reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Ale ja sie mecze masakra, zrobilam male zakupy i ledwo co do domu doszlam.
Mała sie wierci, boli troche ale trzeba dac rade.
Dziewczyny, czy Wasze maluszki też często mają czkawkę? U mnie do tej pory zdarzało się to sporadycznie, a od około tygodnia mała ma czkawkę kilka razy dziennie. Nie wiem czy to normalne i szkoda mi jej, że tak ją ta czkawka męczy
U nas dzien bez czkawki to dzien stracony. Codziennie pare razy najdluzej to tak z 20 minut. Tez mi szkoda Małej ale co zrobie, nic :/.

reklama
Ale ja sie mecze masakra, zrobilam male zakupy i ledwo co do domu doszlam.
Mała sie wierci, boli troche ale trzeba dac rade.
U nas dzien bez czkawki to dzien stracony. Codziennie pare razy najdluzej to tak z 20 minut. Tez mi szkoda Małej ale co zrobie, nic :/.

Czkawka jest calkowicie normalna i dziecka nie meczy wcale - to jest najlepsze cwiczenie przepony ktore pomaga w prawidlowym rozwoju wszystkich funkcji ukladu oddechowego :))) Tak wiec sie nie martwcie tylko cieszcie...wasza macica tez juz trenuje,a dzieciatko tez musi sie przygotowac do swojej najwazniejszej podrozy w zyciu:)

Może faktycznie im bliżej końca to czkawka jest częściej. Dzięki uspokoiłyście mnie

Stokrotka ja też jestem taka wypompowana, kondycji zero. Wystarczy, że wyjdę za próg i już tętno mam ok. 110 U mnie to pewnie wina długiego leżenia. Na szczęście już niewiele nam zostało, jakoś to przetrwamy

mąż to się ze mnie śmieje i nie wierzy jak mu mówię że córeczka ma czkawkę, rękę jego do brzucha przykładam a on robi takie oczy jakbym nie wiem co mu pokazywała :) ach ci mężczyźni :)

Nie martwie sie czkawka bo nawet lekarki sie pytalam czy to normalne :)

W czwartek jade na wymaz i posiew i w sumie to juz koncowka :) jeszcze raz morfologia i mocz :)
Nigdy tyle badan nie robilam jak w trakcie ciazy :p

Moi mało mają czkawke albo czasem nie ogarniam bo ten brzuch prawie cały czas faluje bo albo jeden albo drugi albo kombo. Raz przyjaciele u mnie siedzieli i koleżance pokazuje czkawke bo akurat któryś miał i ona żeby jej narzeczony dotknął to tak nieśmiale przyłożył ręke i mówi... no czuje ale to chyba bicie serca hehehe ;)

reklama
Ja nie nie odróżniam czkawkę, w sumie tez czasami mam wrażenie ze to bicie serca, możne faktycznie to czkawka:)
Juz zrobiłam 4 pralki rzeczy dziecięcych (akurat zdążyłam jak słoneczna pogoda była). Teraz myślę jak by zacząć to prasować.

Do góry