. narazie odpukać cisza. nic niepokojącego się nie dzieje więc dlatego czekam do środy. jeśli tylko coś będzie się działo to będę działać

Dziewczyny, a mnie od kilku dni boli brzuch i czasami tak zakłuje w pachwinach i podbrzuszu, na dodatek cały czas jest mi niedobrze, czuje się jakbym cofnęła się do początku ciąży. Czy to normalne? :]

Mi też kilka dni było niedobrze. Myślę, że dziecko uciekało na żołądek. Teraz u mnie już ok.
Kłucia w pachwinach też mam cały czas. Pomaga magnez (choć na razie ja nie biorę) i gimnastyka jak można.

W środę mam wizytę i powiem wam, że zaczynam się niepokoić bo mam prawie 100% pewności, że moja córa nadal leży sobie głową do góry. Nie wiem co tak panikuje. Pierwsza też się późno obróciła, ale tak bardzo nie chce cc...

malaja dzięki za radę :-) z tym żelazkiem :-)

ja dziś byłam na przedostatnich zakupach dzidziowych :-) kupiłam pieluszki tetrowe i flanelowe i bodziaków parę do szpitala jakieś śpioszki.
do kupienia został mi już tylko materac do łóżeczka i pościel :-)

dobry dzień miałam zasuwałam jak perszing :-)

reklama
Do góry