reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2015 :)

Mnie tez dzis mąż przyciągnął po miescie ale byly max 3-4km tempem zolwim. A chlopaki tak sie rozpychaja juz te w końcu moze mi sie uda to nagrac :D i ja tez mam mega twardy brzuch przez dluzszy czas jak sie wypychaja a jak zmienia pozycje to ulga. Dzis tak w zebro dostalam ze az zawylam ;) kachha zapraszam na prasowanie zawsze; ) meza wytresowalam koszule prasuje sobie sam wiec luz ;)

reklama
No tak. Mnie to bardzo denerwuje, ale z drugiej strony wiem czemu tak robią. Nie chcą podejmować decyzji co dziecko ma mieć ubrane żeby potem nikt im nie zarzucił, że przez nie dziecko zmarzło bo ubrały mniej niż było naszykowane.
Więc mają zasadę, że nakładają wszystko co rodzic zostawia.

Myślę, że to jest też powód tego ciągłego chorowania dzieci w przedszkolach. Wrzesień to naprawdę ciężki czas gdzie rano jest zimno, a potem ciepło jak w lecie.

Mam do was pytanie. Od wczoraj wróciły mi braxtony i zdecydowanie czuję dzięki temu gdzie mam macicę. I dno macicy mam tak 7- 8 cm nad pępkiem. Czy nie jest za mała? Jak wysoko u was sięga dno bo powinno być na tym etapie w połowie między wyrostkiem mieczykowatym a pępkiem, a u mnie tak w 1/3 jest i już się martwię.

A ja zrobiłam zakupy na necie. Kupiłam polarowy pajac na wyjście, bawełniany i ten kaftanik i spodenki, okrycie kąpielowe, stanik do karmienia, rożek, szczoteczkę do włosów, smoczek i parę innych drobiazgów dla mnie - galoty do szpitala poporodowe, wkładki laktacyjne itp.
Dziś mąż przyjeżdża na dłużej, więc raczej nie będę miała czasu zaglądać, także drogie panie zaciskać tam nogi i ładnie w kolejeczce stać :-)

Dzieciaczki różnie ważą :) może też zależy to od sprzętu, jakiś rodzaj pomyłki na pewno też istnieje. Oby mała nie ważyła za dużo na koniec, bo chciałabym sn urodzić, a takiego klocuszka 4 kg już ciężko wypchnąć :)

Waga z usg to średnia wystarczy ze dziecko lekko sie przesunie lekarz zaznaczy o setne milimetra mniej lub więcej i już jest różnica w wadze wróżą takie duże dzieci a tu rodzi sie 3,5 kg ja tam nie do końca wierze w pomiar usg bardziej ufam np położnej z dośw pomaca i określić potrafi wagę
Malaja ja mam dno 34 cm mierzone od dołu ale brzuch kończy mi sie przy lini żeber ale ja mam balon nie brzuch :) ja wczoraj naliczyłam 20 braxtonow i dwa razy glowa w kanale dość boleśnie w nocy brzuch twardy bo dziecko sie wypinalo

Malaja sprawdziłam przed chwilą, u mnie jest 10 cm nad pępkiem, ale moja ciąża jest młodsza o 1 tydzień

Czyli jednak Twoja większa.
Chyba, że ja nie umiem tego wymacać jak trzeba.

Mama 290 zmierzę sobie z ciekawości potem. W obwodzie mam 96 więc nie tak mało, ale to znaczenia chyba żadnego nie ma.

tak rodzice we wrześniu wariują. znam takich którzy by już chętnie puchową kurtkę rano ubrali. ja swojemu synkowi zakładam to samo co zawsze + bluza odpinana na wierzch, bandamka pod szyją :-) czapka z daszkiem.

ja braxtonów nie liczę. brzuch mi się okropnie stawia szczególnie jak dużo chodzę ( dziś mało chodziłam więc mam spokój )

reklama
U nas w przedszkolu prosza zeby dzieci ubierac na cebulke wlasnie dlatego ze rano zimno w sali goraco a jak ida na plac zabawy to juz jest cieplej niz z rana wiec one dozuja to co zakladaja. Promocja w tesco wiec kupilam 2 kartony pieluch 2 12 deserkow z gerbera i 12 obiadkow z bobovity i 3 opakowania kaszki wszystko wazne do 2017 wiec moze lezec a jeden sloiczek wyszedl mnie z krta mamy 1,6 wiec bylo warto a dziury nie wylezy.
Ja macice jeszcze tydzien temu miala wyzej a teraz juz sporo zeszla. Brzuch taki opadajacy mocno sie zrobil.

Do góry