reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2015 :)

Czyli wygląda na to, że każda z nas chciałaby troszkę wcześniej przytulić swojego maluszka :tak: Byle donosić do 37tc i już wszystko powinno być dobrze

reklama
jeśli o mnie chodzi nie ukrywam że albo chciałabym urodzić w połowie października ( a to trochę za wcześnie ) albo w terminie. ja idę spać bo jestem wykończona ale tak pozytywnie

Też bym chciała juz mieć synka przy sobie ale nie zależy mi by szybciej go urodzić z chęcią do nosiła bym go do 40 tyg a nie 38 . W końcu ciąża ma trwać 40 nie wiem po co robią cc dwa tyg przed terminem.

Finkemma moja koleżanka miała dwa razy planowane cięcie na 38 tydzień i za każdym razem dzień wcześniej odchodziły jej wody i zaczynał się poród. 40 tygodni jest bardzo umowne, w końcu każda z nas ma cykle różnej długości i nie koniecznie zapłodnienie następuje w 14 dniu cyklu :-) Ja tam uważam, że jak skończę 37tc to mała już będzie gotowa do wyjścia

Dzisiaj czeka mnie chyba cały dzień prasowania. Jak widzę tą stertę ubranek to mi słabo.

A tak apropos prasowania położna środowiskowa ostatnio na spotkaniu powiedziała nam, że dziecko w sterylnych warunkach powinno się utrzymywać nie dłużej niż do 3 miesiąca. Później musimy zacząć przyzwyczajać je do zarazków i prasować już wszystkiego nie trzeba. Dla mnie to pocieszające :-D

reklama
Ja prasowałam na raty, pół godziny i mialam dosc :p
Caly czas prasowac nie bede, jeszcze nie oszalalam :)

Dzisiaj jade na wymaz i posiew do poloznej i koniec z badaniami :)

Do góry