reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Letycja może to była reakcja alergiczna na srodek do mycia lub moze corka wrazliwsza na czestsze mycie ?my robilismy tak samo i nigdy nic sie nie wydarzylo.kapalam codziennie ale wtedy byly upaly.
Katarzyna co z tym szpitalem?

reklama
No takiego czegos jeszcze nie słyszałam żeby ktoś myjąc pupę pod bieżącą wodą zrobił dziecku krzywdę. A myślisz że chusteczki wilgotne to są takie super? Jedna chemia i tyle. Wg mnie najlepiej chusteczki zostawić na wyjścia,w domu pod bieżącą wodę-ale samą wodę bez środków myjących(chyba że jest wielka kupa) ewentualnie mydło biały jeleń

Co do całowania to ja w usta nawet mojej pięciolatki nie całuje często, tak samo staramy się nie jeść tymi samymi sztućcami.... No z tej samej butelki to się napijemy ale nie jest to jakaś częsta sprawa. Osobiście opryszczki nigdy nie miałam ale za to miałam leczonych kilka zębów....a bakterie próchnicze są bezlitosne dla ledwo wyrośniętych ząbków. Higiena owszem bez przesady... Normalne mycie rąk -ale to przecież robią wszyscy(?!)-zwłaszcza po przyjściu z dworu i po toalecie w 100% przypadków. Brzydzę się jak widzę ze dziecku smoczek spadnie a matka go oblizuje i do buzi niemowlakowi daje, albo jedzenie próbuje z tej samej łyżeczki ci potem dziecko karmi...a potem w przedszkolu pół grupy od takich praktyk plus przekonania ze mlecznych zębów się nie myje ma zalakowane czarne zęby...i to dopiero jest tragedia

Letycja sądzę podobnie jak madzius5, że mycie pupy pod bieżącą wodą nie powinno zaszkodzić. A jak u Was myliście? Sama wodą czy z mydłem? U mnie w rodzinie wszystkie dzieci tak były w domu podmywane, z tym, że samą czystą wodą bez żadnych środków i żadnemu nic nie było.
To kolejny przykład, że co dziecko to reaguje inaczej ;-) Ciekawe jakie będą te nasze pociechy
Każda z nas chce być najlepszą mamą dla swojego malucha, a i tak po pewnym czasie same zorientujemy się gdzie popełniamy błędy

Kasiu daj znać co się dzieje, czemu jesteś w szpitalu.

A mi w nocy od paru dni się śni że mam skurcze i rano się zastanawiam czy mi się to śniło czy faktycznie jakieś przepowiadacze mam. Bo jak młody się w nocy wierci to też zaczyna mi się to wkręcać w sen:)

reklama
Madzius5 masz rację podmywanie pod bieżącą wodą nie szkodzi i młodego na pewno też będziemy tak myć ale w przypadku córeczki to po prostu przesadzaliśmy. Za często, za dużo środków pielęgnacyjnych. To że wybiliśmy dobre bakterie stwierdziła pediatra. Poza tym jak napisała Reni 84 każdy maluszek jet inny i ma inną wrażliwość:)
Ja na razie do kąpieli zakupiłam tylko Emolium.
Kasiu też mam nadzieję że będzie ok. A mówili co może przyczyną tego ustania przyrostu wagi?

Do góry